fbpx

Οι δέκα κορυφαίοι ασιστ-μαν της Ευρώπης αυτή την σεζόν

Οι δέκα κορυφαίοι ασιστ-μαν της Ευρώπης αυτή την σεζόν

Μπορεί στο ποδόσφαιρο αυτό που κλέβει την παράσταση να είναι ένα όμορφο γκολ, ωστόσο τις περισσότερες φορές για να έρθει αυτό , χρειάζεται κάποιος άλλος να “βάλει πρώτα το πόδι του”.

Επομένως πολλές φορές ο παίκτης που θα βγάλει την ασίστ έχει κουβαλήσει το μεγαλύτερο φορτίο ώστε να βρει στην κατάλληλη θέση τον συμπαίκτη του και να τον τροφοδοτήσει.

Το Apexsports.gr παρουσιάζει τους 10 καλύτερους ασιστ-μαν στην Ευρώπη, η οποία έχουν βοηθήσει τα μέγιστα τις ομάδες τους.

Αναλυτικά:

Αλσάν Πλεά (9 ασίστ)
Ο πολύπλευρος Γάλλος φόργουορντ ήταν ένας χρήσιμος παίκτης για την Μπορούσια Μενχενγκλάντμπαχ αυτή την σεζόν και κατατάσσεται ως ένας από τους πιο δημιουργικούς παίκτες στη Bundesliga.

Ριγιάντ Μαχρέζ (9 ασίστ)

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι ο Μαχρέζ, εμφανίζεται σε αυτήν τη λίστα, δεδομένου ότι έχει ξεκινήσει μόλις σε 18 αγώνες στην Premier League αυτή τη σεζόν για τη Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Αλγερινός έχει πέσει θύμα της τρομερής Pep Roulette, αλλά εξακολουθεί να τείνει να συνεισφέρει όταν βρίσκεται στο γήπεδο. Ο ρυθμός καταγραφής μιας ασίστ κάθε 175 λεπτά είναι καλύτερος μόνο από μερικά εκλεκτά ονόματα σε αυτήν τη λίστα.

Φυσικά, το να έχεις έναν επιθετικό σαν τον Έρλινγκ Χάαλαντ μάλλον βοηθάει.

Ράνταλ Κόλο Μουανί (10 ασίστ)

Ο Γάλλος παίκτης αυτή τη στιγμή διανύει τη σεζόν της ζωής του για την Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Με 13 γκολ στο πρωτάθλημα και 10 ασίστ σε 23 συμμετοχές, ο Κόλο Μουάνι ήταν ένας από τους πιο παραγωγικούς παίκτες στην Ευρώπη – και ένας από τους ελάχιστους που έχουν φτάσει σε διψήφιο αριθμό τόσο σε γκολ όσο και σε ασίστ.

Κβίτσα Κβαρατσχέλια (10 ασίστ)

Οι Κβαρατσχέλια και Βίκτορ Οσιμέν,  έχουν δημιουργήσει μια εκπληκτική συνεργασία πρόσφατα και έχουν κάνει όλο τον κόσμο να μιλάει για αυτούς.

Η Νάπολι αυτή τη σεζόν είναι από φοβερή και ήταν η πρώτη ομάδα στα μεγάλα πρωταθλήματα που ολοκλήρωσε την υπόθεση “τίτλος” από νωρίς.

Σε αυτό βοήθησε φυσικά ο Γεωργιανός παίκτης, ο οποίος έχει εντυπωσιάσει άπαντες με τα κατορθώματα του και τον τρόπο παιχνιδιού του.

Μπουκάγιο Σάκα (11 ασίστ)

Ο Μικέλ Αρτέτα, έχει ωθήσει την ομάδα του σε ένα νέο επίπεδο και ιδιαίτερα ο Σάκα έχει ευδοκιμήσει κατά τη διάρκεια αυτής της “εκστρατεία”. Αυτή η σεζόν ήταν ήδη η πιο παραγωγική του όσον αφορά τις συμμετοχές σε γκολ και συνεχώς βελτιώνεται.

Ο 21χρονος ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες στην Πρέμιερ Λιγκ φέτος και σίγουρα θα έχει έναν βασικό ρόλο να παίξει στη συνέχεια.

Νεϊμάρ (11 ασίστ)

Μετά από έναν σοβαρό τραυματισμό στον αστράγαλο, ο Νεϊμάρ έχει μείνει εκτός για το υπόλοιπο της σεζόν για την Παρί Σεν Ζερμέν. Πριν από τον τραυματισμό, ο Νεϊμάρ ήταν όμως σε μια από τις καλές εποχές της ζωής του ποδοσφαιρικά.

Μόνο στο πρωτάθλημα έχει 24 συνεισφορές γκολ σε μόλις 20 συμμετοχές και μέτρησε 11 ασίστ.

Αντουάν Γκριεζμάν (12 ασίστ)

Ο Γάλλος επέστρεψε πίσω στις καλές εποχές του αυτή τη σεζόν. Ο Γκριεζμάν ήταν ένα από τα αστέρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 και ήταν εξίσου χρήσιμος για την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Με 13 γκολ στο πρωτάθλημα και 12 ασίστ, ο Γκριεζμάν συμμετείχε στο 42% των γκολ που έχει πετύχει η Ατλέτικο Μαδρίτης αυτή τη σεζόν. Αναμφισβήτητα ο καλύτερος παίκτης της ομάδας και πολύ πιθανό και τoυ πρωταθλήματος.

Ραφαέλ Γκερέρο (12 ασίστ)

Το αριστερό μπακ της Μπορούσια Ντόρτμουντ έχει επιταχύνει σημαντικά τα πράγματα καθώς πιέζει την Μπάγερν στην κούρσα του τίτλου της Μπουντεσλίγκα.

Έξι από τις 12 ασίστ του Γκερέρο στην Μπουντεσλίγκα με τη Ντόρτμουντ έχουν έρθει στις τελευταίες επτά εμφανίσεις του.

Λιονέλ Μέσι (15 ασίστ)

Δεν υπάρχουν εκπλήξεις εδώ, καθώς ο Μέσι κατατάσσεται για άλλη μια φορά ως ο πιο δημιουργικός παίκτης στην Ευρώπη. Έχει κατά μέσο όρο περισσότερο από ένα γκολ ή ασίστ ανά παιχνίδι στη Ligue 1 αυτή τη σεζόν και όταν έχει διάθεση, δεν τον σταματάει τίποτα.

Ο Μέσι έδωσε την 300η ασίστ της καριέρας του στον σύλλογο τον περασμένο μήνα με μια  εξαίρετη πάσα στον Εμπαπέ εναντίον της Μπρεστ.

Κέβιν Ντε Μπρόινε (16 ασίστ)

Το να έχεις τον Ντε Μπρόινε και τον Έρλινγκ Χάαλαντ στην ίδια ομάδα θα πρέπει να είναι παράνομο, καθώς ο Βέλγος πλέι μέικερ άνθισε αυτή τη σεζόν με το νέο νούμερο εννέα της Μάντσεστερ Σίτι.

Υπάρχουν οκτώ ακόμη παίκτες – συμπεριλαμβανομένου του Βινίσιους Τζούνιορ της Ρεάλ Μαδρίτης και του Τζέιμς Μάντισον της Λέστερ –  με εννέα ασίστ, αλλά χάνουν στα σημεία λόγω της χαμηλότερης αναλογίας τους ανά λεπτό.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο