fbpx

Γερμανία-33η αγωνιστική: Δοκιμασία με Λειψία για την Μπάγερν

Γερμανία-33η αγωνιστική: Δοκιμασία με Λειψία για την Μπάγερν

Το ψηλότερο «εμπόδιο» που έχει να αντιμετωπίσει ως το τέλος του πρωταθλήματος καλείται να ξεπεράσει η Μπάγερν Μονάχου στο πλαίσιο της 33ης -και προτελευταίας- αγωνιστικής, με την οποία συνεχίζεται το διάστημα 19-21 Μαΐου η Bundesliga.

Η ομάδα του Τόμας Τούχελ υποδέχεται το απόγευμα του Σαββάτου (20/5, 19:30) τη Λειψία στην «Αλιάντς Αρένα» και θέλει μόνο νίκη, για να διατηρηθεί επικεφαλής της βαθμολογίας, καθώς από απόσταση ενός βαθμού ακολουθεί η Ντόρτμουντ. Όμως, η αποστολή των Βαυαρών δεν φαντάζει εύκολη, καθώς οι «κόκκινοι ταύροι» δίνουν μάχη για μια θέση στην πρώτη τετράδα της κατάταξης και την έξοδο στο Champions League, την οποία η ομάδα του Μάρκο Ρόζε θα εξασφαλίσει και μαθηματικά εάν πάρει το «τρίποντο» στο Μόναχο, αποτέλεσμα που θα δώσει τη δυνατότητα στην Μπορούσια να επιστρέψει στην κορυφή.

Από την πλευρά της, η Ντόρτμουντ αντιμετωπίζει την Κυριακή (21/5, 18:30) στη Βαυαρία την Άουγκσμπουργκ, ωστόσο και αυτή θέλει μόνο νίκη, είτε για να παραμείνει στη διεκδίκηση του τίτλου, είτε για να επιστρέψει στο… ρετιρέ της κατάταξης, εφόσον η ομάδα του Τόμας Τούχελ δεν πάρει τους τρεις βαθμούς κόντρα στη Λειψία. Πάντως, οι «κιτρινόμαυροι» του Έντιν Τέρζιτς δεν έχουν περιθώρια για βαθμολογική απώλεια, καθώς, αν χάσουν στο Άουγκσμπουργκ και η Μπάγερν έχει νικήσει τη Λειψία, η… σαλατιέρα θα καταλήξει για ενδέκατη σερί σεζόν στο Μόναχο. Η Μπάγερν θα «κλειδώσει» ουσιαστικά τον τίτλο και στην περίπτωση που νικήσει τη Λειψία και, παράλληλα, η Ντόρτμουντ πάρει ισοπαλία στο «Οϊρόπα Παρκ Στάντιον». Σε αυτό το σενάριο, η ομάδα του Τόμας Τούχελ θα βρεθεί στο +3 από την Ντόρτμουντ, μια αγωνιστική πριν το τέλος, ενώ θα υπερτερεί σημαντικά στη διαφορά τερμάτων που είναι αυτή τη στιγμή +55 για τους «κόκκινους», έναντι +36 της Μπορούσια.

Το πρόγραμμα της 33ης αγωνιστικής της Bundesliga και η βαθμολογία:

Φράιμπουργκ-Βόλφσμπουργκ 19/5

Χοφενχάιμ-Ουνιόν Βερολίνου 20/5

Χέρτα Βερολίνου-Μπόχουμ 20/5

Σάλκε-Άϊντραχτ Φρανκφούρτης 20/5

Βέρντερ Βρέμης-Κολωνία 20/5

Μπάγερν Μονάχου-Λειψία 20/5

Μάιντς-Στουτγκάρδη 21/5

Άουγκσμπουργκ-Ντόρτμουντ 21/5

Λεβερκούζεν-Γκλάντμπαχ 21/5

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο