fbpx

Σούπερ Λίγκα: Διαιτησία και κεντρική διαχείριση

Σούπερ Λίγκα: Διαιτησία και κεντρική διαχείριση

Στο τελευταίο ΔΣ της Super League αποφασίστηκε ομόφωνα, όπως ανακοινώθηκε, «η σύσταση επιτροπής, αποτελούμενης από τις ΠΑΕ ΑΕΚ, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ, για το θέμα της Επαγγελματικής Διαιτησίας». Στον Συνεταιρισμό γνωρίζουν ότι θα βρουν απέναντι τους την ΕΠΟ, η οποία δεν πρόκειται να αφήσει ότι «προνόμια» έχει πάνω σε θέματα διαιτησίας. Για τον λόγο αυτό οι 14 ΠΑΕ της ΣΛ1 θέλουν να είναι ενωμένες για να προχωρήσει το πλάνο της επαγγελματικής διαιτησίας.

Οι μεγάλες ΠΑΕ για να έχουν στο πλευρό τους τις μικρές ΠΑΕ, άνοιξαν ανεπίσημα το θέμα της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του πρωταθλήματος. Θέμα το οποίο το έχει βάλει ήδη ο Βόλος. Η κεντρική διαχείριση δεν μπορεί να εφαρμοστεί από την επόμενη περίοδο και οι συζητήσεις γίνονται με φόντο τη σεζόν 2024-2025. 

Οι μικρές ΠΑΕ που έχουν έσοδα 1,5 εκατ. ευρώ από το τηλεοπτικό τους συμβόλαιο ευελπιστούν ότι θα ξεπεράσουν τα 2 εκατ. ευρώ, στην περίπτωση που η λίγκα επιστρέψει σε καθεστώς κεντρικής διαχείρισης. Ηδη μάλιστα, όπως λέγεται στους κόλπους του Συνεταιρισμού, ενδιαφέρον για όλο το «πακέτο» του πρωταθλήματος υπάρχει και από τα δύο συνδρομητικά κανάλια.

Εμπειροι παράγοντες ομάδων κρατούν πάντως για το θέμα μικρό καλάθι. Κι αυτό διότι στο παρελθόν οι μεγάλες ΠΑΕ «πούλησαν» τις μικρές. Το μεμονωμένο συμβόλαιο για ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ τους αποφέρει τον χρόνο 3-4 εκατ. ευρώ επιπλέον. Είναι λοιπόν πολλά τα λεφτά για να πάνε σε κεντρική διαχείριση. Από την άλλη αν δεν δώσουν κάτι, δεν θα πάρουν αυτό που θέλουν σε ότι αφορά στη διαιτησία…

Ο ΠΕΝΗΝΤΑΡΙΣΙΟΣ 

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο