fbpx

Ίντερ – Μίλαν 1-0: Στον τελικό οι νερατζούρι, νίκησαν και στη ρεβάνς του εμφυλίου (vids)

Ίντερ – Μίλαν 1-0: Στον τελικό οι νερατζούρι, νίκησαν και στη ρεβάνς του εμφυλίου (vids)

Στον τελικό της 10ης Ιουνίου του Champions League προκρίθηκε η Ιντερ αποκλείοντας τη Μίλαν στον ιταλικό εμφύλιο με δύο νίκες. Ο πρώτος ημιτελικός τελείωσε 2-0 και η ρεβάνς με 1-0. Ο αντίπαλος της θα αναδειχθεί από το ζευγάρι Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ.

Οι νερατζούρι έφτασαν στον έκτο τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών/UEFA Champions League, για πρώτη φορά από το 2009-10 και την εποχή του Ζοζέ Μουρίνιο. Ο Σιμόνε Ιντσάγκι έγινε ο πέμπτος Ιταλός προπονητής που θα οδηγήσει μια ιταλική ομάδα στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, μετά τον Φάμπιο Καπέλο με τη Μίλαν, τον Μαρσέλο Λίπι με τη Γιουβέντους, τον Κάρλο Αντσελότι με τη Μίλαν και τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι με τη Γιουβέντους.

Ντέρμπι

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι, είχε φάσεις, αλλά όχι γκολ. Και όσο περνούσε ο χρόνος, όλα δούλευαν υπέρ της Ιντερ.

Στο 5’ μακρινό σουτ του Τεό Ερναντές ήταν άστοχο. Την ίδια τύχη είχε και σουτ του Μπαρέλα στο 7’.

Στο 10΄κακή έξοδος του Ονάνα, ο Ζιρού πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Νταρμιάν πρόλαβε τον Τονάλι κι έσωσε την ομάδα του από τα δύσκολα.

Η πρώτη κλασική ευκαιρία χάθηκε στο 11’. Εξαιρετική ενέργεια του Τονάλι που μπήκε από αριστερά, γύρισε την μπάλα στο σημείο του πέναλτι, ο αμαρκάριστος Μπραχίμ Ντίας πλάσαρε όμως ο Ονάνα αποσόβησε τον κίνδυνο.

Η Μίλαν είχε τον έλεγχο του αγώνα και αναζητούσε το γκολ που θα της έδινε ελπίδες, αλλά κατάφερε να «δει» δίκτυα.

Στο 23’ φάση διαρκείας στην εστία της φιλοξενούμενης ομάδας, σουτ του Μπαρέλα η μπάλα κατέληξε άουτ.

Στο 38’ ο Λεάο έκανε άνω – κάτω την αντίπαλη άμυνα, αλλά το πλασέ ήταν άστοχο. Στο επόμενο λεπτό o Μενιάν κατέβασε τα ρολά της εστίας του μετά από κεφαλιά του Τζέκο. Στο 41’ δυνατό σουτ του Λαουτάρο, άουτ η μπάλα.

Την τελείωσε

Η Μίλαν ήταν αυτή που ήθελε πάση θυσία ένα γκολ, αλλά στο πρώτο 20λεπτο του δεύτερου μέρους δεν μπόρεσε να απειλήσει την εστία του Ονανά. Όλα τελείωσαν στο 74’. Ο Λουκάκου συνεργάστηκε με τον Λαουτάρο Μαρτίνες, με τον Αργεντινό να κάνει το σουτ με το αριστερό και να «γράφει» το 1-0.

{“@context”:”http://schema.org”,”@type”:”VideoObject”,”name”:”IL TOROOO | Ο Λαουτάρο εκτελεί τον Μενιάν, πετάει για Κων/πολη η Ίντερ! “,”description”:”IL TOROOO | Ο Λαουτάρο εκτελεί τον Μενιάν, πετάει για Κων/πολη η Ίντερ! “,”thumbnailUrl”:”https://imageservicethumbs.glomex.com/dC1icnltcWgyYzByMHgvMjAyMy8wNS8xNi8yMC80Nl8zN182NDYzZWJhZDM2YjVjLmpwZWc=/profile:player-960×540″,”duration”:”PT1M7S”,”uploadDate”:”2023-05-16T20:40:23.000Z”,”embedUrl”:”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599z17lbwhjpot&playlistId=v-csnzq7cyfrll”,”provider”:{“@type”:”Organization”,”name”:”glomex GmbH”,”logo”:{“@type”:”ImageObject”,”url”:”https://player.glomex.com/[email protected]”,”width”:136,”height”:146}},”regionsAllowed”:”GR”}

Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Λαουτάρο σε ημιτελικό του Champions League. Έχει ήδη σκοράρει στη φάση των ομίλων (7 γκολ), στη φάση των «16» (1 γκολ), στους προημιτελικούς (1 γκολ) και σήμερα στους ημιτελικούς (1 γκολ).

Στο 91’ η Ιντερ έφτασε κοντά σε δεύτερο γκολ με τον Λουκάκου.

Γκολ: 74’ Λαουτάρο

Διαιτητής: Κλεμάν Τουρπέν (Γαλλία)

Κίτρινες: Μπαρέλα, Λαουτάρο/Τιάο, Τονάλι, Κρούνιτς, Τομόρι

Ίντερ: Ονανά, Νταρμιάν, Ατσέρμπι, Μπαστόνι, Ντάμφρις, Μπαρέλα (84’ Γκαλιαρντίνι), Τσαλχάνογλου, Μικιταριάν (43’ Μπρόζοβιτς), Ντιμάρκο (66’ Γκόοσενς), Λαουτάρο Μαρτίνες (84’ Κορέα), Τζέκο (66’ Λουκάκου).

Μίλαν: Μενιάν, Καλάμπρια, Τιάο (64’ Kαλουλού), Τομόρι, Ερναντέζ, Μεσίας (76’ Σαλεμάκερς), Τονάλι, Κρούνιτς, Ντίας (76’ Οριγκί), Ζιρού, Λεάο.

{“@context”:”http://schema.org”,”@type”:”VideoObject”,”name”:”Ίντερ – Μίλαν 1-0 |HIGHLIGHTS|”,”description”:”Ίντερ – Μίλαν 1-0 |HIGHLIGHTS|”,”thumbnailUrl”:”https://i3thumbs.glomex.com/dC1icnltcWgyYzByMHgvMjAyMy8wNS8xNi8yMS8xNl81MV82NDYzZjJjM2EzODQ0LmpwZw==/profile:player-960×540″,”duration”:”PT4M49S”,”uploadDate”:”2023-05-16T21:16:18.000Z”,”embedUrl”:”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599z17lbwhjpot&playlistId=v-cso0g6czvmrd”,”provider”:{“@type”:”Organization”,”name”:”glomex GmbH”,”logo”:{“@type”:”ImageObject”,”url”:”https://player.glomex.com/[email protected]”,”width”:136,”height”:146}},”regionsAllowed”:”GR”}

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο