fbpx

Ολυμπιακός: Με Ελ Αραμπί 2-1 τη Σλοβάτσκο

Ολυμπιακός: Με Ελ Αραμπί 2-1 τη Σλοβάτσκο

Νικηφόρα ξεκίνησε τα φιλικά του ο Ολυμπιακός ο οποίος νίκησε μετά από ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο με 2-1 την τσεχική Σλοβάτσκο στο Σβατς της Αυστρίας.

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ ορεξάτος στο ματς πίεσε πολύ όπως ζήτησε ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ και προσπάθησε με τους Ροντινέι και Μπιελ από τα δεξιά να δημιουργήσει ρήγματα χάρις και στην πολύ καλή εμφάνιση του Κώστα Φορτούνη. Παρ’ όλα αυτά η Σλοβάτσκο (πολύ πιο έτοιμη από τους Πειραιώτες κι αυτό ήταν το 5ο φιλικό της παιχνίδι) έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία στο 10’ αλλά ο Τζολάκης έσωσε το πλασέ του Γιουρότσκα μετά από λάθος του Ροντινέι.

Στο επόμενο λεπτό από γύρισμα του Μπιέλ οι Φορτούνης και Ελ Αραμπί δεν μπόρεσαν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα και ο Μαροκινός στο 14’ έχασε νέα καλή ευκαιρία. Στο 29’ όμως, από ωραίο συνδυασμό Βρουσάι, Μπιέλ και κάθετη του Ισπανού στον Ελ Αραμπί, ο σέντερ φορ του Ολυμπιακού με ωραίο πλασέ άνοιξε το σκορ (1-0).

Οι Τσέχοι απείλησαν ξανά στο 40’ όταν τη κεφαλιά του Μίχαλικ έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Τζολάκης. Όμως στο 44’ από μια μαγική κάθετη μπαλιά του Φορτούνη ο Ελ Αραμπί αφού ντρίμπλαρε και τον γκολκίπερ έκανε από πλάγια θέση το 2-0…

Στο 2ο ημίχρονο ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ παράταξε την ομάδα του με πέντε αλλαγές, περνώντας μάλιστα τον Ρέτσο στο πλάι του Μπα και ανεβάζοντας τον Ντόι δίπλα στον Καρβάλιο σε θέση αμυντικού χαφ. Πριν όμως οι παίκτες προσαρμοστούν, ο Κιμ έκλεψε τη μπάλα τροφοδότησε τον Γιουρότσκα που πλάσαρε εύστοχα και μείωσε στο 48’ σε 2-1. Οι «ερυθρόλευκοι» αντέδρασαν γρήγορα και στο δίλεπτο 56’-57’ ο Χέκα έσωσε αρχικά πλασέ του Βρουσάι και στη συνέχεια σε βολίδα του Φορτούνη, ενώ στο 60’ δυνατό σουτ του Ντόι πέρασε λίγο άουτ.

Στο 65’ ο Μαρτίνεθ άλλαξε και τους υπόλοιπους παίκτες που ξεκίνησαν το ματς πλην του Ντόι, με τον Μασούρα σε ρόλο Ελ Αραμπί στη κορυφή της επίθεσης. Όπως ήταν φυσικό ο ρυθμός των «ερυθρολεύκων» έπεσε και η Σλοβάτσκο παρά τις δικές της αλλαγές, προσπάθησε να εκμεταλλευτεί εκ νέου το μομέντουμ για να ισοφαρίσει αλλά δεν απείλησε στο ελάχιστο…

Διαιτητής ο Τούρκος Μπινγκόλ Ολτσάι που έδειξε κίτρινες στους Κιμ, Ανδρούτσο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης (46’ Πασχαλάκης), Ρέαμπτσιουκ (46’ Ραμόν), Ντόι, Μπα (65’ Μπαγκαλιάνης), Ροντινέι (46’ Ανδρούτσος), Μπουχαλάκης (46’ Ρέτσος), Καρβάλιο (65’ Λιάτσος), Φορτούνης (65’ Πέπε), Μπιελ (46’ Μασούρας), Βρουσάι (65’ Μπουτούτσι), Ελ Αραμπί (65’ Ζινκερνάγκελ).

Για την Σλοβάτσκο ξεκίνησαν τον αγώνα οι Χέκα, Κάντλετς, Χόφμαν, Τράβνικ, Πετρζέλα, Ντόσκι, Μιχάλικ, Κιμ, Χάβλικ, Ρέιμπερκ, Γιουρότσκα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο