fbpx

Φιορεντίνα – Ίντερ 1-2: Ανατροπή και στα χέρια των Νερατζούρι το Κύπελλο Ιταλίας

Φιορεντίνα – Ίντερ 1-2: Ανατροπή και στα χέρια των Νερατζούρι το Κύπελλο Ιταλίας

Φιορεντίνα και Ίντερ τέθηκαν αντιμέτωπες για τον τελικό του Κυπέλλου της Ιταλίας , με τους Νερατζούρι να νικούν με 2-1 και να κατακτούν το 9ο τους τρόπαιο στον θεσμό. Η Ίντερ μάλιστα έκανε back to back καθώς είχε κατακτήσει και την περσινή σεζόν το κύπελλο.

Το ματς:

Η Φιορεντίνα πήρε νωρίς κεφάλι στο σκορ, αφού μόλις στο τρίτο λεπτό ο Νίκολα Γκονζάλεζ έκανε το 1-0 για τους Βιόλα. Από εκεί και μετά όμως η Ίντερ δεν άφησε το γρήγορο γκολ που δέχτηκε να την πάρει από κάτω και πήρε την μπάλα στα πόδια της κάνοντας το δικό της παιχνίδι και έβαλε την Φιορεντίνα στο μισό δικό της γήπεδο χωρίς όμως να κάνει την μεγάλη ευκαιρία.
Ωστόσο στο 29′ ο Λαουτάρο Μαρτίνες άρπαξε την ευκαιρία και έφερε το ματς στα ίσια κάνοντας το 1-1. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για τον Αργεντινό, αφού μετά από 8 λεπτά (37′) έκανε την ανατροπή για την Ίντερ με το ημίχρονο να τελειώνει στο 1-2.

Στην επανάληψη η Ίντερ ήταν εκείνη που μπήκε δυναμικά στο γήπεδο και με την ψυχολογία υπέρ της.

Οι Νερατζούρι πίεζαν συνεχώς και στο 67′ ο Λουκάκου έχασε τεράστια ευκαιρία να κάνει το 1-3 , αφού ο Τερατσιάνο απέκρουσε θεματικά.

Η Φιορεντίνα ανέβασε στροφές και μετά το 75′ ξεκίνησε να πιέζει πιο ψηλά, δημιουργώντας ευκαιρίες, αλλά ο Χαντάνοβιτς δήλωνε σε όλες παρών.

Τα τελευταία λεπτά είχαν έναν γρήγορο ρυθμό και από τις δύο ομάδες, ωστόσο το σκόρ έμελλε να μείνει έτσι μέχρι το σφύριγμα της λήξης και το κύπελλο υψώθηκε στον αέρα από την Ίντερ.

Φιορεντίνα (Βισέντζο Ιταλιάνο) Τερατσιάνο, Ντοντό (82′ Τέρζιτς), Μιλένκοβιτς, Μπιράτσι, Κουάρτα (70′ Ρανιέρι) Καστροβίλι (60′ Μαντραγκόρα), Άμραμπατ(70′ Γιόβιτς), Γκονζάλεζ, Μποναβεντούρα, Ικονέ, Καμπράλ

Ίντερ (Φιλίπο Ιντζάγκι): Χαντάνοβιτς, Μπαστόνι (58′ Ντε Φρί), Ασέρμπι, Νταρμιάν, Μπρόζοβιτς,Τσαχλάνογλου(83’Γκαρλιαντίνι),Μπαρέλα,Ντιμάρκο(68′ Γκοζένς) Ντάμφρις, Μαρτίνεζ(84′ Κορέα), Ντζέκο (58′ Λουκάκου)

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο