fbpx

Παναθηναϊκός – Αρης 1-1: Νέα γκέλα για το τριφύλλι, ο τίτλος χάθηκε όμως στο Φάληρο (vid)

Παναθηναϊκός – Αρης 1-1: Νέα γκέλα για το τριφύλλι, ο τίτλος χάθηκε όμως στο Φάληρο (vid)

Ο Παναθηναϊκός γκέλαρε την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ παραχωρώντας ισοπαλία στον Αρη (1-1), ωστόσο ο τίτλος χάθηκε την προηγούμενη Δευτέρα όταν ηττήθηκε στο Φάληρο από τον Ολυμπιακό.

Οι πράσινοι τερμάτισαν στη δεύτερη θέση της Σούπερ Λίγκας 1 που τους στέλνει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι φίλαθλοι του τριφυλλιού εξέφρασαν τη στήριξή τους στο πρόσωπο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και των ποδοσφαιριστών του, φωνάζοντας το σύνθημα «Νάτοι – Νάτοι οι πρωταθλητές» αλλά και το «Ελλάς-Ευρώπη-Παναθηναϊκός».

Οι πράσινοι άνοιξαν νωρίς το σκορ. Στο 6’ ο Μπερνάρ εκτέλεσε φάουλ, ο Κλεϊνχέισλερ πετάχθηκε στο πρώτο δοκάρι και με κεφαλιά έκανε το 1-0.

Στο 11’ ο Ιτούρμπε εκτέλεσε φάουλ με τον Μάγκνουσον να διώχνει την μπάλα σε κόρνερ. Στο επόμενο λεπτό ο Μαντσίνι έφυγε στην κόντρα, έβγαλε την σέντρα με τον Κλεϊνχέισλερ να σουτάρει, η μπάλα όμως κόντραρε στον Πίρσμαν και κατέληξε κόρνερ.

Ο Ούγγρος μεσοεπιθετικός στο 14’ είχε και τρίτη τελική προσπάθεια, αλλά δεν νίκησε τον Σιαμπάνη που μπλόκαρε την μπάλα.

Στο 16’ ο Μάγκνουσον πέρασε κάθετη πάσα στον Ιωαννίδη, ο Σιαμπάνης είχε διαβάσει την φάση, βγήκε και έδιωξε την μπάλα.

Γκάφα

Ο Αρης ισοφάρισε στο 29’ με τον Ιτούρμπε. Στο ξεκίνημα της φάσης οι πράσινοι διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Παραγουανού μεσοεπιθετικού, ο οποίος συνέχισε το παιχνίδι, πάτησε περιοχή και εκτέλεσε τον Λοντίγκιν (1-1). Το VAR «έδειξε» ότι δεν υπήρχε παράβαση και το γκολ μέτρησε. Ηταν γκάφα ολκής από τους γηπεδούχους που άφησαν τον Ιτούρμπε να τους κάνει τη ζημιά.

Στο 34’ ο Χουάνκαρ από πλάγια θέση βγήκε απέναντι από τον Σιαμπάνη, αλλά δεν μπόρεσε να τον νικήσει.

Στο 36’ οι πράσινοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία. Ο Ιωαννίδης κέρδισε τις κόντρες, βγήκε απέναντι από τον Σιαμπάνη, ο οποίος αποσόβησε τον κίνδυνο. Στην εξέλιξη της φάσης ο Μπερνάρ δεν μπόρεσε να φτάσει σε τελική προσπάθεια.

Διακοπή

Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου το ματς διεκόπη, διότι είχε γίνει χρήση χημικών από την αστυνομία εκτός γηπέδου και η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική.

Στο 59’ ο Κλεϊνχέισλερ σούταρε με δύναμη, αλλά ο Σιαμπάνης δεν ανησύχησε και στο 61’ ο Λοντίγκιν απέκρουσε την μπάλα μετά από σουτ του Καμαρά.

Χαμένο πέναλτι

Στο 75’ ο Μάγκουνσον ανέτρεψε τον Καμαρά και δόθηκε πέναλτι μετά από την χρήση του VAR (αρχικά είχε δοθεί φάουλ).  Στο 78’ ο επιθετικός του Αρη εκτέλεσε την εσχάτη των ποινών, αλλά τον νίκησε ο Λοντίγκιν. Ο Καμαρά εκτέλεσε χαμηλά το πέναλτι, ο τερματοφύλακας του τριφυλλιού έπεσε στη σωστή γωνία και απέκρουσε την μπάλα.

 Δοκάρια

Ο Παναθηναϊκός ήθελε κι αυτός το δεύτερο γκολ και έκανε συνεχόμενες επιθέσεις. Στο 81’ ο Μαντσίνι εκτέλεσε κόρνερ, ο Κλεϊνχέισλερ κέρδισε την κεφαλιά με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι του Σιαμπάνη. Στο επόμενο λεπτό δυνατό σουτ του Παλάσιος έφυγε ελάχιστα άουτ.

Δοκάρι είχε και ο Αρης στο 84’ μετά από δυνατό σουτ του Νταρίντα.

Στο 87’ σουτ του Πάλμα πέρασε άουτ και στο 96’ ο Λοντίγκιν απέκρουσε σουτ του Καμαρά.

Γκολ: 6’ Κλεϊνχέισλερ, / 29’ Ιτούρμπε

Διαιτητής: Θανάσης Τζήλος (Λάρισας)

Κίτρινες: Σάρλια / Γκρέι, Πάλμα, Νταρίντα

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Σάρλια, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ (83’ Πούχατς), Πέρεθ, Κουρμπέλης (76’ Παλάσιος), Μαντσίνι, Μπερνάρ, (64’ Τσέριν) Κλεϊνχέισλερ (83’ Βέρμπιτς), Ιωαννίδης (64’ Σπόραρ).

ΑΡΗΣ: Σιαμπάνης, Ενκουλού, Πίρσμαν, Οντουμπάτζο, Μαζικού, Σγούρος (46’ Ρουπ), Ετέμπο, Νταρίντα (91’ Φαμπιάνο), Ιτούρμπε (65’ Ματέο Γκαρσία), Χριστοδουλόπουλος (46’ Πάλμα), Γκρέι (46’ Καμαρά).

{“@context”:”http://schema.org”,”@type”:”VideoObject”,”name”:”Παναθηναϊκός – Άρης 1-1 |HIGHLIGHTS|”,”description”:”Παναθηναϊκός – Άρης 1-1 |HIGHLIGHTS|”,”thumbnailUrl”:”https://imageservicethumbs.glomex.com/dC1icnltcWgyYzByMHgvMjAyMy8wNS8xNC8xOS8yNl8zMF82NDYxMzVlNjlmMmJiLmpwZw==/profile:player-960×540″,”duration”:”PT7M21S”,”uploadDate”:”2023-05-14T19:29:55.000Z”,”embedUrl”:”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599z17lbwhjpot&playlistId=v-csm8x85pf6dl”,”provider”:{“@type”:”Organization”,”name”:”glomex GmbH”,”logo”:{“@type”:”ImageObject”,”url”:”https://player.glomex.com/[email protected]”,”width”:136,”height”:146}}}

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο