fbpx

Ισπανία-37η αγωνιστική: Μάχες για 4η και 7η θέση, «πόλεμος» επτά ομάδων για την παραμονή

Ισπανία-37η αγωνιστική: Μάχες για 4η και 7η θέση, «πόλεμος» επτά ομάδων για την παραμονή

Κρίσιμες μάχες για την παραμονή και τις ευρωπαϊκές θέσεις, περιλάμβάνει η 37η (προτελευταία) αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος. Ολα τα παιχνίδια διεξάγονται την Κυριακή 28/5 στις 8 μ.μ. ώρα Ελλάδας, με μοναδική εξαίρεση το ματς Σεβίλη-Ρεάλ, που θα γίνει το Σάββατο (27/5, 20:00), προκειμένου η ομάδα της Ανδαλουσίας να έχει μία παραπάνω ημέρα ξεκούρασης πριν τον τελικό του Europa League με τη Ρόμα (Τετάρτη 31/5).

Η Σοσιεδάδ έχει σημαντικό προβάδισμα πέντε βαθμών έναντι της Βιγιαρεάλ, στη μάχη για την τέταρτη θέση που οδηγεί στο Champions League, όμως την περιμένει δύσκολο ματς στο «Μετροπολιτάνο» της Μαδρίτης απέναντι στην Ατλέτικο, που θέλει μία ισοπαλία για να «κλειδώσει» την τρίτη θέση και νίκη για να ελπίζει στη δεύτερη. Η Βιγιαρεάλ, από την πλευρά της, αγωνίζεται επίσης στη Μαδρίτη, με αντίπαλο τη Ράγιο Βαγεκάνο, και χρειάζεται νίκη και «στραβοπάτημα» των Βάσκων για να διατηρήσει ελπίδες για την τετράδα (το «κίτρινο υποβρύχιο» υπερέχει σε πιθανή ισοβαθμία).

Τέσσερις ομάδες παλεύουν για την έξοδο στην Ευρώπη μέσω Conference League, με τη Σεβίλη πάντως να έχει περισσότερο το μυαλό της στον τελικό της Τετάρτης (21/5), που μπορεί να τη στείλει απευθείας στο Champions League. Η Οσασούνα, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην προνομιούχο έβδομη θέση, δοκιμάζεται στη έδρα της Χετάφε που «καίγεται» για βαθμούς, η ισόβαθμή της Αθλέτικ Μπιλμπάο έχει σαφώς πιο εύκολο έργο, υποδεχόμενη την καταδικασμένη Ελτσε, ενώ η Τζιρόνα που βρίσκεται στο -1 φιλοξενεί την Μπέτις, η οποία έχει ουσιαστικά «κλειδώσει» την πρόκριση για το Europa League. Θεωρητικά, ελπίδες για έξοδο στην Ευρώπη έχει και η Μαγιόρκα, για να τις διατηρήσει όμως θα πρέπει να νικήσει στο «Καμπ Νου» την πρωταθλήτρια Μπαρτσελόνα.

Από τις επτά ομάδες που απειλούνται να ακολουθήσουν την Ελτσε στη δεύτερη κατηγορία, οι έξι παίζουν την Κυριακή μεταξύ τους (εξαίρεση η Χετάφε, η οποία όπως αναφέρθηκε υποδέχεται την Οσασούνα). Στο «Μεστάγια» η Βαλένθια θέλει νίκη επί της Εσπανιόλ για να… ησυχάσει οριστικά, όμως οι Καταλανοί βρίσκονται σε εξαιρετικά δυσμενή θέση και θα τα δώσουν όλα για τη νίκη, που θα τους επιτρέψει να πάνε την τελευταία αγωνιστική σε έναν «τελικό» παραμονής με την Αλμερία. Ανάλογο σκηνικό και στο ματς της Κάντιθ με τη Θέλτα, όπου η ομάδα του Βίγκο είναι αυτή που «καθαρίζει» με νίκη, ενώ οι γηπεδούχοι χρειάζονται επίσης τους τρεις βαθμούς για να ξεφύγουν από την τριπλή ισοβαθμία στην οποία βρίσκονται. Στην Αλμερία, τέλος, η τοπική ομάδα φιλοξενεί τη Βαγιαδολίδ, σε ένα παιχνίδι που είναι ο ορισμός του «ο θάνατός σου, η ζωή μου». Οι γηπεδούχοι έχουν προβάδισμα ενός βαθμού, αλλά μόνο με νίκη θα «ανασάνουν» πραγματικά, τη στιγμή που η αντίπαλός τους υστερεί στην τριπλή ισοβαθμία με Χετάφε και Κάντιθ κι έτσι αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη 18η θέση, που συνεπάγεται υποβιβασμό.

Το σκηνικό στη μάχη της παραμονής, πάντως, αναμένεται να ξεκαθαρίσει την τελευταία αγωνιστική, όπου το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκ νέου αγώνες μεταξύ των ομάδων που κινδυνεύουν (Εσπανιόλ-Αλμερία και Βαγιαδολίδ-Χετάφε).

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 37ης αγωνιστικής της La Liga:

Σεβίλη-Ρεάλ Μαδρίτης 27/5
Αλμερία-Βαγιαδολίδ 28/5
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Ελτσε 28/5
Ατλέτικο Μαδρίτης-Σοσιεδάδ 28/5
Μπαρτσελόνα-Μαγιόρκα 28/5
Κάντιθ-Θέλτα 28/5
Χετάφε-Οσασούνα 28/5
Τζιρόνα-Μπέτις 28/5
Ράγιο Βαγεκάνο-Βιγιαρεάλ 28/5
Βαλένθια-Εσπανιόλ 28/5

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 36 αγώνες)

Μπαρτσελόνα 85 –ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ–
Ρεάλ Μαδρίτης 74 –Champions League–
Ατλέτικο Μαδρίτης 73 –Champions League–
Σοσιεδάδ 68
Βιγιαρεάλ 63
Μπέτις 56
Οσασούνα 50
Αθλέτικ Μπιλμπάο 50
Τζιρόνα 49
Σεβίλλη 49
Μαγιόρκα 47
Ράγιο Βαγεκάνο 46
Βαλένθια 40
Θέλτα 40
Αλμερία 39
Κάντιθ 38
Χετάφε 38
Βαγιαδολίδ 38
Εσπανιόλ 35
Έλτσε 21 –Υποβιβάστηκε–

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο