fbpx

Ρεάλ – Μάντσεστερ Σίτι 1-1: Το εισιτήριο της πρόκρισης στον τελικό θα κριθεί στη ρεβάνς (vid)

Ρεάλ – Μάντσεστερ Σίτι 1-1: Το εισιτήριο της πρόκρισης στον τελικό θα κριθεί στη ρεβάνς (vid)

Ανοιχτή είναι η υπόθεση πρόκριση στον τελικό του Champions League στο ζευγάρι της Ρεάλ Μαδρίτης με την Μάντσεστερ Σίτι, καθώς ο πρώτος ημιτελικός δεν ανέδειξε νικητή (1-1).

Ρεάλ και Σίτι αναμετρήθηκαν για ένατη φορά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, με τις δύο ομάδες να μετρούν από τρεις νίκες έκαστη.

Στο 4′ σουτ του Γκουντογκάν εκτός περιοχής, η μπάλα σταμάτησε στον Καρβαχάλ και στο 8’ ο Κουρτουά απέκρουσε δυνατό σουτ του Ντε Μπρόινε. Νέα επίθεση για τη Σίτι στο 14’ με τον Κουρτουά να απομακρύνει το σουτ του Ρόδρι. Στο επόμενο λεπτό ο Βέλγος γκολκίπερ σταμάτησε τον Χάαλαντ. Στο 16’ ο Γκρίλις σέντραρε, ο Νορβηγός φορ πήρε την κεφαλιά, όμως ο Κουρτουά μπλόκαρε την μπάλα.

Στο πρώτο 20λεπτο του ματς η κατοχή μπάλας ήταν στο 70% για τους φιλοξενούμενους.

Στο 24’ ο Βινίσιους γύρισε την μπάλα από αριστερά, αλλά ο Ντίας πρόλαβε και έκοψε προ του Μπενζεμά.

Απίθανη εκτέλεση

Το σκορ άνοιξε στο 36’. Η φάση άρχισε από τον Μόντριτς, ο Καμαβινγκά κουβάλησε την μπάλα γύρω στα 20 μέτρα, πάσαρε στον Βινίσιους, ο οποίος εκτέλεσε τον Εντερσον με μία οβίδα έξω από την περιοχή (1-0).

Ο Βραζιλιάνος άσος μετράει γκολ ή ασίστ σε κάθε ένα από τα 10 τελευταία του παιχνίδια με τη Ρεάλ στο Champions League. Μόνο ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε μεγαλύτερο σερί με γκολ ή ασίστ ενώ έπαιζε για τη Ρεάλ Μαδρίτης (11 ματς).

Στο 49′ οι Μερένγκες έκρυψαν την μπάλα με Βινίσιους, Μπενζεμά και Καρβαχάλ, ο Γάλλος σέντερ φορ εκτέλεσε μέσα από την περιοχή και η μπάλα κατέληξε κόρνερ.

Στο 52’ ο Κουρτουά έκανε άλλη μία μεγάλη επέμβαση σε σουτ του Ντε Μπρόινε.

Στο 58’ μετά από σουτ του Ροντρίγκο, η μπάλα κόντραρε στον Γκρίλις και έφυγε κόρνερ.

Τον νίκησε

Η Σίτι ισοφάρισε στο 67΄με τον Ντε Μπρόινε να νικάει αυτή τη φορά τον συμπατριώτη του.  Ο Ροντρίγκο έκλεψε την μπάλα στο κέντρο, έπαιξε για τον Γκρίλις, ο Γκουντογκάν έστρωσε στον Ντε Μπρόινε, ο οποίος με σουτ – κεραυνό νίκησε τον Κουρτουά για το 1-1.

Η Ρεάλ έφτασε μία ανάσα από το δεύτερο γκολ στο 78’. Ο Μόντριτς έβγαλε τη σέντρα, ο Μπενζεμά έπιασε καρφωτή κεφαλιά αλλά ο Βραζιλιάνος κίπερ της Σίτι έσβησε τον κίνδυνο.

Οι γηπεδούχοι έχασαν κι άλλη ευκαιρία στο 90’. Οβίδα του Τσουαμενί από μακρινή απόσταση, καταπληκτική απόκρουση σε κόρνερ από τον Έντερσον.

Γκολ: 36’ Βινίσιους / 67’ Ντε Μπρόινε

Διαιτητής: Αρτούρ Ντίας (Πορτογαλία)

Κίτρινες: Κρόος, Καμαβινγκά / Γκουντογκάν, Σίλβα.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κ. Αντσελότι): Κουρτουά, Καρβαχάλ, Αλάμπα, Ρούντιγκερ, Καμαβινγκά, Μόντριτς (87’ Μάτσο), Κρόος (83’ Τσουαμενί), Βαλβέρδε, Βινίσιους, Μπενζεμά, Ροντρίγκο (82’ Ασένσιο).

Μάντσεστερ Σίτι (Π. Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Ντίας, Στόουνς, Ακάντζι, Ρόδρι, Γκουντογκάν, Σίλβα, Γκρίλις, Ντε Μπρόινε, Χάαλαντ.

**Το παιχνίδι της Ρεάλ με τη Σίτι ήταν το 190ο για τον Κάρλο Αντσελότι ως προπονητής σε ματς του Champions League. Έτσι, έπιασε τον σερ Άλεξ Φέργκιουσον στην κορυφή των προπονητών με τα περισσότερα παιχνίδια στη κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

{“@context”:”http://schema.org”,”@type”:”VideoObject”,”name”:”Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι 1-1 |HIGHLIGHTS|”,”description”:”Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι 1-1 |HIGHLIGHTS|”,”thumbnailUrl”:”https://imthumbs.glomex.com/dC1icnltcWgyYzByMHgvMjAyMy8wNS8wOS8yMS8wM18yMl82NDVhYjUxYWExY2JlLmpwZw==/profile:player-960×540″,”duration”:”PT4M48S”,”uploadDate”:”2023-05-09T21:05:43.000Z”,”embedUrl”:”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599z17lbwhjpot&playlistId=v-csi1ur6cev9d”,”provider”:{“@type”:”Organization”,”name”:”glomex GmbH”,”logo”:{“@type”:”ImageObject”,”url”:”https://player.glomex.com/[email protected]”,”width”:136,”height”:146}},”regionsAllowed”:”GR”}

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο