fbpx

Έξαλλοι στη Ρεάλ για την επίθεση στον Βινίσιους – Κατέφυγαν στη Δικαιοσύνη

Έξαλλοι στη Ρεάλ για την επίθεση στον Βινίσιους – Κατέφυγαν στη Δικαιοσύνη

Ο Βινίσιους Τζούνιορ, στο ματς Βαλένθια – Ρεάλ Μαδρίτης (21/5) , έπεσε για ακόμη μια φορά θύμα ρατσιστικής επίθεσης από οπαδούς των Νυχτερίδων, και προκλήθηκε ένταση στον αγωνιστικό χώρο.

Η Ρεάλ Μαδρίτης εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, στην οποία καταδικάζει τα όσα έλαβαν χώρα και έχει ήδη προχωρήσει σε καταγγελίας για τη διερεύνηση του θέματος.

Αναλυτικά:

Η Ρεάλ Μαδρίτης δείχνει την πιο σθεναρή της απόρριψη και καταδικάζει τα γεγονότα που συνέβησαν χθες εναντίον του παίκτη μας Βινίσιους Τζούνιορ.

Αυτά τα γεγονότα συνιστούν ευθεία επίθεση στο μοντέλο συνύπαρξης του κοινωνικού και δημοκρατικού μας κράτους δικαίου.

Η Ρεάλ Μαδρίτης θεωρεί ότι τέτοιες επιθέσεις συνιστούν επίσης έγκλημα μίσους, και για το λόγο αυτό έχει υποβάλει την αντίστοιχη καταγγελία στον Γενικό Εισαγγελέα και συγκεκριμένα στην Εισαγγελία κατά των εγκλημάτων μίσους και των διακρίσεων, προκειμένου να διερευνηθούν τα γεγονότα και να αποσαφηνιστούν οι ευθύνες.

Το άρθρο 124 του ισπανικού Συντάγματος ορίζει τις λειτουργίες της Εισαγγελίας για την προώθηση της δράσης της δικαιοσύνης για την υπεράσπιση της νομιμότητας και των δικαιωμάτων των πολιτών και του δημόσιου συμφέροντος.

Για το λόγο αυτό, και δεδομένης της σοβαρότητας των γεγονότων που συνέβησαν, η Ρεάλ Μαδρίτης απευθύνθηκε στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα, με την επιφύλαξη της εμφάνισής της ως ιδιωτικής δίωξης στη διαδικασία που κινείται.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο