fbpx

Ντε Λαουρέντις: «Ευχαριστώ τον Σπαλέτι που έφυγε»

Ντε Λαουρέντις: «Ευχαριστώ τον Σπαλέτι που έφυγε»

Παρών στη συνέντευξη Τύπου του νέου προπονητή της Νάπολι, Ρούντι Γκαρσία, ήταν και ο πρόεδρος του συλλόγου, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις.

Ο ισχυρός άνδρας των «παρτενοπέι» αναφέρθηκε και στην αποχώρηση του Λουτσιάνο Σπαλέτι, λέγοντας με καυστικό τρόπο: «Ευχαριστώ τον Σπαλέτι που ήθελε αυτό το διάλειμμα και έφυγε από την ομάδα».

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, τόνισε: «Νομίζω ότι το σκουντέτο ήταν η αρχή για κάτι που είχαμε προσπαθήσει να προβλέψουμε τα προηγούμενα χρόνια, τελικά το καταφέραμε, αλλά ελπίζουμε να μην ήταν μια ατυχία, μάλλον η αρχή ενός ταξιδιού που αξίζει στους ανθρώπους της Νάπολης.

Ο πρώτος μας στόχος λοιπόν θα είναι να προσπαθήσουμε να επαναλάβουμε τους εαυτούς μας και, δεν θέλω να είμαι αλαζονικός, ας πούμε ότι το να φτάσουμε στον τελικό του Champions League θα ήταν ένα καλό βήμα».

Ενώ για τον Λουτσιάνο Σπαλέτι είπε: «Τα συμβόλαια αξίζουν τόσο πολύ, υπάρχουν για ποινές, αν χρειαστεί. Πρέπει να κοιτάς τους ανθρώπους στα μάτια. Αν σε κάποιο σημείο ρωτήσω, θέλεις να γίνεις μέρος της δόξας της Νάπολι ή σκέφτεσαι μια διαφορετική κατάσταση;

Μετά την κατάκτηση του σκουντέτο, γιατί ήταν καλό για μένα να επιλέξω τον Ρούντι; Και γιατί να ευχαριστήσω τον Σπαλέτι που είπε ότι ήθελε ένα διάλειμμα; Γιατί η κατάκτηση ενός σκουντέτο μετά από 33 χρόνια, μπορεί να σου δώσει την αίσθηση ότι είσαι χορτασμένος. Από την άλλη, μπορούμε να φέρουμε έναν προπονητή που ξέρει να παίζει αυτό το βιολί και να το κάνει να ακούγεται σαν Stradivarius, που μπορεί να πει στους παίκτες να μην επαναπαύονται στις δάφνες τους.

Οι παίκτες είναι από τη μια πλευρά εργαζόμενοι, αλλά από την άλλη είναι επιχειρήσεις από μόνοι τους. Αν πιστεύεις ότι ο στόχος σου είναι να τα καταφέρεις για να ενταχθείς στη συνέχεια σε μία από τις τέσσερις καλύτερες ομάδες στον κόσμο, αλλά πώς προορίζεται να το κάνεις αυτό αν δεν καταβάλλεις την καθημερινή προσπάθεια και δεν δείχνεις σεβασμό για τον σύλλογο στον οποίο είσαι; Πάντα λέω, δουλεύουμε τελικά για τους οπαδούς, που είναι πελάτες μας. Είναι η πόλη μας».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο