fbpx

Ζέκα: Η επιστροφή και η προηγούμενη θητεία του στον Παναθηναϊκό (pics)

Ζέκα: Η επιστροφή και η προηγούμενη θητεία του στον Παναθηναϊκό (pics)

Ο Κάρλος Ζέκα, θα φορέσει ξανά την φανέλα με το Τριφύλλι στο στήθος με σκοπό να κλείσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό.

Ο παίκτης έμεινε ελεύθερος από την Κοπεγχάγη καθώς δεν ανανέωσε το συμβόλαιο του και ο Παναθηναϊκός τον περιμένει να επιστρέψει για την δεύτερη θητεία του στην ομάδα.

Αφενός ο Ζέκα προέρχεται από δύο σοβαρούς τραυματισμούς σε διάστημα ενός χρόνου, αφετέρου οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού καθώς και ο ίδιος ο σύλλογος, βλέπουν με θετικό μάτι την επιστροφή του.

Αυτό καθώς είναι ένας παίκτης που τίμησε την φανέλα του Παναθηναϊκού, όντας και αρχηγός, και έχει εκφράσει πολλάκις την αγάπη του για τον σύλλογο της Αθήνας.

Παναθηναϊκός

Τι έκανε όμως ο Ζέκα στην πρώτη του θητεία με τα πράσινα;

Ο Κάρλος Ζέκα, αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2011 από τον Παναθηναϊκό έναντι 380 χιλιάδων ευρώ από την Βιτόρια Σετούμπαλ σε ηλικία 22 ετών.

Στην αρχή δεν “γέμιζε” το μάτι κανενός, αφού δεν έμοιαζε σε παίκτη που μπορεί να πάρει τον χώρο του κέντρου πάνω του. Κάτι όμως που φρόντισε ο ίδιος να διαψεύσει ευθύς αμέσως.

Άπαντες στην ομάδα του Παναθηναϊκού είδαν πως πρόκειται για έναν παίκτη ο οποίος ήταν εργατικός, παθιασμένος και με περίσσια δίψα για καθιέρωση.

Εκεί που ο κόσμος ξεκίνησε να συμπαθεί ακόμη περισσότερο τον παίκτη, ήταν όταν στις 19/11/11 , σημείωσε το πρώτο του γκολ και μάλιστα κόντρα στον Ολυμπιακό. Στο αμέσως επόμενο ματς με τον ΟΦΗ έβαλε ακόμη ένα γκολ.

Την πρώτη του χρονιά την έκλεισε με 36 συμμετοχές, 2 γκολ και 1 ασίστ.

Την επόμενη σεζόν, οι εμφανίσεις του ανέβηκαν κατά 5 συμμετοχές (41) και ι ίδιος σημείωσε 3 γκολ και 5 ασίστ, παίζοντας καθοριστικό ρόλο στο κέντρο της ομάδας του.

Παναθηναϊκός

Την τρίτη του χρονιά στον Παναθηναϊκό (13/14), ο Κάρλος Ζέκα έγραψε ξανά 41 συμμετοχές, μοίρασε 7 ασίστ και κατέκτησε και το Κύπελλο Ελλάδας.

Η τέταρτη του σεζόν με την φανέλα του Παναθηναϊκού, τον βρήκε να καταγράφει 44, να σημειώνει 2 γκολ και να δίνει και 5 ασίστ.

Την προτελευταία χρόνια όπου φόρεσε το Τριφύλλι στο στήθος, μέτρησε 40 συμμετοχές, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να σημειώσει κάποιο γκολ, αλλά έδωσε 2 ασίστ.

Η τελευταία σεζόν (16/17) με την φανέλα του Παναθηναϊκού, βρήκε τον αγαπημένο αρχηγό του Παναθηναϊκού να παίζει σε 40 ματς και να δίνει μία ασίστ.

Ο Κάρλος Ζέκα, το καλοκαίρι του 2017, πήρε την απόφαση να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του και να βρεθεί στην Δανία και την Κοπεγχάγη, φεύγοντας από τον Παναθηναϊκό σαν φίλος και με τον σεβασμό όλων των φιλάθλων αλλά και των ανθρώπων της ομάδας.

Με την πράσινη φανέλα, μέτρησε συνολικά 248 συμμετοχές, 7 γκολ, 23 ασίστ και κατέκτησε ένα Κύπελλο Ελλάδας.

Ο ίδιος είχε υποσχεθεί πως θα επιστρέψει κάποια στιγμή πάλι στον Παναθηναϊκό και ήρθε η ώρα να το κάνει, ώστε να κλείσει την καριέρα του σε έναν σύλλογο που λατρεύτηκε όσο λίγοι.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο