fbpx

Η «επιστροφή» του Παναθηναϊκού και το ποδαρικό με το δεξί της Ελλάδας

Η «επιστροφή» του Παναθηναϊκού και το ποδαρικό με το δεξί της Ελλάδας

Ποδαρικό με το δεξί έκανε όχι μόνο ο Παναθηναϊκός αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη.

Η εκτός έδρας νίκη του «τριφυλλιού» επί της Ντνίπρο που τον φέρνει με το… 1,5 πόδι στον 3ο  προκριματικό γύρο του Champions League, φέρνει ταυτόχρονα και χαμόγελα αισιοδοξίας σε ο,τι έχει να κάνει με τη μάχη της Ελλάδας στο ranking της UEFA όπου κονταροχτυπιέται με τη Σουηδία για την 19η θέση.

Οι Σουηδοί που είχαν την πρωταθλήτρια Χάκεν στον 1ο προκριματικό -η οποία προκρίθηκε με δύο νίκες- πέρασαν προσωρινά μπροστά από την Ελλάδα και η χθεσινή νίκη των «πράσινων» στο Κόζιτσε, επανέφερε τη χώρα μας στη 19η θέση,

Η συνέχεια θα δοθεί αύριο Πέμπτη με τις ομάδες που αγωνίζονται στο Conference League, εκεί όπου οι Σουηδοί μετέχουν με τρεις ομάδες και η Ελλάδα με δύο, τον ΠΑΟΚ και τον Αρη. Αν οι δύο Θεσσαλονικείς νικήσουν αύριο (ο ΠΑΟΚ στη Τούμπα με την Μπεϊτάρ και ο Αρης εκτός έδρας την Αραράτ) τότε όχι μόνο θα βρεθούν κοντά στην πρόκριση τους στον 3ο προκριματικό της διοργάνωσης αλλά θα έχουν προσθέσει σημαντικούς βαθμούς στο σακούλι της Ελλάδας για να παραμείνει στη 19η θέση της βαθμολογίας.

Πέρα όμως από τη μάχη των βαθμών, αυτό που έδειξε ο Παναθηναϊκός στο ματς με την Ντνίπρο είναι ότι… επιστρέφει για τα καλά στον ίσιο δρόμο. Και το έδειξε με εμφατικό τρόπο, κυρίως επειδή με ελάχιστες αλλά στοχευμένες μεταγραφικές κινήσεις πρόσθεσε ποιότητα στο ρόστερ του, αυτή που του έλειψε πέρυσι για να προχωρήσει στην Ευρώπη και να φθάσει σε έναν τίτλο στην Ελλάδα. Με τους Τζούρισιτς και Βιλένα να έχουν δείξει με το «καλημέρα» πόσο μπορούν να προσφέρουν και με τον Χουάνκαρ σε δαιμονιώδη βραδιά οι «πράσινοι» μπορούν από τώρα να ονειρεύονται ότι κόντρα στην περίφημη Μαρσέιγ, έχουν τα φόντα να κάνουν την υπέρβαση.

Αρκεί να μην έχουν άλλες απώλειες όπως αυτής του Σένκενφελντ και φυσικά να παρουσιαστούν το ίδιο σοβαροί στη συνέχεια. Η ομάδα είναι πολύ καλά δουλεμένη κι αν βελτιωθεί και στην αμυντική της λειτουργία μπορεί να φθάσει στα παλιά καλά της επίπεδα. Και μόνο το γεγονός ότι νίκησε στην Ευρώπη (και μάλιστα εκτός έδρας) μετά από 6 χρόνια (από τον Αύγουστο του 2017) λέει πολλά τουλάχιστον σε επίπεδο ψυχολογίας και αυτοπεποίθησης.

Αφήνω για την ώρα τα οικονομικά οφέλη, αφού πρόκριση στον 3ο προκριματικό σημαίνει  περίπου 3,5 εκατ. ευρώ στο ταμείο του συλλόγου, όπως και το γεγονός ότι με την πρόκριση τους στον επόμενο γύρο, εξασφαλίζουν τη συμμετοχή τους στους ομίλους μιας εκ των τριών ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Κάτι που σημαίνει, ότι θα παίζει στην Ευρώπη, τουλάχιστον μέχρι τις αρχές Δεκέμβρη…  

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο