fbpx

Iσπανία – Ιταλία 2-1: Στον τελικό του Nations League οι Ίβηρες

Iσπανία – Ιταλία 2-1:  Στον τελικό του Nations League οι Ίβηρες

Ο Χοσέλου μπήκε αλλαγή στο 84’, τέσσερα λεπτά αργότερα σκόραρε σε βάρος της Ιταλίας και οδήγησε την Ισπανία στον τελικό του Nations League, όπου την Κυριακή θα αντιμετωπίσει την Κροατία.

Οι δύο χώρες είχαν συναντηθεί στα ημιτελικά και του προηγούμενου Nations League, με τη “ρόχα” να επικρατεί, όπως και σήμερα το βράδυ, με 2-1 και να προχωρά στον τελικό, όπου ηττήθηκε από τη Γαλλία

Συνολικά, οι δύο μονομάχοι έχουν συναντηθεί 36 φορές, με την ομάδα του Ντε λα Φουέντε -στο τρίτο παιχνίδι στον πάγκο της «Φούρια Ρόχα» μετά τους αγώνες στα προκριματικά του Euro 2024 (μία νίκη με Νορβηγία και μία ήττα από τη Σκωτία)- να έχει ένα μικρό προβάδισμα με 14 νίκες έναντι 10 των Ιταλών, ενώ 12 ματς έχουν λήξει ισόπαλα.

Πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό του αγώνα ο Ρόδρι δοκίμασε το πόδι του, αλλά ήταν άστοχος. Οι Ισπανοί άνοιξαν το σκορ μόλις στο 3’. Ο Πίνο έκλεψε την μπάλα από τον Μπονούτσι, πλάσαρε και νίκησε τον Σιμόν (1-0). Στο 10’ η Ιταλία κέρδισε πέναλτι όταν η μπάλα βρήκε το χέρι του Λε Νορμάν, μετά από σουτ του Τζανιόλο. Ο Ιμόμπιλε ήταν εύστοχος από τα 11 βήματα και ισοφάρισε σε 1-1.

Στο 21’ ο Φρατέζι σκόραρε, αλλά το γκολ δεν μέτρησε γιατί ήταν σε θέση οφσάιντ. Στο 27’ ο Ντοναρούμα απέκρουσε σουτ του Μοράτα, ενώ στο 36’ ο Ιμόμπιλε έκανε κάκιστη επιλογή και χάθηκε σημαντική ευκαιρία.

Στο 49’ η Ισπανία έχασε μοναδική ευκαιρία. Ο Ντοναρούμα απέκρουσε ενστικτωδώς σουτ του Μερίνο, ο Μοράτα πήρε το «ριμπάουντ», αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει. Στο 65’ ήταν η σειρά της Ιταλίας να απειλήσει. Ο Φρατέζι έπιασε σουτ στη κίνηση, όμως ο Σιμόν απέκρουσε με εντυπωσιακό τρόπο. Η Ισπανία πέτυχε το γκολ – πρόκριση στο 88’. Ο Ρόδρι σούταρε εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε, στρώθηκε στον Χοσέλου, ο οποίος σκόραρε. Ηταν η χρυσή αλλαγή για την ομάδα του.

Γκολ: 3’ Πίνο / 11’ πεν. Ιμόμπιλε

Διαιτητής: Σλάβκο Βίντσιτς (Σλοβενία)

Κίτρινες: Αλμπα, Γκάβι, Μοράτα/Ιμόμπιλε, Τζινιόλο.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Σιμόν, Νάβας, Λε Νορμάν, Λαπόρτ, Άλμπα, Ρόδρι, Μερίνο (74’ Ρουίθ), Ροντρίγκο (46’ Ασένσιο), Γκάβι (68’ Κανάλες), Πίνο (74’ Φατί), Μοράτα (84’ Χοσέλου).

ΙΤΑΛΙΑ: Ντοναρούμα, Τολόι, Μπονούτσι (46’ Νταρμιάν), Ατσέρμπι, Ντι Λορέντζο, Φρατέζι (76’ Βεράτι), Ζορζίνιο (61’ Κριστάντε), Μπαρέλα, Σπινατσόλα (46’ Ντιμάρκο), Ιμόμπιλε (60’ Κιέζα), Τζανιόλο.

**Σε ηλικία 37 ετών και 206 ημερών, ο Χεσούς Νάβας έγινε ο γηραιότερος παίκτης που αγωνίζεται στην εθνική Ισπανίας. Το ντεμπούτο του πραγματοποιήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2009 κόντρα στην Αργεντινή.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο