fbpx

Τζούρισιτς: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τον Σέρβο χαφ που είναι ένα βήμα από τον Παναθηναϊκό (vid)

Τζούρισιτς: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τον Σέρβο χαφ που είναι ένα βήμα από τον Παναθηναϊκό (vid)

Ο Φίλιπ Τζούρισιτς είναι προ των πυλών στον Παναθηναϊκό και το ApexSports σας τον παρουσιάζει.

Ο Παναθηναϊκός όπως όλα δείχνουν θα κλείσει την τρίτη του μεταγραφή θωρακίζοντας ακόμα περισσότερο την μεσαία του γραμμή με τον Φίλιπ Τζούρισιτς που έμεινε ελεύθερος από την Σαμπντόρια.

Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά χρόνια και… ο Ολυμπιακός!

Ο μικρός Φίλιπ από τα πρώτα του χρόνια είχε ταλέντο με την μπάλα στα πόδια και η οξυδέρκειά του τον έστειλε από πολύ μικρό στις ακαδημίες ίσως της μεγαλύτερης ομάδας της Σερβίας του Ερυθρού Αστέρα.

Το όνομα του έγινε γρήγορα γνωστό στα Βαλκάνια και νικητής σε αυτή τη μάχη για την απόκτησή του το 2007 ήταν ο Ολυμπιακός.

Στους ερυθρολεύκους όμως από την αρχή δείχνει έξω από τα νερά του και μέσα σε ένα χρόνο αποχαιρετά τον Πειραιά και πηγαίνει στην Ραντσίνσκι Ομπρενόβατς στην τρίτη κατηγορία της χώρας του όπου πετυχαίνει σε 15 ματς 3 γκολ.

Η εκτόξευση στην Χέρενφέιν και η μεταγραφή στην Μπενφίκα!

Ένας σκάουτερ της Χέρενφειν που έψαχνε ταλέντα στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων ενθουσιάζεται από τον τότε 18χρονο Φίλιπ και τον κάνει με συνοπτικές διαδικασίες τον Ιανουάριο του 2010 κάτοικο Ολλανδίας. Εκεί κάνει επικές εμφανίσεις τα τρία χρόνια που έμεινε στην χώρα της τουλίπας αφού σε 110 εμφανίσεις πετυχαίνει 26 τέρματα.

YouTube video

Πλέον είχε γίνει γνωστός σε όλη την Ευρώπη με το όνομά του να παίζει για μεταγραφή στα πιο μεγάλα κλαμπς της Γηραιάς Ηπείρου.

Αυτή όμως που κερδίζει την υπογραφή του ήταν η Μπενφίκα που τον αποκτά για 6 εκατ. ευρώ ενώ του βάζει ρήτρα πώλησης 40 εκατ. ευρώ.

Στη Λισαβόνα όμως δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και δίνεται δανεικός σε Μάιντς, Σαουθάμπτον και Άντερλεχτ. Στις τρεις ομάδες δεν καταγράφει πολλές συμμετοχές αφού αγωνίστηκε σε 41 ματς με 1 γκολ μόνο.

Η Σαμπντόρια και το restart στη Σασσουόλο!

Ο Τζούρισιτς μετά από περιπλάνηση σε όλη την Ευρώπη τελικά εδραιώνεται στην γειτονική Ιταλία. Αρχικά παίζει για δύο χρόνια στην Σαμπντόρια όπου κατέγραψε 23 συμμετοχές με 3 ασίστ ενώ ενδιάμεσα πήγε δανεικός στην Μπενεβέντο με την οποία έκανε μέτριες εμφανίσεις.

Το καλοκαίρι του 2018 ήταν πολύ σημαντικό για εκείνον αφού έψαχνε ένα restart. Την ευκαιρία του τη δίνει η Σασσουόλο και εκείνος την τραβά από τα μαλλιά. Στα τέσσερα χρόνια που έκατσε εκεί έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο της καριέρας του αφού καταγράφει 100 συμμετοχές με 14 τέρματα και 4 ασίστ.

YouTube video

Η Σαμπντόρια τον ξαναφέρνει το περσινό καλοκαίρι στο Λουίτζι Φεράρις με διετές συμβόλαιο αλλά ο υποβιβασμός της τον στέλνει στην έξοδο.

Και τώρα… Παναθηναϊκός!

Πλέον ήρθε η ώρα να αλλάξει χώρα και να επιστρέψει στην Ελλάδα μετά το 2007 όχι όμως για τον Ολυμπιακό αλλά για τον Παναθηναϊκό με στόχο να κάνει ένα τελευταίο step up και να κυνηγήσει τις πιθανότητες του για να βρεθεί στο Euro του 2024 αφού η Σερβία είναι από τα φαβορί για να βρεθεί στα γήπεδα της Γερμανίας ενώ ο στόχος του πρωταθλητισμού θα αποδείξει αν ο 31χρονος πλέον μέσος μπορεί να ανταπεξέλθει στο υψηλότατο επίπεδο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο