fbpx

Άγιαξ: Εποχή Στάιν στον «Αίαντα»

Άγιαξ: Εποχή Στάιν στον «Αίαντα»

Ο Μορίς Στάιν είναι ο νέος προπονητής του Αγιαξ, καθώς υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον σύλλογο του Αμστερνταμ.

Ο 49χρονος τεχνικός έκανε αίσθηση τη χρονιά που ολοκληρώθηκε με τη Σπάρτα Ρότερνταμ, την οποία οδήγησε στην καλύτερη πορεία της στο ολλανδικό πρωτάθλημα (έκτη θέση) τα τελευταία 27 χρόνια.

Παραταύτα, η πρόσληψή του από τον «Αίαντα» θεωρείται έκπληξη, καθώς δεν έχει παραστάσεις πρωταθλητισμού, ούτε ως ποδοσφαιριστής (έπαιξε στην Ντεν Χάαγκ και την Μπρέντα), ούτε ως προπονητής (εργάστηκε στις ίδιες ομάδες και επιπλέον στη Φένλο και την Αλ Γουάντα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα).

«Εχει ξεπεράσει τις προσδοκίες σε όποιον σύλλογο κι αν δούλεψε. Είμαι πεπεισμένος ότι είναι έτοιμος να κάνει το παραπάνω βήμα» δήλωσε ο αθλητικός διευθυντής του Αγιαξ, Σβεν Μίσλιντατ, εξηγώντας την επιλογή του Στάιν.

Ο Αγιαξ προέρχεται από μία απογοητευτική χρονιά, όπου περιορίστηκε στην τρίτη θέση του ολλανδικού πρωταθλήματος, χάνοντας την πρόκριση στο Champions League. Ο Αλφρεντ Σρόιντερ, που ξεκίνησε τη σεζόν στον πάγκο, απολύθηκε στα τέλη Ιανουαρίου και αντικαταστάθηκε από τον παλιό άσο της ομάδας, Τζον Χέιτινγκα, ο οποίος με τη σειρά του απομακρύνθηκε μετά το τέλος του πρωταθλήματος.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο