fbpx

Η κατάρα της Ρεάλ στο Μπερναμπέου

Η κατάρα της Ρεάλ στο Μπερναμπέου

Η Ρεάλ είναι γνωστό, πως έχει έναν τρόπο να γυρίζει πάντα για ματς υπέρ της όταν κρίνεται μια πρόκριση ή ένα τρόπαιο. Όμως τα πράγματα είναι δύσκολα όταν δεν νικούν στο πρώτο σκέλος μιας αναμέτρησης στην έδρα τους.

Οι Los Blancos δεν έχουν καταφέρει να κερδίσουν τον πρώτο αγώνα στο Μπερναμπέου εννέα φορές στο Champions League και μόνο δύο φορές έχουν περάσει στον επόμενο γύρο. Και οι δύο από αυτές τις επιτυχίες του δεύτερου αγώνα ήρθαν εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Το 1999/00, η Ρεάλ βρέθηκε σε αδιέξοδο από τους Κόκκινους Διάβολους του Φέργκιουσον στον πρώτο αγώνα της προημιτελικής τους ισοπαλίας πριν κερδίσουν τον επαναληπτικό αγώνα στο Ολντ Τράφορντ με 3-2.

Η Ρεάλ προκρίθηκε στα ημιτελικά και κέρδισε τη διοργάνωση αφού νίκησε τη Βαλένθια με 3-0 στον τελικό.

Μετά από 13 χρόνια, το Old Trafford υποδέχτηκε τον Κριστιάνο Ρονάλντο πίσω στο “Theatre of Dreams” για πρώτη φορά από τότε που έφυγε για την ισπανική πρωτεύουσα το 2009, αλλά ήταν ο Πορτογάλος σούπερ σταρ που ράγισε τις καρδιές των Κόκκινων Διαβόλων. Ένα αυτογκόλ του Σέρχιο Ράμος έβαλε μπροστά τη Γιουνάιτεντ όμως δύο γκολ , το δεύτερο από τα οποία προήλθε από το πόδι του Ρονάλντο, ανέτρεψαν τον αγώνα.

Η Ρεάλ προκρίθηκε στα προημιτελικά ως νικήτρια συνολικά με 3-2 αφού η Γιουνάιτεντ είχε πάρει την ισοπαλία 1-1 στο Μπερναμπέου.

Ωστόσο, αυτά είναι τα μόνα δύο παραδείγματα της Ρεάλ που προκρίθηκε στον επόμενο γύρο αφού απέτυχε να κερδίσει τον πρώτο αγώνα εντός έδρας.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο