fbpx

Ιωνικός – Λαμία 2-2: “Αυτοκτόνησαν” οι Νικαιώτες που προηγήθηκαν με 2-0 και στο τέλος έπεσαν, με γκολάρα Τόσιτς έμεινε η Λαμία στη ΣΛ1 (vid)

Ιωνικός – Λαμία 2-2: “Αυτοκτόνησαν” οι Νικαιώτες που προηγήθηκαν με 2-0 και στο τέλος έπεσαν, με γκολάρα Τόσιτς έμεινε η Λαμία στη ΣΛ1 (vid)

Η Λαμία απέδρασε με τον «χρυσό» βαθμό της ισοπαλίας (2-2) από τη Νίκαια και παρέμεινε με δραματικό τρόπο στην Σούπερ Λίγκα1. Ο Ζόραν Τόσιτς υπέγραψε την σωτηρία της ομάδας του, καθώς πέτυχε το καθοριστικό γκολ, ενώ ο Ιωνικός αυτοκτόνησε. Προηγήθηκε με το «καθαρό» 2-0 στο ημίχρονο, αλλά δεν μπόρεσε να κρατήσει τη νίκη και υποβιβάστηκε ακολουθώντας τον Λεβαδειακό στη δεύτερη κατηγορία.

Ο τελικός των τελικών στη μάχη της παραμονής είχε ένταση και ρυθμό από το ξεκίνημα του. Η πρώτη φάση δημιουργήθηκε από τους φιλοξενούμενους. Στο 3’ ο Νούνιες έγινε κάτοχος της μπάλας, έπιασε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή με τον Χουτεσιώτη να αποσοβεί τον κίνδυνο.

Στο 5’ ο Σάκιτς γύρισε από δεξιά, ο Ελευθεριάδης δεν έκανε καλό κοντρόλ, προσπάθησε σε δεύτερο χρόνο, αλλά και πάλι δεν μπόρεσε να απειλήσει την αντίπαλη εστία.

Στο 9’ και στο 12’ οι Μασάς και Σάκιτς αντίστοιχα δοκίμασαν το πόδι τους, αλλά ήταν άστοχοι.

Οι Νικαιώτες είχαν τον έλεγχο του αγώνα και προσπαθούν να «τρυπήσουν» την άμυνα της Λαμίας για να εκτελέσουν τον Κοσέλεφ. Στο 25’ ο Μύγας βρήκε χώρο έξω από την περιοχή, σούταρε με την μπάλα να περάνει ελάχιστα άουτ.

Χουτεσιώτης

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία χάθηκε από τη Λαμία. Στο 28’ ο Αμπάντα έβγαλε εξαιρετική σέντρα, ο Μαρτίνεθ έπιασε το σουτ στην κίνηση με τον Χουτεσιώτη με εντυπωσιακή επέμβαση να κρατάει το μηδέν στην εστία του. Δύσκολη και καθοριστική απόκρουση από την Ελληνα τερματοφύλακα.

Ο… κοντός 1-0

Η μπάλα άλλαζε γρήγορα πόδια και στο 29’ ο Ιωνικός απείλησε με τον Μάντζη, το σουτ του οποίου κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Ο Βαλεριάνος το εκτέλεσε στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, ο… κοντός Χρήστος Ελευθεριάδης κέρδισε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στα δίκτυα για το 1-0. Το γήπεδο ήταν κατάμεστο και πήρε φωτιά.

Γκολάρα και 2-0

Το γκολ του Ελευθεριάδη έδωσε αυτοπεποίθηση στους συμπαίκτες του που έψαχναν με ηρεμία το δεύτερο γκολ για να κλειδώσουν τη νίκη και την παραμονή στην κατηγορία. Το δεύτερο γκολ ήρθε στο 37’ με… οβίδα του Κάνιας, ο οποίος δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Κοσέλεφ. Ο Ισπανός μέσος πέτυχε ένα πανέμορφο και κρίσιμο γκολ.

Δοκάρι

Παρά το 2-0, η Λαμία έδειχνε να έχει σφυγμό και έφτασε κοντά στη μείωση του σκορ που θα της έδινε ελπίδες. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων δυνατό σουτ του Σιμόν χτύπησε στη συμβολή των δοκών της εστίας του Χουτεσιώτη.

Νέο ενδιαφέρον

Ότι δεν κατάφερε ο Σιμόν, το έκανε το Νούνιες. Στο 53’ ο Τσιλούλης γύρισε από αριστερά, ο Νούνιες με ωραία κίνηση και εκτέλεση μείωσε το σκορ σε 2-1. Η Λαμία ήταν ζωντανή στο κυνήγι της παραμονής, καθώς με ισοπαλία θα εξασφάλιζε την σωτηρία της και θα υποβιβαζόταν ο αντίπαλος της.

Στο 61’ ο Σλίβκα δεν μπόρεσε να σκοράρει με κεφαλιά, ενώ στο 68’ οι γηπεδούχοι είχαν διπλή ευκαιρία με τους Βαλεριάνο και Μάντζη. Ο Κοσέλεφ τραυματίστηκε στη φάση, καθώς απέκρουσε εξ επαφής το σουτ του Ελληνα φορ.

Απίθανο γκολ – φάουλ

Η Λαμία έφτασε στην ισοφάριση στο 72’ με εντυπωσιακή εκτέλεση φάουλ από τον Τόσιτς (2-2). Ο 36χρονος Σέρβος είχε πετύχει και το γκολ της ισοφάρισης στο 1-1 της προηγούμενης αγωνιστικής με τον Λεβαδειακό.

Στην συνέχεια του δραματικού αγώνα έπεφταν κορμιά. Στο 77’ ο Κοσέλεφ σταμάτησε τον Μάντζη και στο 84’ αποχώρησε από το ματς λόγω τραυματισμού ο Σαραμαντάς.

Στο 92΄η Λαμία έφτασε κοντά στην ολική ανατροπή, καθώς ο Βασιλαντωνόπουλος βρέθηκε απέναντι από τον Χουτεσιώτη, ο οποίος τον νίκησε και κράτησε το 2-2.

Γκολ: 30’ Ελευθεριάδης, 37’ Κάνιας / 53’ Νούνιες, 72’ Τόσιτς

Δοκάρι: /45’+3’ Σιμόν

Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος

Κίτρινες: Ελευθεριάδης, Ρομαό, Βαλεριάνος /Νούνιες, Τσιλούλης, Τζανετόπουλος, Μεντίνα, Κοσέλεφ

Ιωνικός: Χουτετσιώτης, Μύγας, Βαλεριάνος, Ρομαό (76’ Λοβέρα), Τσιγκρίνσκι, Κάνιας, Σάκιτς, Φαντιγκά (70’ Γούλερι), Μασάς (70’ Σεμπά), Ελευθεριάδης (60’ Σόουζα Ούγκο), Μάντζης.

Λαμία: Κοσέλεφ, Αμπάντα (46’ Σαραμαντάς, 84’ Βασιλαντωνόπουλος), Παπαδόπουλος, Τζανετόπουλος, Σιμόν, Σλίβκα (75’ Μανούσος), Στάνκο, Μαρτίνεθ (46’ Τόσιτς), Νούνιες, Τσιλούλης (64’ Ρόμανιτς), Μεντίνα.

{“@context”:”http://schema.org”,”@type”:”VideoObject”,”name”:”Ιωνικός – Λαμία 2-2 |HIGHLIGHTS|”,”description”:”Ιωνικός – Λαμία 2-2 |HIGHLIGHTS|”,”thumbnailUrl”:”https://i2thumbs.glomex.com/dC1icnltcWgyYzByMHgvMjAyMy8wNS8xMy8xOS8xNV8yMl82NDVmZTFjYTUwZjE5LmpwZw==/profile:player-960×540″,”duration”:”PT6M52S”,”uploadDate”:”2023-05-13T19:18:36.000Z”,”embedUrl”:”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599z17lbwhjpot&playlistId=v-csle281a1ep5″,”provider”:{“@type”:”Organization”,”name”:”glomex GmbH”,”logo”:{“@type”:”ImageObject”,”url”:”https://player.glomex.com/[email protected]”,”width”:136,”height”:146}}}

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο