fbpx

Χάαλαντ: Δύο συν… ένα ματς για έξι γκολ και το ρεκόρ!

Χάαλαντ: Δύο συν… ένα ματς για έξι γκολ και το ρεκόρ!

Ένα πολύ δύσκολο κατόρθωμα κυνηγάει ο Έρλινγκ Χάαλαντ, αρχής γενομένης από απόψε (09/05, 22:00) κόντρα στη Ρεάλ.

Η Μάντσεστερ Σίτι δίνει τον πρώτο της ημιτελικό για το Champions League στις 22:00 στη Μαδρίτη και θέλει να καταφέρει αυτό που δεν έκανε πέρυσι.

Να αποκλείσει τη Ρεάλ και να βρεθεί αυτή στον τελικό. Και εν αντιθέσει με την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο, σε αυτή της την προσπάθεια έχει τον πρώτο σκόρερ της Διοργάνωσης για φέτος, τον Έρλινγκ Χάαλαντ.

Ο Νορβηγός πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν όχι μόνο στο Champions League, αλλά και στην Premier League. Τα του Νησιού όμως θα ακολουθήσουν σε άλλο θέμα…

Για την ώρα ας εστιάσουμε στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση στον κόσμο και τις επιδόσεις του εκεί με τους Πολίτες.

Οκτώ ματς, 12 γκολ!

Ο 22χρονος στράικερ έδειξε από το πρώτο του παιχνίδι ότι θα ακολουθήσει μια «μαγική» πορεία, σκοράροντας δύο γκολ στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της Σίτι στη Διοργάνωση. Η Σεβίλλη ήταν η… άτυχη της υπόθεσης, αλλά δεν ήταν η μόνη. Στον πρώτο γύρο του Group G ο Νορβηγός μετρούσε ήδη πέντε τέρματα, με τις Ντόρτμουντ και Κοπεγχάγη να μπαίνουν στη λίστα του. Ακολούθησε μια μικρή «κάμψη», μένοντας χωρίς γκολ στον θεσμό ως και τη ρεβάνς των «16» απέναντι στη Λειψία.

Εκεί… ξεμπούκωσε για τα καλά και μέτρησε πέντε (5!) από τα επτά γκολ που πέτυχε η ομάδα του, στο 7-0 του «Έτιχαντ»! Έχοντας πάρει… μπροστά, δε θα μπορούσε να μην ακολουθήσουν και γκολ στους δύο προημιτελικούς με την Μπάγερν Μονάχου. Με ένα σε κάθε ματς, ήταν φυσικά εκ των πρωταγωνιστών στην πρόκριση στους «4».

Πέντε για την ισοφάριση του ρεκόρ, έξι για την προσπέραση!

Το έτερο που κυνηγάει απέναντι στη Ρεάλ και τον ενδεχόμενο τελικό του Champions League είναι το ρεκόρ τερμάτων σε μία σεζόν στη Διοργάνωση. Αυτό ανήκει στον Κριστιάνο Ρονάλντο και τη μυθική πορεία του την αγωνιστική περίοδο 2013-14, όταν σταμάτησε στα 17 γκολ!

Ο ίδιος έχει και τη δεύτερη καλύτερη επίδοση με 16, δύο σεζόν μετά. Το… βάθρο κλείνει η τριάδα με τον ίδιο ξανά σε αυτό, έχοντας όμως μαζί του και τους Καρίμ Μπενζεμά και Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Ο Πορτογάλος σκόραρε 15 τη σεζόν 2017-18, ο Γάλλος την προηγούμενη και ο Πολωνός το 2019-20, όντας παίκτης της Μπάγερν Μονάχου.

Φυσικά οι δύο πρώτοι πέτυχαν αυτή την επίδοση με τη φανέλα της Ρεάλ…

Με 14 τη σεζόν 2011-12 βρίσκουμε και τον Λιονέλ Μέσι στην τέταρτη θέση, ενώ η ακριβώς από κάτω του είναι ξανά ο Λεβαντόφσκι με 13 τη σεζόν 2021-22.

Με 12 ολοκλήρωσαν οι Μέσι (2010-11 και 2018-19) Κριστιάνο (2012-13 και 2016-17), Ρουντ Φαν Νίστελροϊ (2002-03) και Μάριο Γκόμες (2011-12).

Τόσα μετράει και ο Χάαλαντ, ο οποίος έχει την ευκαιρία να ανεβεί και άλλο σε αυτή τη λίστα και ενδεχομένως να ξεπεράσει και τον ρέκορντμαν Κριστιάνο! Άλλωστε ποιός πιστεύει ότι ο Νορβηγός δεν μπορεί να το καταφέρει;

Σίγουρα εμείς δε θα ποντάραμε εναντίον του…

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο