fbpx

Άρης – ΑΕΚ 1-2: Το γύρισε και πάει στην OPAP Arena για να στεφθεί πρωταθλήτρια η Ένωση

Άρης – ΑΕΚ 1-2: Το γύρισε και πάει στην OPAP Arena για να στεφθεί πρωταθλήτρια η Ένωση

Με γκολ των Φαν Φέερτ και Τσούμπερ η ΑΕΚ ανέτρεψε το εις βάρος της 1-0 και πλέον πάει την Κυριακή στην OPAP Arena για να στεφθεί πρωταθλήτρια.

Τι και αν βρέθηκε πίσω στο 15΄ με πέναλτι του Γκρέι; Η ΑΕΚ ξέροντας ότι η νίκη ίσως της έδινε το πρωτάθλημα ανέτρεψε το σκορ με δράστες τους Φαν Φέερτ και Τσούμπερ στο 24΄ και 44΄ αντίστοιχα και πλέον μετά την ήττα του Παναθηναϊκού στο Φάληρο επί του Ολυμπιακού χρειάζεται στο επόμενο ματς κόντρα στον Βόλο μια ισοπαλία για να στεφθεί πρωταθλήτρια.

Μπήκε φουριόζα η ΑΕΚ!

H ΑΕΚ μπήκε από την αρχή με διάθεση να πάρει το τρίποντο και μόλις στο 2’ ο Κουέστα απέκρουσε το διαγώνιο σουτ του Τσούμπερ. Η δεύτερη ευκαιρία ήταν στο 9’ με τον Πινέδα να σουτάρει από το ύψος της περιοχής αλλά το σουτ του πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στην πρώτη του επίσκεψη… πέναλτι και 1-0 ο Άρης!

Μπορεί ο Άρης να ήταν στο πρώτο τέταρτο παθητικός αλλά στο 14’ ο Πινέδα ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Ματέο Γκαρσία. Οι γηπεδούχοι φώναξαν για πέναλτι με τον Φωτιά να πηγαίνει στο VAR επιβεβαιώνοντας την παράβαση. Ο Γκρέι πήρε την εκτέλεση και έκανε το 1-0 βάζοντας από νωρίς την ΑΕΚ σε μπελάδες.

Άμεση απάντηση για την ΑΕΚ!

Η ομάδα του Αλμέιδα δεν επηρεάστηκε από το τέρμα των γηπεδούχων με τον Τσούμερ στο 21’ να βλέπει ξανά το σουτ του να περνάει λίγο άουτ. Αυτό όμως δεν επαναλήφθηκε 3 λεπτά αργότερα όταν ο Πινέδα με τον Γκατσίνοβιτς έπαιξαν το 1-2 με τον Μεξικανό να βρίσκει με κάθετη πάσα τον Φαν Φέερτ και εκείνος με ωραίο πλασέ έκανε το 1-1.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να ελέγχουν πλήρως τον αγώνα με τον Τσούμπερ να χάνει τεράστια ευκαιρία στο 32′ όταν πήρε την πάσα από τον Γκατσίνοβιτς αλλά αντί να σουτάρει εκείνος πάσαρε παράλληλα και λανθασμένα.

Άγγιξαν και οι δύο το γκολ!

Το ματς ήταν πάνω κάτω με τον Άρη να φτάνει σε δύο περιπτώσεις κοντά στο γκολ. Αρχικά στο 34′ ο Γκρέι έδωσε στον Ματέο αλλά ο Βίντα έκοψε σωτήρια ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα το σουτ του Γκρέι πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Στη διπλή φάση του Άρη απάντησε με μεγάλη ευκαιρία η ΑΕΚ στο 38′ αλλά ο Κουέστα ξανά είπε όχι στο σουτ του Τσούμπερ με το ίδιο σκηνικό να επαναλαμβάνεται και στο 42΄.

Η εξιλέωση του Τσούμπερ και 1-2!

Μπορεί ο Αυστριακός να έχανε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη αλλά τελικά στο 44΄ έδιωξε την κατάρα. Ο Σιμάνσκι έτρεξε ολομόναχος στο κακό κέντρο του Άρη, έδωσε την πάσα στον Τσούμπερ και εκείνος με τέλειο πλασέ έκανε το 1-2 στο Βικελίδης που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Ίδιο σκηνικό και στην επανάληψη!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως και το πρώτο. Με μεγάλη στιγμή για την ΑΕΚ με τον Σιμάνσκι στο 50΄ να κλέβει με τον Πίρσμαν να κάνει την προβολή στέλνοντας για καλή του τύχη την μπάλα δίπλα από το κάθετο δοκάρι και κόρνερ.

Διαχείριση και πλέον ένας πόντος μακριά από τον τίτλο η Ένωση!

Στα επόμενα 15 λεπτά ο ρυθμός έπεσε με τους φιλοξενούμενους να μην δέχονται πίεση. Η επόμενη καλή στιγμή ήταν στο 66′ με την ΑΕΚ να έχει δοκάρι μετά την επέμβαση του Κουέστα στο σουτ του Φαν Φέερτ.

Η ΑΕΚ στα υπόλοιπα λεπτά και σε συνδυασμό με το προβάδισμα του Ολυμπιακού στο Φάληρο έκανε διαχείριση ώστε να κρατήσει το προβάδισμα που είχε από το πρώτο μέρος με το τελικό σφύριγμα να την βρίσκει μόνη πρώτη στο +3 και την Κυριακή με μια ισοπαλία κόντρα στον αδιάφορο Βόλο στη Νέα Φιλαδέλφεια θα στεφθεί πρωταθλήτρια

Άρης (Τόλης Τερζής): Κουέστα – Εμπακατά, Ενκουλού, Πίρσμαν, Μαζικού – Ντουκουρέ, Νταρίντα, Ρουπ – Ματέο Γκαρσία, Γκρέι, Χριστοδουλόπουλος.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης – Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί – Ελίασον, Σιμάνσκι, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς – Φαν Βέερτ, Τσούμπερ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο