fbpx

Το μάθαμε κι αυτό: Στήνονται ματς για λόγους βιωσιμότητας…

Το μάθαμε κι αυτό: Στήνονται ματς για λόγους βιωσιμότητας…

«Στη Β’ Εθνική δεν υπάρχουν έσοδα, είναι ερασιτεχνική κατηγορία. Υπάρχουν κάτι ψίχουλα από τηλεοπτικά δικαιώματα και οι ομάδες κάνουν τον κομπάρσο και παρακαλάνε την ΕΡΤ για να δώσει 40.000-60.000 ευρώ. Υπάρχουν λεφτά από το στοίχημα που τα παίρνουν μόνο οι ομάδες της Α’ Εθνικής και οι ομάδες της Β’ παρακαλάνε να πάρουν κάτι ελάχιστα. Δεν μιλάμε για επαγγελματική κατηγορία, έχει μόνο έξοδα και ελάχιστα έσοδα. Γι’ αυτό οι ομάδες της Β Εθνικής παίζουν στοίχημα…».

Στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis 95,5 μίλησε ο μεγαλομέτοχος του Απόλλωνα Σμύρνης, Παναγιώτης Μονεμβασιώτης και αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στις ομάδες της Super League 2, αλλά και στην έρευνα για τα στημένα παιχνίδια.

Όπως εύκολα διακρίνει κανείς, για όλα φταίνε οι… άλλοι (πολιτεία, κυβερνήσεις, Σούπερ Λίγκα 1, Στοίχημα, στοιχηματικές εταιρίες, νομοθέτες, δικαστές, ΕΡΤ κ.α.). Ενώ οι… φουκαριάρες οι ομάδες της ΣΛ2 τι να κάνουν; Αμαρτάνουν για να επιβιώσουν!

Μιλάμε για κωμωδία «μαύρη « και αποτυχημένη. Το πιο διεφθαρμένο –κατά την UEFA- πρωτάθλημα την Ευρώπη, κάνει ο,τι κάνει μόνο και μόνο για να επιζήσει! Κι αυτά λέγονται στα σοβαρά…

Αν όμως αποφασιστεί, η ΣΛ2 να γίνει πάλι με 16 επαγγελματικές ομάδες που θα πληρούν άπασες τις προϋποθέσεις να μετέχουν σε αυτήν, με την Γ΄ κατηγορία καθαρά ερασιτεχνική σε δύο ομίλους των 18 και από εκεί και πέρα μπαράζ για την άνοδο σε αυτήν από τις τοπικές κατηγορίες, θα γίνει επανάσταση!

Αντί να κοιτάξουν από μόνες τους οι ομάδες της ΣΛ2 πως θα κάνουν αξιόπιστο το πρωτάθλημα τους ώστε να βρεθούν χορηγοί, πιο ακριβά τηλεοπτικά κλπ, κάθονται και μοιράζουν ευθύνες δεξιά κι αριστερά και σχεδόν δικαιολογούν (για λόγους βιωσιμότητας) ότι καταφεύγουν στο στοίχημα, νόμιμο ή παράνομο και στο στήσιμο αγώνων.

Μιλάμε για Ανώνυμες Εταιρίες που όλη την ώρα είναι με το χέρι απλωμένο και ζητούν ελεημοσύνες από το κράτος. Τόσο επαγγελματισμός δεν αντέχεται…

Αν δεν μπορούν να επιβιώσουν να μη δηλώνουν συμμετοχή σε επαγγελματικές κατηγορίες, ας μείνουν ερασιτεχνικές.

Αν δεν μπορούν από μόνες τους να πουν ότι το πρωτάθλημα από του χρόνου θα γίνει σε έναν όμιλο με 16 ομάδες, οπότε φέτος θα υποβιβαστούν 10-12 από κάθε όμιλο, ας παραδώσουν σφραγίδες.

Δηλαδή τι; Αν πάρουν ποσοστό από το στοίχημα, θα πάψουν να στήνονται αγώνες; Θα κοπεί το στοίχημα; Τι ακριβώς θέλουν να γίνει; Δηλαδή έχει κάποιος ένα εργοστάσιο, φτιάχνει Ανώνυμη Εταιρία και αν δεν πηγαίνει καλά, ζητάει λεφτά από το κράτος κι αυτό του δίνει;

Πτωχεύει μπαταχτσήδες μου, αν δεν βρουν λεφτά ο ιδιοκτήτης ή οι μέτοχοι! Βάζει λουκέτο, δεν κλέβει υλικά ή ζητάει δανεικά που δεν ξεπληρώνει. Τόσο απλά…

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο