fbpx

Δίκη Καμπανού: Σήμερα η απόφαση για τους 12 κατηγορούμενους

Δίκη Καμπανού: Σήμερα η απόφαση για τους 12 κατηγορούμενους

Κρίσιμη μέρα η σημερινή τόσο για τα δικαστικά χρονικά όσο και για το ελληνικό ποδόσφαιρο καθώς συνεχίζεται (πρόκειται για την 47η συνεδρίαση) στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, η δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου φίλου του Αρη, Άλκη Καμπανού. Οι 12 κατηγορούμενοι κρίθηκαν ήδη ομόφωνα ένοχοι, με μια σημαντική για αυτούς μετατροπή του κατηγορητηρίου, για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο αντί για άμεσο ανθρωποκτόνο δόλο, που ήταν αρχικά κι αυτό από μόνο τους μετριάζει το μέγεθος των όποιων ποινών. Σήμερα θα γίνει συζήτηση επί των ελαφρυντικών και θα ακολουθήσει η τελική απόφαση των δικαστών…

Θυμίζουμε ότι οι επτά εξ αυτών κατηγορούνται ως αυτουργοί και οι άλλοι πέντε ως συνεργοί. Αντίστοιχη ήταν η απόφαση – με ανάλογη μετατροπή της κατηγορίας, για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του πρώτου τραυματία νεαρού, ενώ για την περίπτωση του δεύτερου τραυματία, οι δικαστές έκριναν ένοχους, κατά πλειοψηφία, τους 11 για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και τον τελευταίο ως αυτουργό στην πράξη αυτή.

Η σημερινή δίκη θα ξεκινήσει με την εισήγηση της εισαγγελέως της έδρας ως προς την απόρριψη ή μη των ελαφρυντικών που αιτήθηκαν οι 12 κατηγορούμενοι και αφορούν στη μετεφηβική ηλικία, τον σύννομο βίο, την ειλικρινή μεταμέλεια και τη μεταγενέστερη καλή συμπεριφορά. Σε περίπτωση αναγνώρισης κάποιων ελαφρυντικών η ποινή μειώνεται κι άλλο. Στη συνέχεια και μετά τις τοποθετήσεις εισαγγελέως και δικηγόρων υπεράσπισης, το δικαστήριο θα αποσυρθεί πάλι για να αποφασίσει για τις ποινές που θα επιβάλει.

Οι 12 κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για:

-Οι 2ος, 3ος, 4ος, 7ος, 9ος και 11ος ομόφωνα για ανθρωποκτονία από κοινού με ενδεχόμενο δόλο (Άλκη), απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού με ενδεχόμενο δόλο (πρώτο τραυματία φίλο) και κατά πλειοψηφία (5-2) για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού με ενδεχόμενο δόλο (δεύτερο τραυματία φίλο). Ομόφωνα για συμπλοκή με τη μορφή της επίθεσης, εξαιτίας της οποίας επήλθε θάνατος με αθλητική αναφορά και κατοχή αντικειμένου (με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Αθλητικού Νόμου), όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

-Ο 10ος ομόφωνα για ανθρωποκτονία από κοινού με ενδεχόμενο δόλο (Άλκη), απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού με ενδεχόμενο δόλο (πρώτο τραυματία φίλο) και κατά πλειοψηφία (5-2) για απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού με ενδεχόμενο δόλο (δεύτερο τραυματία φίλο). Ομόφωνα για συμπλοκή με τη μορφή της επίθεσης, εξαιτίας της οποίας επήλθε θάνατος με αθλητική αναφορά και κατοχή αντικειμένου (με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Αθλητικού Νόμου), όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

-Οι 1ος, 5ος, 6ος, 8ος και 12ος ομόφωνα για συνέργεια σε ανθρωποκτονία από κοινού με ενδεχόμενο δόλο (Άλκη), συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού με ενδεχόμενο δόλο (πρώτο τραυματία φίλο) και κατά κατά πλειοψηφία (5-2) για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού με ενδεχόμενο δόλο (δεύτερο τραυματία φίλο). Ομόφωνα για συμπλοκή με τη μορφή της επίθεσης, εξαιτίας της οποίας επήλθε θάνατος με αθλητική αναφορά και κατοχή αντικειμένου (με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Αθλητικού Νόμου), όπως επίσης, κατά περίπτωση, για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο