fbpx

Ο… μπαξές της Σούπερ Λίγκας: Το «κλεμμένο πρωτάθλημα», οι μεθυσμένοι διαιτητές,  το χτύπημα στον Μάσα και ο κορονοϊός

Ο… μπαξές της Σούπερ Λίγκας: Το «κλεμμένο πρωτάθλημα», οι μεθυσμένοι διαιτητές,  το χτύπημα στον Μάσα και ο κορονοϊός

Το συναρπαστικότερο πρωτάθλημα όλων των εποχών ολοκληρώθηκε και… άρχισαν τα όργανα. Σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό που είναι ιδιοκτησίας του, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννης Αλαφούζος δήλωσε πως το «πρωτάθλημα της ΑΕΚ είναι κλεμμένο». Η Σούπερ Λίγκα 1, εκτός από θεαματικό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, είχε και… μεγάλη δόση παρασκηνίου. Ας θυμηθούμε ορισμένα περιστατικά, εντός και εκτός γηπέδων, που θα μνημονεύονται για χρόνια…

1)Στο ματς των πλέι οφ της ΑΕΚ με τον Αρη ορίστηκαν Πολωνοί διαιτητές. Η άφιξη τους στο «Ελ. Βενιζέλος» ήταν επεισοδιακή, κυκλοφόρησε ότι ήταν μεθυσμένοι, ενώ συνεπλάκησαν με συνεπιβάτες τους. Η ΚΕΔ τους άφησε στο ξενοδοχείο τους και το παιχνίδι σφύριξε ο Αρ. Διαμαντόπουλος.  Αυτό ήταν ένα περιστατικό που στάθηκε ο Γ. Αλαφούζος στις δηλώσεις του. 

2) Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού αναφερόμενος στην ΑΕΚ είπε ότι «είναι μια ομάδα που έκλεψε παιχνίδια με διαιτησίες. Είχαμε ακραίες διαιτησίες, βαφτίσαμε μεθυσμένους ξένους διαιτητές και βάλαμε τον Διαμαντόπουλο να σφυρίξει, που κάθε φορά που σφυρίζει, σφυρίζει υπέρ της ΑΕΚ. Κάθε φορά υπάρχει αλλοίωση. Θυμάστε τον Νταμπάνοβιτς. Είχαμε μια ακραία διαιτησία, ένα έκτρωμα διαιτησίας. Δυστυχώς είχαμε τέτοια φαινόμενα. Παρόλο που η ΑΕΚ είχε χωρίς καμία αμφιβολία καλή ομάδα, έκλεψε το πρωτάθλημα».

 3)Ο Ιταλός elite διαιτητής Ντ. Μάσα  στο ΦΑ του ντέρμπι Ολυμπιακός – ΑΕΚ ανέφερε ότι δέχθηκε χτύπημα στα γεννητικά του όργανα. Ο αθλητικός δικαστής της ΣΛ1 το προσπέρασε και δεν το ανέφερε καν στο κατηγορητήριο που συντάχθηκε σε βάρος της γηπεδούχου ομάδας για την είσοδο των οπαδών της στο γήπεδο. Μετά απ’ αυτό το παιχνίδι η UEFA ενημέρωσε την ΕΠΟ ότι σταματά την συνεργασία για τον ορισμό ευρωπαίων διαιτητών στα παιχνίδια της ΣΛ1.  

Στο ίδιο ματς ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Β. Μαρινάκης κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο και η κάμερα τον «έπιασε» να κλωτσάει μπάλα. 

4) Στα τέλη Μαρτίου επεισοδιακή ήταν η σύσκεψη των έξι ομάδων των πλέι οφ με τον Τάκη Μπαλτάκο και τον Στιβ Μπένετ στα γραφεία της ΕΠΟ. «Έχω κάνει δώρο μια φούστα στον Μπαλτάκο, να τη φορέσει φεύγοντας να δούμε αν του κάνει», ανέφερε μετά το πέρας της συνάντησης ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Κ. Καραπαπά, ο οποίος πέταξε μία φούστα στον πρόεδρο της ΕΠΟ. 

5)Πριν από το κρίσιμο ντέρμπι των αγώνων κατάταξης με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, 16 ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού είχαν κορονοϊό. Η λίγκα ανέβαλε μόλις για 24 ώρες το παιχνίδι και οι πράσινοι έχασαν με τα χέρια κατεβασμένα.  Για όσα έγιναν ο Αλαφούζος δήλωσε: «Πήρα τον προπονητή τηλέφωνο και μου είπε «μία μέρα δεν θα μας κάνει διαφορά». Είπε πως είμαστε έτοιμοι να παίξουμε και δεν ήθελε να πειράξει την ψυχική ορμή που είχαν οι παίκτες. Του είπα πως «αν επιμένετε εσείς να πάμε για Δευτέρα, πάμε για Δευτέρα». Θα ήταν αστείες οι διαφορές να παίξουμε Τρίτη ή Τετάρτη. Θέσανε σε κίνδυνο την υγεία των ποδοσφαιριστών μας».

6)Τον περασμένο Φεβρουάριο το ματς Ατρόμητος – ΑΕΚ αναβλήθηκε επειδή τα δοκάρια μετρήθηκαν με μεζούρα και βρέθηκαν κοντύτερα. Ο αγώνας δεν κρίθηκε τελικά στα χαρτιά. Στο γήπεδο η Ενωση επικράτησε 1-0.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο