fbpx

Ολυμπιακός: Η ώρα των αλλαγών και των… σπριντ

Ολυμπιακός: Η ώρα των αλλαγών και των… σπριντ

Μόλις μια εβδομάδα απέμεινε για την πρώτη συγκέντρωση των παικτών του Ολυμπιακού στο Ρέντη ενόψει της έναρξης προετοιμασίας τους για τη νέα σεζόν και δεκάδες παραμένουν τα άλυτα προβλήματα και οι γρίφοι για το τι μέλλει γενέσθαι και πως θα προχωρήσει ο Ολυμπιακός στο χτίσιμο μιας νέας ομάδας που θα διεκδικήσει και πάλι την επιστροφή της στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Κατ’ αρχήν η πρόσληψη του νέου προπονητή έχει καθυστερήσει πολύ, όσο κι αν δεν το παραδέχονται στον Πειραιά. Ο νέος τεχνικός Ντιέγκο Μαρτίνεθ φθάνει σήμερα ή αύριο στη χώρα μας και πιάνει άμεσα δουλειά. Δεν γνωρίζω τι προετοιμασία έχει κάνει – όπως υποστηρίζουν τα σχετικά ρεπορτάζ- ο Κορδόν, όμως σε όλο αυτό το σκηνικό, τον πρώτο και τελευταίο λόγο θα έχει ο Μαρτίνεθ, ο οποίος θα αναλάβει την ομάδα σε μια πολύ δύσκολη περίοδο και με τεράστιο βαθμό δυσκολίας.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι Μαρτίνεθ και Κορδόν θα πρέπει να σπριντάρουν αν θέλουν όλα να ξεκινήσουν ομαλά και φυσιολογικά στο λιμάνι, όπως συμβαίνει συνήθως σε όλες τις ομάδες. Κι όταν λέμε να ξεκινήσουν ομαλά, θα πρέπει σίγουρα, να έχουν γίνει 4-5 μεταγραφικές κινήσεις ενδεκάδας μέχρι τις 5 Ιουλίου που η ομάδα θα φύγει για την Αυστρία όπου θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της. Κι αυτό, για να μη συμβεί ότι πέρσι που σχεδόν η μισή ομάδα που τραβηξε όλο το ζόρι δεν ήταν στην προετοιμασία με τον Μαρτίνς, αφού είχε αποκτηθεί αργότερα, με αποτέλεσμα άλλοι να πήγαν στην προετοιμασία και άλλοι τελικά…

Επειτα είναι και το άλλο: Στις 10 Αυγούστου ο Ολυμπιακός θα έχει το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι στον προκριματικό του Europa League. Αν οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να ξεκινήσουν επιτυχημένα τη σεζόν και να μη μπλέξουν σε αποκλεισμούς, γκρίνιες, ίντριγκες και όλα όσα έπαθαν την περσινή σεζόν, θα πρέπει να πάνε προετοιμασμένοι σε όλα. Να έχουν πάρει ήδη, αριστερό μπακ, στόπερ, χαφ, εξτρέμ και σέντερ φορ. Οπωσδήποτε να έχουν αποκτηθεί τις επόμενες 15 ημέρες, πέντε εντεκαδάτοι παίκτες που θα πάρουν μέρος στην προετοιμασία της Αυστρίας, ώστε να ενσωματωθούν για τα καλά στην ομάδα και τη φιλοσοφία του Μαρτίνεθ. Μπορεί ο Κορδόν να έχει προετοιμάσει πολύ καλά το έδαφος – όπως διαρρέεται από την ΠΑΕ- για τον προπονητή, όμως μιλάμε για επαφές, διαπραγματεύσεις, ατζέντηδες, παζάρια, ανάγκες και πολλά ακόμη, που κοστίζουν χρόνο και χρήμα.

Παράλληλα, θα πρέπει πάση θυσία να ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ που υπάρχει τώρα. Ποιοι θα μείνουν, ποιοι θα φύγουν, ποιοι είναι προς πώληση. Θα πρέπει ο νέος κόουτς να αποφασίσει σε 15 μέρες μέσω προπονήσεων και βίντεο, ποιους θέλει να κρατήσει και ποιους όχι. Κι αυτό το πρώτο και βασικότερο ξεσκαρτάρισμα θα πρέπει να γίνει πριν η αποστολή φύγει για την Αυστρία. Πέρσι ο Ολυμπιακός είχε περισσότερους από 40 παίκτες στο ρόστερ του κι αυτό καλό δεν το λες. Ισα-ίσα δημιούργησε περισσότερα προβλήματα παρά έλυσε, υπό την έννοια ότι υπήρχαν δήθεν επιλογές. Συνεπώς ό,τι είναι να γίνει σε μεγάλο βαθμό, θα πρέπει να έχει γίνει ως τις 4 Ιουλίου. Γίνεται;

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο