fbpx

Φιορεντίνα-Γουέστ Χαμ: Τελικός Europa Conference League με φόντο την… ξηρασία 60 ετών!

Φιορεντίνα-Γουέστ Χαμ: Τελικός Europa Conference League με φόντο την… ξηρασία 60 ετών!

Φιορεντίνα και Γουέστ Χαμ αναμετρώνται στον τελικό του Europa Conference League στην Πράγα (07/06, 22:00), για να βάλουν τέλος στα εξήντα χρόνια… ξηρασίας στην αναζήτηση ενός ευρωπαϊκού τροπαίου.

Οι τροπαιοθήκες και των δύο συλλόγων έχουν μαζέψει… σκόνη από το τελευταίο ευρωπαϊκό τρόπαιό τους, καθώς αμφότεροι πανηγύρισαν την κατάκτηση ενός τίτλου στο Κύπελλο Κυπελλούχων, το οποίο δεν υπάρχει πια: το 1961 η Φιορεντίνα, το 1965 η Γουέστ Χαμ.

Εντός των συνόρων, οι Λονδρέζοι δεν έχουν άλλο τίτλο, πλην του Κυπέλλου Αγγλίας του 1980, ενώ οι «βιόλα» έχουν κατακτήσει άλλους πέντε (σ.σ. ένα πρωτάθλημα και τέσσερα κύπελλα), με τελευταίο το Coppa Italia του 2001.

Ο νικητής της διοργάνωσης θα έχει το δικαίωμα συμμετοχής στο επόμενο Europa League, μιας και κάθε μία από τις δύο ομάδες δεν είχε καλή σεζόν στη χώρα της, χάνοντας το ευρωπαϊκό εισιτήριο…

Όσον αφορά τα αγωνιστικά, οι Βιτσέντζο Ιταλιάνο και Ντέιβιντ Μόγες έχουν από ένα πρόβλήμα. Συγκεκριμένα απουσιάζει ο τερματοφύλακας της Φιορεντίνα, Σαλβατόρε Σιρίγκου και ο επιθετικός της Γουέστ Χαμ, Τζιανλούκα Σκαμάκα, ο οποίος παραμένει τραυματίας.

Τέλος, ο Ισπανός Κάρλος ντελ Θέρο Γκράντε θα διευθύνει τον πρώτο τελικό της καριέρας του σε διασυλλογική διοργάνωση της UEFA.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο