fbpx

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 1-1: Ο Τόμας του έκανε τη ζημιά, αλλά το «Χ» στην Opap Arena τον κρατάει ζωντανό στην κατάκτηση του τίτλου (vid)

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 1-1: Ο Τόμας του έκανε τη ζημιά, αλλά το «Χ» στην Opap Arena τον κρατάει ζωντανό στην κατάκτηση του τίτλου (vid)

Ο Παναθηναϊκός, αν και προηγήθηκε νωρίς στο σκορ στο ντέρμπι της Λεωφόρου, δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη, καθώς ο ΠΑΟΚ τον ισοφάρισε με γκολ του Τόμας Μπράντον, ο οποίος ήρθε από το πάγκο και έκανε τη διαφορά για την ομάδα του. Το τελικό 1-1 ωστόσο δεν ήταν καταδικαστικό για τους πράσινους μετά το 0-0 της Νέας Φιλαδέλφειας. Το τριφύλλι εξακολουθεί να κρατάει τον τίτλο στα χέρια του…

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς επέλεξε να ξεκινήσει με βασικούς τους Τσόκαϊ-Σάρλια και διάταξη 4-4-2 με δίδυμο στην επίθεση τους Σπόραρ και Ιωαννίδη. Κίνηση λογική από την στιγμή που ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέλεξε να ξεκινήσει με τους Κεντζιόρα και Νάσμπεργκ στο κέντρο της άμυνας.

Γρήγορο γκολ

Η επιλογή του Σέρβου προπονητή απέδωσε τουλάχιστον στο ξεκίνημα του ντέρμπι. Στο 9’ o Μαντσίνι έβγαλε βαθιά μπαλιά προς τον Σπόραρ, αυτός μπήκε στην περιοχή, ο Κεντζιόρα τον έσπρωξε και έχασε την ισορροπία του. Ο Σλοβένος, παρ’ ότι ήταν πεσμένος, γύρισε προς τον Μαντσίνι που είχε ακολουθήσει τη φάση και με ωραίο πλασέ νίκησε τον Κοτάρσκι για το 1-0. Πρώτο γκολ του Μαντσίνι στα play offs, τρίτο με την πράσινη φανέλα.

Το γρήγορο γκολ ήταν αυτό που ήθελε το τριφύλλι για να μπορέσει να κάνει διαχείριση στο παιχνίδι του. Στο 14’ ο Κωνσταντέλιας εκτέλεσε κόρνερ, ο Ολιβέιρα πήρε την κεφαλιά, αλλά ήταν άστοχος. Στο επόμενο λεπτό ο Τσέριν πάσαρε στον Σπόραρ, ο Σλοβένος επιθετικός πάτησε στην αντίπαλη περιοχή, άλλαξε με τον Μπερνάρ, όμως το σουτ του βρήκε στα πόδια των παικτών του ΠΑΟΚ. Στο 28’ ο Μπερνάρ τροφοδότησε τον Χουάνκαρ, αυτός έβγαλε συρτή σέντρα, ο Σπόραρ έβαλε την προβολή, αλλά ήταν άστοχος.

Αλλαγή

Ο Νέλσον Ολιβέιρα ένιωσε ενοχλήσεις και ο Λουτσέσκου προχώρησε σε αναγκαστική αντικαταστώντας στο 28’ τον Πορτογάλο με τον Τόμας που έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 1-1. Στο 36’ ο Μαντσίνι εκτέλεσε κόρνερ, ο Ιωαννίδης έπιασε την κεφαλιά, χωρίς να βρει στόχο. Στο 39’ ο Δικέφαλος έφτασε κοντά στην ισοφάριση. Ο Ράφα Σοάρες έξω και αριστερά από την περιοχή του τριφυλλιού, έβγαλε την σέντρα, ο Μπράντον Τόμας έβαλε την προβολή με τον Μπρινιόλι με εντυπωσιακή επέμβαση να αποσοβεί τον κίνδυνο.

Κοτάρσκι

Στο 45’ οι πράσινοι έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ. Ο Ιωαννίδης πέρασε κάθετη πάσα στον Μπερνάρ, ο οποίος δεν μπόρεσε να νικήσει σε τετ α τετ τον Κοτάρσκι.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι πράσινοι έχασαν άλλη μία σπουδαία ευκαιρία. Στο 53’ ο Ιωαννίδης έβγαλε εκπληκτική πάσα στον Σπόραρ, ο οποίος βρέθηκε «φάτσα» με τον Κοτάρσκι, βιάστηκε όμως να σουτάρει και ο Κροάτης αποσόβησε τον κίνδυνο. Ο Κοτάρσκι μετά τον Μπερνάρ σταμάτησε και τον Σάρλια. Και είχε και συνέχεια η βραδιά για τον νεαρό τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ.

Το 1-1 έγινε στο 60’ με σουτ του Τόμας, ο οποίος έκανε ανενόχλητος κούρσα 20 μέτρων και εκτέλεσε. Στο 62’ νέα εκπληκτική μπαλιά του Ιωαννίδη στον Μπερνάρ, ο οποίος βρέθηκε τετ α τετ με τον Κοτάρσκι που νίκησε τον Βραζιλιάνο. Στο 63’ ο Μπερνάρ εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα χτύπησε στο ποδοσφαιριστή που ήταν στο τείχος, άλλαξε πορεία και ο Κοτάρσκι με σπουδαία επέμβαση παραχώρησε κόρνερ. Το ματς είχε γίνει ροντέο και στο 70’ ο ΠΑΟΚ έχασε νέα ευκαιρία με τον Ζίβκοβιτς, το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Μπρινιόλι.

Δοκάρι

Ο Παναθηναϊκός έψαχνε το δεύτερο γκολ και στο 80’ είχε δοκάρι με τον Μαντσίνι. Ωστόσο, στο 84’ ο Σένκεφελντ με μία αψυχολόγητη ενέργεια αντίκρυσε την κόκκινη κάρτα.

Γκολ: 9’ Μαντσίνι / 60’ Τόμας

Διαιτητής: Κρεγκ Πόουσον (Αγγλία)

Κόκκινη: 84’ Σένκεφελντ

Κίτρινες: Μαντσίνι, Χουάνκαρ, Ιωαννίδης / Ζίβκοβιτς.

Παναθηναϊκός (Ι. Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Σάρλια, Χουάνκαρ, Τσόκαϊ (86’ Μάγκνουσον), Τσέριν, Μπερνάρ (74’ Κλεϊνχεϊσλερ), Μαντσίνι (86’ Παλάσιος), Ιωαννίδης, Σπόραρ (61’ Πέρεθ).

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Λύρατζης (81’ Βιεϊρίνια), Κεντζιόρα, Νάσμπεργκ, Ρ. Σοάρες, Ντάντας (71’ Σβαμπ), Φ. Σοάρες, Α. Ζίβκοβιτς, Ελ Καντουρί (82’ Μπίσεσβαρ), Κωνσταντέλιας, Ολιβέιρα (28’ Τόμας Μπράντον).

**Για τον Παναθηναϊκό έμεινε εκτός αποστολής ο Βέρμπιτς ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις στο πόδι. Από τους 23 που είχε πάρει μαζί του ο Γιοβάνοβιτς εκτός τελικής 20άδας είναι ο Σλοβένος και οι Ξενόπουλος, Πούγγουρας.

{“@context”:”http://schema.org”,”@type”:”VideoObject”,”name”:”Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 1-1 |HIGHLIGHTS|”,”description”:”Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 1-1 |HIGHLIGHTS|”,”thumbnailUrl”:”https://imthumbs.glomex.com/dC1icnltcWgyYzByMHgvMjAyMy8wNS8wMy8xOS8xM18zN182NDUyYjI2MTJlNDUzLmpwZw==/profile:player-960×540″,”duration”:”PT8M8S”,”uploadDate”:”2023-05-03T19:17:39.000Z”,”embedUrl”:”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599z17lbwhjpot&playlistId=v-cscvr9prny35″,”provider”:{“@type”:”Organization”,”name”:”glomex GmbH”,”logo”:{“@type”:”ImageObject”,”url”:”https://player.glomex.com/[email protected]”,”width”:136,”height”:146}}}

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο