fbpx

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ:  Η εφετινή ισορροπία (vids)

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ:  Η εφετινή ισορροπία (vids)

Λίγες ώρες απομένουν για το αθηναϊκό ντέρμπι που κατά πολλοίς θα κρίνει τον τίτλο της Stoiximan Super League και το «Apexsports» σας θυμίζει τι έκαναν οι δυο τους στις προηγούμενες συναντήσεις τους την τρέχουσα σεζόν.

Απόλυτα ισορροπημένα είναι τα πράγματα ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ φέτος, με τους δύο μονομάχους του τίτλου να ετοιμάζονται να το αλλάξουν αυτό σε λίγες ώρες (20:00) στο γήπεδο της Λεωφόρου. Για την ώρα πάντως μετρούν από μία νίκη αντίστοιχα στα τρία ματς που έχουν δώσει.

Μέχρι ο διαιτητής Ντίας να δώσει το εναρκτήριο λάκτισμα και την ευκαιρία μία εκ των δύο να έχει την ευκαιρία βρεθεί μόνη της στην κορυφή, ας θυμηθούμε πως η κάθε ομάδα έφτασε στην επικράτηση στα ματς της κανονικής περιόδου, καθώς και στο 0-0 στην πρώτη αγωνιστική των Playoffs.

Ανατροπή από την άσπρη βούλα

Ήταν 11 Σεπτεμβρίου όταν οι δυο τους συναντήθηκαν για πρώτη φορά φέτος στη Λεωφόρο, στο πλαίσιο της τέταρτης στροφής του πρωταθλήματος. Οι Πράσινοι του Ιβάν Γιοβάνοβιτς προέρχονταν από την εξαιρετική εκκίνηση και το 3Χ3 και ήταν αποφασισμένοι να δώσουν συνέχεια στο σερί τους. Όπως και συνέβη, μιας και για να χάσουν τους πρώτους τους βαθμούς το ημερολόγιο έδειχνε 6 Νοεμβρίου και αντίπαλος ήταν ο Ολυμπιακός. Αυτό όμως είναι άλλη ιστορία…

Από τη δική του πλευρά, το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα το οποίο δεν είχε μπει ακόμη στην «Opap Arena» έψαχνε τα πατήματά του και μετρούσε ήδη μια ήττα στα πρώτα τρία ματς, από τον Βόλο στις 27 Αυγούστου.

Εκείνο το βράδυ θα γνώριζε και τη δεύτερη, παρά το γεγονός πως προηγήθηκε με το γκολ του Πινέδα στο 36ο λεπτό. Ο Παναθηναϊκός έβγαλε αντίδραση και έφτασε στην ανατροπή πριν βγει το ημίχρονο.

Αρχικά ο μεγάλος φετινός άτυχος του Τριφυλλιού, Αϊτόρ, έφερε το ματς στα ίσα στο 43′ με πέναλτι. Δύο λεπτά μετά ήταν η σειρά του Άντραζ Σπόραρ να σκοράρει από την άσπρη βούλα και να γράψει το τελικό 2-1, καθώς παρά τις προσπάθειές της η Ένωση δεν μπόρεσε να αποτρέψει το αρνητικό αποτέλεσμα, αν και μετά το τέλος του αγώνα είχε παράπονα από τη διαιτησία…

{“@context”:”http://schema.org”,”@type”:”VideoObject”,”name”:”Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 2-1 |HIGHLIGHTS|”,”description”:”Τα στιγμιότυπα του αγώνα”,”thumbnailUrl”:”https://imageservicethumbs.glomex.com/dC1icnltcWgyYzByMHgvMjAyMi8wOS8xMS8yMS8wNl8wOV82MzFlNGRjMTA5MjlmLmpwZw==/profile:player-960×540″,”duration”:”PT6M45S”,”uploadDate”:”2022-09-11T20:45:10.000Z”,”embedUrl”:”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599z17lbwhjpot&playlistId=v-cmtv32517t1t”,”provider”:{“@type”:”Organization”,”name”:”glomex GmbH”,”logo”:{“@type”:”ImageObject”,”url”:”https://player.glomex.com/[email protected]”,”width”:136,”height”:146}}}

Το «καθάρισε» ο Πινέδα!

Η δεύτερη συνάντησή τους έγινε στις 8 Ιανουαρίου, στο νέο «σπίτι» της ΑΕΚ. Με την ορμή και της «Opap Arena» ο Δικέφαλος έφτασε στη νίκη με 1-0 χάρις στο δεύτερο φετινό γκολ του Πινέδα απέναντι στον Παναθηναϊκό. Ο Μεξικανός εξαργύρωσε την εξαιρετική του εμφάνιση με το τέρμα που έκρινε την αναμέτρηση στο 68′.

Από τη δική του πλευρά ο Παναθηναϊκός σε εκείνο το σημείο της αγωνιστικής περίοδο έκανε «κοιλιά», χάνοντας τα τρία εκ των πέντε ματς που έδωσε τον πρώτο μήνα του χρόνου για την Stoiximan Super League.

Στο εν λόγω παιχνίδι με την Ένωση το Τριφύλλι δεν «έπιασε» τα υψηλά στάνταρ απόδοσής του, αν και μετά τη λήξη είχε τα δικά του παράπονα αυτή τη φορά για τη διαιτησία, όπως και για την κροτίδα στον Μπρινιόλι λίγο πριν το γκολ του Πινέδα…

{“@context”:”http://schema.org”,”@type”:”VideoObject”,”name”:”ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1-0 |HIGHLIGHTS|”,”description”:”Τα στιγμιότυπα του αγώνα”,”thumbnailUrl”:”https://i1thumbs.glomex.com/dC1icnltcWgyYzByMHgvMjAyMy8wMS8wOC8yMC8xOV8zMF82M2JiMjU1MjY2MjFmLmpwZWc=/profile:player-960×540″,”duration”:”PT6M13S”,”uploadDate”:”2023-01-08T20:18:12.000Z”,”embedUrl”:”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599z17lbwhjpot&playlistId=v-cpn321kxk6l5″,”provider”:{“@type”:”Organization”,”name”:”glomex GmbH”,”logo”:{“@type”:”ImageObject”,”url”:”https://player.glomex.com/[email protected]”,”width”:136,”height”:146}}}

Η «λευκή» ισοπαλία των Playoffs

Στο τρίτο και τελευταίο στις 19 Μαρτίου στην «Opap Arena» για την πρώτη αγωνιστική των Playoffs, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός  δεν μπόρεσαν να… ξεκολλήσουν από το μηδέν.

Οι Πράσινοι ήταν καλύτεροι σε αυτό το ματς, όμως δεν κατάφεραν να μετατρέψουν την ανωτερότητά τους σε κάποιο γκολ. Από τη δική του πλευρά ο Δικέφαλος είχε τις στιγμές του, αλλά το 0-0 τον κράτησε στο -2 σε εκείνο το σημείο της σεζόν.

{“@context”:”http://schema.org”,”@type”:”VideoObject”,”name”:”ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 0-0 |HIGHLIGHTS|”,”description”:”ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 0-0 |HIGHLIGHTS|”,”thumbnailUrl”:”https://i1thumbs.glomex.com/dC1icnltcWgyYzByMHgvMjAyMy8wMy8xOS8yMi8yOV8yMl82NDE3OGNjMjdlMTgwLmpwZWc=/profile:player-960×540″,”duration”:”PT9M21S”,”uploadDate”:”2023-03-19T22:28:59.000Z”,”embedUrl”:”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599z17lbwhjpot&playlistId=v-crapmy7dhqn5″,”provider”:{“@type”:”Organization”,”name”:”glomex GmbH”,”logo”:{“@type”:”ImageObject”,”url”:”https://player.glomex.com/[email protected]”,”width”:136,”height”:146}}}

Πλέον αυτό έχει αλλάξει και οι δύο τους είναι χέρι-χέρι και διεκδικούν τον τίτλο από το ίδιο σημείο, με 75 βαθμούς έκαστος. Αυτό που μένει να δούμε αν κάποια εκ των δύο ομάδων θα πάρει την πολυπόθητη νίκη… μισού τίτλου.

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα θα έρθει σε λίγες ώρες. Μέχρι τότε, υπομονή…

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο