fbpx

Δικάζεται η υπόθεση Σαββίδη για την εισβολή με όπλο στο γήπεδο, στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ το 2018 

Δικάζεται η υπόθεση Σαββίδη για την εισβολή με όπλο στο γήπεδο, στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ το 2018 

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης δικάζεται σε δεύτερο βαθμό ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης για την εισβολή με όπλο στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας στη διάρκεια του ντέρμπι με την ΑΕΚ το 2018. Πρωτόδικα στον Σαββίδη είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 25 μηνών, με 3ετή αναστολή, καθώς το Μονομελές Πλημμελειοδικείο τον είχε κρίνει ένοχο για παράνομη είσοδο στο γήπεδο, όπως επίσης και για οπλοκατοχή. Για το ίδιο επεισοδιακό παιχνίδι κατηγορούμενος είναι και ο τότε αθλητικός διευθυντής της  ΠΑΕ Λούμπος Μίχελ που είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 10 μηνών, με 3ετή αναστολή, για παράνομη είσοδο στο γήπεδο.

Ο πρώτος μάρτυρας που κατέθεσε ήταν ο διαιτητής του επίμαχου αγώνα  Γιώργος Κομίνης, ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό των γεγονότων και συγκεκριμένα στα όσα συνέβησαν μετά το 89’ , όταν ο ΠΑΟΚ πέτυχε γκολ το οποίο αρχικά ο ίδιος ακύρωσε, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις της γηπεδούχου ομάδας. Απαντώντας σε ερωτήσεις της υπεράσπισης, ο Κομίνης υποστήριξε ότι δεν δέχθηκε απειλή ή βιαιοπραγία από τον Σαββίδη. «Δεν ήθελε να δημιουργήσει ένταση, να ζημιώσει την ομάδα. Είναι άνθρωπος που έχει επενδύσει πακτωλό χρημάτων στην ομάδα. Συνήθως οι άνθρωποι που επενδύουν σε μία ομάδα έχουν σκοπό το καλύτερο και δεν θέλουν να την ζημιώσουν ή να υποστούν συνέπειες», είπε μεταξύ άλλων ο παλαίμαχος διαιτητής. 

Όσον αφορά τη φράση που του απηύθυνε στα αγγλικά ο Μίχελς ότι «είσαι τελειωμένος» (“you are finished”), ο πρώην διαιτητής είπε ότι την εξέλαβε ως «διαιτητική αργκό».

Ο δεύτερος μάρτυρας που κατέθεσε ήταν ο τότε γενικός αρχηγός της ΑΕΚ Βασίλης Δημητριάδης. «Το γκολ αμφισβητήθηκε δημιουργώντας μεγάλη ένταση στον αγωνιστικό χώρο και στις κερκίδες. Προσπάθησα να ηρεμήσω την κατάσταση. Ο κ. Μίχελς πήγε και είπε κάτι στο αυτί του κ. Κομίνη. Ο κ. Σαββίδης δεν έφτασε κοντά στον διαιτητή. Είχε δύο τρία άτομα μαζί του, προφανώς ήταν η συνοδεία του. Δεν πείραξαν κανέναν από τους δικούς μας. Έφτασε στα 1-2 μέτρα. Δεν είδα το όπλο», είπε στο δικαστήριο ο Δημητριάδης. Από την έδρα ρωτήθηκε για όσα είχε καταθέσει τότε στην Αστυνομία, ότι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ τον απώθησε βίαια με τα δύο του χέρια, κάτι που είχε αναιρέσει καταθέτοντας ως μάρτυρας στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο. «Μπορεί να με έσπρωξε αλλά δεν έπεσα», κατέθεσε σήμερα ο  Δημητριάδης, επισημαίνοντας ότι η κατάθεσή του είχε γίνει «ξημερώματα και κάτω από δύσκολες συνθήκες». 

Για την ίδια υπόθεση η αθλητική δικαιοσύνη είχε τιμωρήσει τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για τρία χρόνια και πρόστιμο 100.000 ευρώ, ενώ στον Λ. Μίχελ είχε επιβληθεί απαγόρευση εισόδου για τρεις μήνες και πρόστιμο 15.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο