fbpx

Εμπλέκεται και δικηγόρος στα στημένα της Σούπερ Λίγκας 2;

Εμπλέκεται και δικηγόρος στα στημένα της Σούπερ Λίγκας 2;

«Koriopolis», «εγκληματική οργάνωση» και τώρα στημένα παιχνίδια στην Σούπερ Λίγκα 2 για στοιχηματικούς λόγους.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο πρωταγωνιστεί για άλλο ένα καλοκαίρι, λόγω διαφθοράς, με τη διαφορά ότι στην τελευταία υπόθεση έχει εμπλοκή και η Ιντερπόλ.

Η διεθνής Οργάνωση Εγκληματολογικής Αστυνομίας ξεκίνησε την έρευνα από την Αυστρία και τα «πλοκάμια» του κυκλώματος, που έστηνε αγώνες, έφταναν μέχρι την χώρα μας.

Η Ιντερπολ ενημέρωσε τις ελληνικές αρχές για τα στοιχεία που βρήκε κι αυτές ξεκίνησαν να ερευνούν 47 πρόσωπα. Τους κατάσχεσαν κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές και έπεται συνέχεια.

Ο υπερκοριός της ΕΥΠ έχει καταγράψει συνομιλίες οι οποίες πιθανότατα μπορούν να «δέσουν» την υπόθεση.

Οι έρευνες σε σπίτια, γραφεία και επιχειρήσεις των εμπλεκομένων έγιναν σε τουλάχιστον έξι πόλεις της Ελλάδας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλος, Πάτρα, Λάρισα και Ηράκλειο, προκειμένου να δεθούν τα στοιχεία της δικογραφίας και να επιβεβαιωθούν όσα έχουν προκύψει από τις τηλεφωνικές συνομιλίες των προσώπων, που εμπλέκονται.

Η έρευνα, για ευνόητους λόγους, κινήθηκε με μεγάλη μυστικότητα, ενώ είχε ξεκινήσει από τον περασμένο Απρίλιο, μετά από στοιχεία που δόθηκαν από την Ιντερπόλ στον ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα.

Μάλιστα, αφορούσε μεγάλη επιχείρηση για να χτυπηθεί το παράνομο στοίχημα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, που βρισκόταν σε εξέλιξη σε έξι χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα και είχε ξεκινήσει από τις Αυστριακές διωκτικές Αρχές, που είχαν στα χέρια τους στοιχεία για εμπλοκή Ελλάδας, Σουηδίας, Σλοβενίας, Σλοβακίας και Τσεχίας.

Στην χώρα μας συλλήψεις δεν έχουν γίνει ακόμη. Η έρευνα θα συνεχιστεί, προκειμένου να ασκηθούν ποινικές διώξεις από τον Εισαγγελέα.

Το πιθανότερο είναι ότι θα εκδοθούν εντάλματα σύλληψης, όταν φτάσει η υπόθεση στον ανακριτή. Λέγεται πως στην υπόθεση έχει εμπλοκή και δικηγόρος. Αλήθεια ή ψέματα θα φανεί σύντομα…

Ο ΠΕΝΗΝΤΑΡΙΣΙΟΣ

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο