fbpx

Ολυμπιακός: Καθυστερεί επικίνδυνα ο νέος προπονητής

Ολυμπιακός: Καθυστερεί επικίνδυνα ο νέος προπονητής

Τρίτη και 13 σήμερα, ημέρα διαβολική για τους προληπτικούς αλλά αυτό ουδόλως απασχολεί τους φίλου του Ολυμπιακού που έχουν αλλού το μυαλό τους. Στον ερχομό του νέου προπονητή της ομάδας, που όλο έρχεται, που όλο αχνοφαίνεται στον ορίζοντα αλλά που ακόμα δεν έχει πιάσει λιμάνι!

Μόλις 12 μέρες πριν την πρώτη συγκέντρωση της νέας ποδοσφαιρικής σεζόν και ο Ολυμπιακός δεν έχει βρει ακόμη προπονητή! Διαβάζουμε για φαβορί και αουτσάιντερ για υποψήφιους προπονητές, έχουμε διαβάσει περισσότερα από 22 ονόματα υποψήφια για τον «ερυθρόλευκο» πάγκο αλλά προπονητής γιοκ! Κι επαναλαμβάνω, μόλις 12-13 μέρες πριν την πρώτη συγκέντρωση των παικτών. Ποιων παικτών όμως; Ολων! Αυτών που μένουν, εκείνων που φεύγουν, των δανεικών που δεν ξέρουν που θα παίζουν του χρόνου και αν θα πάνε προετοιμασία στην Αυστρία με την ομάδα ή θα συνεχίσουν να είναι δανεικοί. Σε λιγότερο από δύο εβδομάδες δηλαδή ξεκινάει η προετοιμασία για τη σεζόν 2023-24, μια σεζόν κομβική και κρίσιμη για την ομάδα που (υποτίθεται) θα χτιστεί από την αρχή για να επιτρέψει στην κορυφή. Όμως, όταν δεν έχει προπονητή λίγες μόνο ημέρες πριν την έναρξη της προετοιμασίας, συγχωρήστε με αλλά αυτό δεν λέγεται προγραμματισμός. Λέγεται χύμα στο κύμα!

Όλα ξεκίνησαν με την πρόσληψη του τεχνικού διευθυντή, του Κορδόν στον Πειραιά. Ο οποίος κλήθηκε να βρει προπονητή πριν από όλα και με τον οποίο (υποτίθεται) θα συνεργαστεί για το ρόστερ της νέας σεζόν. Όμως λίγες μόνο ημέρες πριν την πρεμιέρα, ο Κορδόν παραμένει έρημος και μόνος. Δεν ξέρω σε τι οφείλεται αυτή η δυστοκία. Στις υψηλές απαιτήσεις ρου συλλόγου να βρει προπονητή από ένα μεγάλο πρωτάθλημα όπως το ισπανικό; Στην εμμονή του Κορδόν να έρθει σώνει και καλά προπονητής από την ισπανική αγορά επειδή αυτή γνωρίζει; Αγνωστο. Αυτό που ενδιαφέρει είναι η ουσία,. Και η ουσία λέει ότι προπονητής ακόμα δεν έχει έρθει. Και ποιος θα είναι αυτός; Πότε θα προλάβει να δει τους παίκτες του; Πότε θα προλάβει να γνωρίσει συνεργάτες, να βγάλει πλάνο; Θα αρκεστεί σε όσα του πει ο Κορδόν για το ξεκαθάρισμα του ρόστερ; Ο ίδιος δεν θα έχει άποψη;

Είναι πολλά τα ερωτήματα και μεγάλη η αγωνία των φίλων του Ολυμπιακού, που φοβούνται ότι το περσινό πάθημα με τις καθυστερημένες μεταγραφές και όλα τα πάρε-δώσε που οδήγησαν σε ευρωπαϊκό ναυάγιο αλλά και σε μια αποτυχημένη χρονιά και στην Ελλάδα, δεν έγινε μάθημα. Κι έχουν δίκιο. Ειδικά από τη στιγμή που βλέπουν ότι οι αντίπαλοι τους έχουν τους ίδιους προπονητές με πέρσι και προχωρούν ήδη τον προγραμματισμό τους, που είναι και πολύ πιο εύκολος από εκείνον του Ολυμπιακού, καθώς χρειάζεται τις περισσότερες και μεγαλύτερες αλλαγές.

Λέγεται ότι μπορεί ακόμα και αύριο να ανακοινωθεί ο νέος κόουτς. Όμως η πραγματικότητα λέει ότι ο Ολυμπιακός έφτιαξε σπουδαία ομάδα, σάρωσε τους τίτλους και πήγε καλά στην Ευρώπη, πότε; Το 2018 όταν προσέλαβε το Πέδρο Μαρτίνς. Όχι τον Ιούνιο. Αλλά από τον Μάρτιο! Τον έφερε στον Πειραιά και σχεδόν τρεις μήνες παρακολουθούσε τα παιχνίδια της ομάδας, είδε τις ανάγκες, είχε εικόνα ξεκάθαρη για κάθε παίκτη και ξεκίνησε το καλοκαίρι να δουλεύει, όντας έτοιμος σε όλα! Ετσι ξεκίνησε κι έχτισε ομάδα που πρόσφερε θεαματικό ποδόσφαιρο και τίτλους. Όμως αυτό το τρανό παράδειγμα, που θα μπορούσε να αποτελέσει οδηγό φέτος, έμεινε αναξιοποίητο. Όλα τα υπόλοιπα που θα ακολουθήσουν αποτελούν ρίσκο υψηλού κινδύνου…

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο