fbpx

Nations League: Σαρωτική στην παράταση η Κροατία έκανε πάρτι στην Ολλανδία (2-4) και πήγε τελικό

Nations League: Σαρωτική στην παράταση η Κροατία έκανε πάρτι στην Ολλανδία (2-4) και πήγε τελικό

Στον πρώτο ημιτελικό του Final-4 του Nations League στο «Ντε Κάιπ» του Ρότερνταμ η εντυπωσιακή για μια ακόμη φορά Κροατία του μεγάλου Λούκα Μόντριτς σκόρπισε με 4-2 την γηπεδούχο Ολλανδία μετά από συγκλονιστικό ματς που κρίθηκε στη παράταση (2-2 το 90λεπτο) και πήρε την πρόκριση στον κυριακάτικο τελικό που θα διεξαχθεί στο ίδιο γήπεδο.

Ο δεύτερος ημιτελικός διεξάγεται αύριο Πέμπτη με αντιπάλους την Ιταλία και την Ισπανία.

Το πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης ήταν αρκετά αναγνωριστικό, με τις δύο ομάδες να μην έχουν καταφέρει να μεταφέρουν τη μπάλα στα αντίπαλα καρέ για να προβληματίσουν τους δύο γκολκίπερ.

Μετά το 15’ το ματς πήρε πιο γρήγορο ρυθμό αλλά και πάλι δεν διεκδικούσε δάφνες ποιότητας. Οι πρώτες καλές στιγμές σημειώθηκαν μετά το 30’ και στο 34’ οι Οράνιε άνοιξαν το σκορ με τον Μάλεν. Οι Σίμονς και Βίφερ συνδυάστηκαν και ο δεύτερος βρήκε τον Μάλεν σε πλεονεκτική θέση μέσα στη μεγάλη περιοχή της Κροατίας και με διαγώνιο δεξί σουτ νίκησε τον Λιβάκοβιτς για το 1-0, σκορ με το οποίο έληξε το πρώτο ημίχρονο.

Στην επανάληψη η Κροατία ήταν εκείνη που βγήκε πιο ζωντανή στον αγωνιστικό χώρο και στο 54’ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Μόντριτς από τον Χάκπο. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Κράμαριτς κι έκανε το 1-1 στο 55’. Οι Ολλανδοί αποδιοργανώθηκαν και οι Κροάτες πήραν τον έλεγχο του αγώνα χωρίς να απειλούνται σοβαρά από τους γηπεδούχους.
Και όχι μόνο αυτό αλλά στο 72’ ο Ιβάνουσετς βρήκε την κάθετη στο κέντρο άμυνας της Ολλανδίας με τον Πάσαλιτς να εκτελεί με αριστερό σουτ στην κίνηση και να βάζει μπροστά τους Κροάτες πού έφθασαν έτσι στην ανατροπή (1-2).

Οι Ολλανδοί αναγκαστικά πλέον βγήκαν μπροστά στο τελευταίο σκέλος του παιχνιδιού για να βρουν την ισοφάριση και στο 91’ έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Χάκπο. Όμως στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων (90’+6’) κατάφεραν να φτάσουν στο 2-2 και να οδηγήσουν το παιχνίδι στη παράταση.
Σε φάση διαρκείας στα καρέ της Κροατίας, η μπάλα έφτασε στον Λανγκ που με ασύλληπτο σουτ νίκησε τον Λιβάκοβιτς.

Στην παράταση το παιχνίδι άνοιξε για τα καλά και στο 98’ η τρομερή Κροατία έκανε το 2-3 με δυνατό σουτ του Πέτκοβιτς απέναντι στην τρύπια άμυνα των Οράνιε. Στο β’ μέρος η Ολλανδία ανοίχτηκε ξανά για την ισοφάριση, η Κροατία απειλούσε στις αντεπιθέσεις (είχε δοκάρι με τον Πάσαλιτς στο 114’) και στο 116’ κέρδισε πέναλτι (ανατροπή Πέτκοβιτς από τον Μαλάσια) με το οποίο ο τεράστιος Λούκα Μόντριτς έγραψε το 2-4 και σφράγισε τη πρόκριση της ομάδας του. Ο Πέτκοβιτς πέτυχε ένα ακόμη γκολ στις καθυστερήσεις αλλά ακυρώθηκε από το VAR ως οφσάιντ.

Αξιοσημείωτο ότι ο στόπερ της ΑΕΚ, Ντομαγκόι Βίντα, αγωνίστηκε για 101η φορά με τη φανέλα της Κροατίας και είναι 9ος σε διεθνείς συμμετοχές στην ιστορία της χώρας του.

Ο ρέφερι Ιστβαν Κόβατς «κιτρίνισε» τους Κόβατσιτς, Πάσαλιτς, Ντε Γιονγκ, Λιβάκοβιτς, Μπρόζοβιτς, Κούπμαϊνερς.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Μπίλοου, Ντάμφρις (85’ Λανγκ), Χερτρούιντα, Φαν Ντάικ, Άκε (106’ Μαλάσια), Βίφερ (75’ Βαϊνάλντουμ), Κούπμαϊνερς, Ντε Γιονγκ, Σίμονς (64’ Βέχορστ), Μάλεν (75’ Μπερχβάιν), Χάκπο (108’ Ντε Ρουν).

ΚΡΟΑΤΙΑ: Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς (79’ Στάνισιτς), Σούταλο (91’ Πέτκοβιτς), Βίντα, Πέρισιτς, Μόντριτς, Μπρόζοβιτς, Κόβατσιτς (85’ Μάγερ), Πάσαλιτς, Ιβάνουσεκ (79’ Βλάσιτς), Κράμαριτς.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο