fbpx

Θα γίνει κάθαρση στο ποδόσφαιρο; Θα δείξει…

Θα γίνει κάθαρση στο ποδόσφαιρο; Θα δείξει…

Ανω – κάτω ενδέχεται να γίνουν την επόμενη σεζόν τα πρωταθλήματα της Σούπερ Λίγκας 1 και της Σούπερ Λίγκας 2 με αφορμή το νέο σκάνδαλο διαφθοράς με στημένα παιχνίδια.

Ωστόσο, το ζητούμενο είναι να επέλθει κάθαρση στο ποδόσφαιρο, γιατί στις προηγούμενες περιπτώσεις βρέθηκαν «παραθυράκια» και όλοι οι εμπλεκόμενοι την γλίτωσαν. Γι’ αυτό καλό είναι να κρατάμε μικρό καλάθι.

Με απόφαση του Προέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προέδρου Εφετών Χαράλαμπου Κωτουλόπουλου ανασύρονται από το αρχείο όλες οι υποθέσεις των δεκάδων ύποπτων ματς, που είχε στείλει η Sport Radar και είχαν αρχειοθετηθεί ελλείψει στοιχείων.

Ο κ. Κωτουλόπουλος ζήτησε από τον ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλου αντίγραφα από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, που αφορούν την πολύμηνη καταγραφή του κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού, για το οποίο διενεργείται έρευνα μετά από στοιχεία της Ιντερπολ.

Επίσης, ζήτησε από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα στοιχεία από ανοίγματα τραπεζικών λογαριασμών, καθώς και όλα τα στοιχεία από την έφοδο της Οικονομικής Αστυνομίας σε σπίτια και γραφεία εμπλεκομένων στο κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού, που έχουν μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για έρευνα και ταυτοποίηση.

Οι συνομιλίες, που φέρονται να αποκαλύπτουν εμπλοκή στελεχών ΠΑΕ, ζητήθηκαν από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας, καθώς αποτελούν νέο στοιχείο, που ενδέχεται να «δέσει» αδικήματα για στημένα παιχνίδια, τα οποία οδηγήθηκαν στο αρχείο, αφού δεν μπορούσαν να θεμελιώσουν οι κατηγορίες.

Από τις κινήσεις Κωτουλόπουλου προκύπτει ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας ξεκινάει νέα έρευνα και ξαναβάζει στο μικροσκόπιο όλα τα ύποπτα ματς!

Τι αν θα προκύψει κάτι στην κατεύθυνση της κάθαρσης θα το μάθουμε στη διάρκεια της επόμενης περιόδου…

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο