fbpx

Το «άδειασμα» Τσέφεριν και οι συνέπειες για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Το «άδειασμα» Τσέφεριν και οι συνέπειες για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Καλούν ξένους διαιτητές elite ή Α’ κατηγορίας της Ευρώπης να βοηθήσουν μπας και σωθεί ο,τι έχει μείνει όρθιο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ερχονται -όσοι έρχονται- και τους κυνηγούν, χτυπούν και τους απειλούν κι από πάνω.

Ερχεται χθες η UEFA λοιπόν και τους «αδειάζει» όλους, τους ξεμπροστιάζει και τους ενημερώνει ότι τέλος οι καλοί διαιτητές, αφού έτσι κι αλλιώς τους βγάζουμε όλους σκάρτους.

Ως εδώ τους είπε ο Τσέφεριν. Αλλά δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Εδώ ο πρόεδρος της ΕΠΟ σχεδόν πανηγυρίζει γιατί πιστεύει πως το απαγορευτικό της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας, δεν τον ακουμπά αλλά αναφέρεται μόνο στις ομάδες.

Δεν εννοεί να καταλάβει ότι η UEFA, πρώτα την Ομοσπονδία του θεωρεί ανίκανη να προστατεύσει το ποδόσφαιρο…

Δεν μπορούν να διεξάγουν ένα τελικό Κυπέλλου, ΕΠΟ και παράγοντες. Ξεφτιλίζονται καθημερινά με σκέψεις και «ιδέες». Αφού έκαναν τον γύρο του κόσμου σε 40 ημέρες, τώρα σκέφτονται λέει να κάνουν διπλό τον τελικό για να γλιτώσουν.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι μετά κόπων και βασάνων προσπαθούν να τελειώσουν το πρωτάθλημα. Η τρομοκρατία, η χυδαιολογία, οι τραμπουκισμοί και οι όροι υποκόσμου κάτω από τους οποίους παίζονται τα παιχνίδια στη ποδοσφαιρική Κολομβία της Ευρώπης, αποτελούν παράδειγμα προς κάθε διεφθαρμένο πρωτάθλημα τριτοκοσμικών χωρών ανά τον κόσμο. Ακόμη και για την ίδια τη Κολομβία.

Λογικό κι επόμενο λοιπόν, να σφάζονται και να δέρνονται στους δρόμους κάφροι αλλά και
ανυποψίαστοι πολίτες που δηλώνουν οπαδοί κάποιας ομάδας και δεν αρέσει…

Κανείς επιχειρηματίας δεν καταλαβαίνει τίποτα μπροστά στην απληστία του. Καταλαβαίνει όμως η UEFA κι αυτό είναι το χειρότερο από όλα. Και λογικά θα το καταλάβουν οι Big-4 στα ευρωπαϊκά τους παιχνίδια, όσα προλάβουν να δώσουν τη νέα σεζόν. Κι ας βγάζουν ανακοινώσεις κι ας φωνάζουν συχνά για την «UEFAmafia» κι ας μιλούν για πλεκτάνες, συνομωσίες, διαιτητικά εγκλήματα σε ευρωπαϊκούς αποκλεισμούς.

Και τότε ας στείλουν στη Νιόν, επιστολές με τις οποίες να ζητούν μόνο διαιτητές elite στα ευρωπαϊκά ματς τους.

Δυστυχώς για τους «βαρόνους» του ελληνικού ποδοσφαίρου, αυτό που δεν έχουν μάθει, είναι ότι μπορούν να φτάσουν μέχρι εκεί που τους παίρνει. Κι επειδή η UEFA δεν είναι τα ψιλικατζίδικο της ΕΠΟ, που λεηλατούν όπως θέλουν και ό,τι ώρα θέλουν θα καταλάβουν σε βάθος χρόνου τις συνέπειες όσων πράττουν τώρα, με το μπούλινγκ κατά των διαιτητών, με κλωτσιές, με στρίψιμο γεννητικών οργάνων, με απειλές, με ψευτομαγκιές και μεθυσμένους ρέφερι.

Βλέπετε εκεί δεν έχουν να κάνουν με Γιαννάκηδες, Μπένετ, Κλάτενμπεργκ, Μάνταλους, Βασσάρες, Σπάθες, Καλύβες,Ζωγράφους, Σιδηρόπουλους και Διακοφώτηδες. Και τότε, καλά ξεμπερδέματα…

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο