fbpx

Γουέστ Χαμ: 47 χρόνια μετά σε τελικό – Οι πορείες στην Ευρώπη (pics)

Γουέστ Χαμ: 47 χρόνια μετά σε τελικό – Οι πορείες στην Ευρώπη (pics)

Η Γουέστ Χαμ και οι οπαδοί της , χρειάστηκε να περιμένουν 47 ολόκληρα χρόνια ώστε να βρεθούν ξανά σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Τα Σφυριά πήραν την πρόκριση κόντρα στην Άλκμααρ και θα βρεθούν στην Πράγα (7/6), ώστε να διεκδικήσουν τον δεύτερο τους ευρωπαϊκό τίτλο στην μακρόχρονη ιστορία τους.

1ο Ευρωπαϊκό Κύπελλο – Κύπελλο Κυπελλούχων και η συνολική πορεία στην Ευρώπη

Η Γουέστ στον πρώτο γύρο της διοργάνωσης του Κυπέλλου Κυπελλούχων την σεζόν 1965/66, κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Γάνδη, την οποία άφησε εκτός με συνολικό σκορ 2-1, ενώ στο δεύτερο γύρο πέρασε το εμπόδιο της Σπάρτα Πράγας με συνολικό σκορ 3-2.

Στα προημιτελικά βρήκε στο διάβα της , την Λοζάν – Σπορ, η οποία έφερε αντίσταση και στα δύο ματς, αλλά το συνολικό σκορ δικαίωσε τα Σφυριά που πήραν την πρόκριση με 6-4.

Ο ημιτελικός βρήκε την Γουέστ Χαμ αντιμέτωπη με την Ρεάλ Σαραγόσα η οποία έκανε μια πολύ καλή πορεία και έμοιαζε το φαβορί, όμως η ομάδα του Λονδίνου πήρε την πρόκριση στον τελικό με 3-2.

Ο τελικός ήταν μια υπόθεση ανάμεσα σε Λονδίνο και Μόναχο, αφού Γουέστ Χαμ και Μόναχο 1860 διασταύρωσαν τα ξίφη τους για το τρόπαιο.

Ο αγώνας έγινε στο Γουέμπλεϊ, με την παρουσία 97, 974 οπαδών στις 19/5/65 με την αγγλική ομάδα να κατακτά την κούπα με δύο γκολ του Άλαν Σίλεϊ (70′, 72′).

Την αμέσως επόμενη σεζόν, η Γουέστ Χαμ, έφτασε ως τα ημιτελικά της διοργάνωσης, όμως αυτή την φορά μια άλλη γερμανική ομάδα, η Ντόρτμουντ, της έβαλε στοπ και την άφησε εκτός του τελικού.

Τα Σφυριά χρειάστηκε να περιμένουν 10 χρόνια από τον πρώτο τους ευρωπαϊκό τελικό, ώστε να βρεθούν ξανά εκεί, και το έκαναν την σεζόν 74/75, όμως η Άντερλεχτ της στέρησε τον δεύτερο τίτλο στην ιστορία της με σκόρ 4-2.

Έπειτα από πέντε χρόνια (80/81) η αγγλική ομάδα έφτασε μέχρι τα προημιτελικά και είχε την Ντιναμό Τσιμπίλι να την αφήνει εκτός με συνολικό σκορ 1-4.

Έκτοτε, η ομάδα αγνοούσε τις καλές πορείες στην Ευρώπη και όσες φορές συμμετείχε σε κάποια διοργάνωση, έμενε εκτός από του πρώτους προκριματικούς γύρους.

Την περασμένη σεζόν (21/22), επέτρεψε με φόρα στα ευρωπαϊκά δρώμενα, πέταξε εκτός ομάδες όπως η Σεβίλλη και η Λυών, και έφτασε έως τα ημιτελικά του UEFA Europa League, όμως η Άιντραχτ Φρανκφούρτης ήταν αυτή που την απέκλεισε.

Η ώρα της Γουέστ Χαμ όμως έφτασε και την φετινή σεζόν θα βρίσκεται στην Τσεχία και την Πράγα, όπου θα αντιμετωπίσει την Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο