fbpx

Bundesliga: Τα σενάρια τίτλου και υποβιβασμού

Bundesliga: Τα σενάρια τίτλου και υποβιβασμού

Με μια αγωνιστική ακόμα όλα τα σενάρια για τον πρωταθλητή αλλά και τις ομάδες που θα αποχαιρετήσουν είναι ακόμα ανοιχτά.

Μπήκαμε στην τελική ευθεία για το κλείσιμο της εφετινής σεζόν στην Bundesliga που φέτος σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια είναι πιο συναρπαστική και πιο ανοικτή από την πρώτη έως την τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Το «δώρο» της Μπάγερν και η ευκαιρία της Ντόρτμουντ!

Η Μπάγερν ηττήθηκε με 1-3 από ην Λειψία και μπήκε σε τεράστιους μπελάδες όσον αναφορά τον εφετινό τίτλο. Αυτό γιατί αύριο η Ντόρτμουντ με νίκη κόντρα στην απρόβλεπτη Άουγκσμπουργκ θα την προσπεράσει με 2 πόντους διαφορά και με μια αγωνιστική να απομένει θα πάνε την ερχόμενη Κυριακή στην έδρα τους κόντρα στη Μάιντς να πανηγυρίσουν το πρώτο πρωτάθλημα μετά το 2012.

Οι Βαυαροί για να στεφθούν πρωταθλητές πλέον θέλουν μια γκέλα της Ντόρτμουντ αλλά πλέον δεν είναι στο χέρι του η έκβαση του τίτλου.

Η Λειψία και η μάχη της Ευρώπης!

Η Λειψία μετά από αυτή την επική νίκη στην Αllianz Arena είναι και μαθηματικά στο επόμενο Champions League με το τελευταίο εισιτήριο να κρίνεται την τελευταία αγωνιστική αφού Ουνιόν και Φράιμπουργκ είναι ισόβαθμες με 59 πόντους αλλά τους Βερολινέζους να υπερτερούν στην ισοβαθμία.

Στην 6η θέση βρίσκεται ισόβαθμη η Λεβερκούζεν και η Βόλφσμπουργκ που εκτός από τη μεταξύ τους μάχη περιμένουν και τον τελικό κυπέλλου αφού σε περίπτωση κατάκτησης από την Άιντραχτ (Άιντραχτ – Λειψία ο τελικός) η μια ομάδα θα μείνει εκτός Ευρώπης.

Πάντως μέσα στο κυνήγι είναι και η Άιντραχτ με τη Μάιντς, με τη δεύτερη να θέλει νίκη κόντρα στην Στουτγκάρδη που καίγεται για νίκη.

Η Χέρτα που υποβιβάστηκε και η μάχη για τη σωτηρία!

Στον πάτο της βαθμολογίας τα πράγματα είναι ακόμα θολά. Εκτός από τη Χέρτα που με το 1-1 κόντρα στην Μπόχουμ υποβιβάστηκε και μαθηματικά όλα τα υπόλοιπα είναι ανοικτά. Τη μεγάλη ευκαιρία την έχει αύριο η Στουτγκάρδη που με νίκη κόντρα στη Μάιντς βγαίνει από τις θέσεις που είναι καταδικαστικές. Αυτή μαζί με τις Σάλκε και Μπόχουμ θα μονομαχήσουν για μια θέση που οδηγεί σε απευθείας σωτηρία ενώ υπάρχει και για έναν μονομάχο η θέση που οδηγεί στα πλέι άουτ κόντρα στον τρίτο της δεύτερης κατηγορίας που μάλλον αυτή θα είναι το Αμβούργο.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 33 αγώνες)

Μπάγερν Μονάχου 68

Ντόρτμουντ 67 -32αγ.

Λειψία 63

Ουνιόν Βερολίνου 59

Φράιμπουργκ 59

Βόλφσμπουργκ 49

Λεβερκούζεν 49 -32αγ.

Άϊντραχτ Φρανκφούρτης 47

Μάιντς 45 -32αγ.

Κολωνία 42

Γκλάντμπαχ 39 -32αγ.

Βέρντερ Βρέμης 36

Χοφενχάιμ 35

Άουγκσμπουργκ 34 -32αγ.

Μπόχουμ 32

Σάλκε 31

Στουτγκάρδη 29 -32αγ.

Χέρτα Βερολίνου 26

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο