fbpx

Το τέλος της εποχής Μέσι – Κριστιάνο στην Ευρώπη: 1.843 ματς ,1.405 γκολ

Το τέλος της εποχής Μέσι – Κριστιάνο στην Ευρώπη: 1.843 ματς ,1.405 γκολ

Ο Μέσι πήρε την μεγάλη απόφαση να εγκαταλείψει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο λίγους μήνες μετά και την φυγή του Κριστιάνο Ρονάλντο από τα σαλόνια της Γηραιάς Ηπείρου.

Κριστιάνο και Μέσι απασχόλησαν και μονοπώλησαν το ενδιαφέρον για το ποιος είναι ο GOAT του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου για αρκετά χρόνια, χωρίς να υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση.

Ωστόσο και οι δύο έγραψαν την δική τους ιστορία με χρυσά γράμματα στον ποδοσφαιρικό χάρτη της Ευρώπης και άφησαν πίσω τους μια τεράστια γκάμα επιτευγμάτων και τροπαίων.

Πολλοί ήθελαν να τους δουν στην ίδια ομάδα, να παρακολουθήσουν εάν οι δύο καλύτεροι παίκτες του 21ου αιώνα θα μπορούσαν να νικήσουν όποιον αντίπαλο βρεθεί μπροστά τους. Αυτό όμως δεν έγινε. Πως άλλωστε να χωρέσουν δύο τεράστια ονόματα σε ένα μόνο σύστημα χωρίς να κλέψει ο ένας από την δόξα του άλλου (;).

Η Ευρώπη θα τους θυμάται πάντα ως αντιπάλους, ως δύο τύπους που κυνηγούσαν ο ένας τον άλλον και παράλληλα την σκιά τους .

Ο Λιονέλ Μέσι, έζησε μια ολόκληρη ποδοσφαιρική ζωή στην Μπαρτσελόνα, όμως αποφάσισε το 2021 να δοκιμάσει την τύχη του στην Γαλλία και την Παρί Σεν Ζερμέν χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Και έφτασε η ώρα να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο, αυτό της Ίντερ Μαϊάμι.

Από την άλλη ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ξεκίνησε από την Πορτογαλία και την Σπόρτινγκ Λισαβόνας, βρέθηκε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ταξίδεψε και έζησε για εννέα χρόνια στην Μαδρίτη όπου κατέκτησε ό,τι υπήρχε να κατακτήσει, πέρασε από την Ιταλία και την Γιουβέντους αφήνοντας το στίγμα του και βρέθηκε στην Σαουδική Αραβία και την Αλ Νασρ χωρίς μέχρι τώρα να έχει καταφέρει να ξεχωρίσει όπως όλοι περίμεναν.

Από το να συγκρίνει όμως κανείς τους δύο αυτούς τεράστιους παίκτες, πιο όμορφο είναι να βάλει σε μια κοινή λίστα τα όσα κατάφεραν στην Ευρώπη.

Συνολικά όλοι οι τίτλοι και των δύο μαζί χωρίς των εθνικών ομάδων

9 Τσάμπιονς Λίγκ
7 FIFA World Cup Συλλόγων
12 Πρωταθλήματα Ισπανίας
9 Κύπελλα Ισπανίας
8 Σούπερ Καπ Ισπανίας
6 UEFA Σούπερ Καπ
3 Πρωταθλήματα Αγγλίας
1 Κύπελλο Αγγλίας
2 Σούπερ Καπ Αγγλίας
2 Λιγκ Καπ Αγγλίας
2 Πρωταθλήματα Ιταλίας
1 Κύπελλο Ιταλίας
2 Σούπερ Καπ Ιταλίας
2 Πρωταθλήματα Γαλλίας
1 Σούπερ Καπ Γαλλίας
1 Σούπερ Καπ Πορτογαλίας

60 Συλλογικά Τρόπαια, 1.843 ματς , 1.405 γκολ

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο