fbpx

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 0-0: Ισοπαλία… μισός τίτλος για τους πράσινους (vid)

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 0-0: Ισοπαλία… μισός τίτλος για τους πράσινους (vid)

Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη από τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι κορυφής της Λεωφόρου, είχε δύο δοκάρια με τον Τσούμπερ, έχασε αρκετές ευκαιρίες, ωστόσο δεν σκόραρε και το παιχνίδι έμεινε στο 0-0.

Το αποτέλεσμα είναι… μισός τίτλος για τους πράσινους, οι οποίοι πλέον κρατούν την τύχη στα χέρια τους. Αν κάνουν τρεις νίκες στα ματς που απομένουν, τότε θα κατακτήσουν τον πολυπόθητο τίτλο. Κι αυτό διότι σε περίπτωση ισοβαθμίας, υπερτερούν του Δικέφαλου.

                           Δοκάρι

Η Ενωση από τα πρώτα λεπτά πατούσε καλύτερα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, παρ’ ότι έμειναν εκτός ενδεκάδας οι Πινέδα, Σιμάνσκι λόγω ίωσης.

Το μεγάλο παιχνίδι ξεκίνησε με την ΑΕΚ να έχει δοκάρι στο 3’. Ο Λιβάι «έσπασε»  στον Τσούμπερ, αυτός έκανε το σουτ που κόντραρε. Η μπάλα δεν απομακρύνθηκε σωστά, ο Τσούμπερ πήρε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή και σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Μπρινιόλι, ο οποίος στην συνέχεια μπλόκαρε την μπάλα. Η πράσινη ΠΑΕ με τουίτ διαμαρτυρήθηκε ισχυριζόμενη ότι στο ξεκίνημα της φάσης ήταν οφσάιντ ο Λιβάι Γκαρσία. Είναι αυτονόητο ότι αν η μπάλα κατέληγε στα δίκτυα η φάση θα εξεταζόταν από το VAR.

Στο 9’ ο Γαλανόπουλος έπιασε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Πριν συμπληρωθεί το 15λεπτο ο αγώνας διακόπηκε για δύο λεπτά. Ο Ρότα συγκρούστηκε με τον Μπερνάρ, του άνοιξε το φρύδι και του έγιναν ράμματα για να μπορέσει να συνεχίσει.

                   Αναγκαστική αλλαγή

Ο Ρότα δεν μπόρεσε τελικά να μείνει στο ματς και στο 21’ αντικαταστάθηκε από τον Πινέδα, ο οποίος πέρασε στο δεξί άκρο της άμυνας.

Στο 28′ αντεπίθεση για τον Παναθηναϊκό, αλλαγή παιχνιδιού από τον Παλάσιος για τον Μπερνάρντ, που έκανε την ντρίμπλα κι έδωσε στον Κουρμπέλη που πήρε την μπάλα με δεύτερη προσπάθεια, αυτός τροφοδότησε τον Σπόραρ, που σούταρε αλλά το σουτ του κόντραρε.

               Δεύτερο δοκάρι

Η ΑΕΚ είχε και δεύτερο δοκάρι και πάλι με τον Τσούπερ. Στο 35’ ο Ελβετός επιθετικός κατέβασε την μπάλα, πάτησε περιοχή, σούταρε με την μπάλα να χτυπά στο δεξί δοκάρι. Ο Ελίασον πήρε το ριμπάουντ, σούταρε, αλλά ο Μπρινιόλι μπλόκαρε την μπάλα.

Στο 40’ ο Γκατσίνοβιτς βρέθηκε με την μπάλα μέσα στην αντίπαλη περιοχή, σούταρε, αλλά ο Μπρινιόλι αποσόβησε τον κίνδυνο. 

                Πρώτη ευκαιρία για ΠΑΟ

Στο 45’ οι γηπεδούχοι έχασαν την πρώτη κλασική ευκαιρία τους στο ντέρμπι. Ο Μπερνάρ εκτέλεσε φάουλ, ο Σπόραρ έπιασε την κοντινή κεφαλιά και ο Αθανασιάδης κράτησε ανέπαφη την εστία του με σπουδαία επέμβαση. 

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων η ΑΕΚ έφυγε στην αντεπίθεση, ωστόσο η πάσα του Λιβάι  προς τον Γκατσίνοβιτς ήταν κάκιστη και η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Παναθηναϊκός διαμαρτυρήθηκε για δεύτερη κίτρινη στον Μουκουντί σε φάουλ στον Σπόραρ, αλλά ο ρέφερι θεώρησε ότι δεν ήταν σκληρό.  Ηταν πάντως ρίσκο το φάουλ που υπέπεσε.

Ο Δικέφαλος ήταν σαφώς καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο, παρά τις απουσίες που είχε, και είχε τα δύο δοκάρια με τον Τσούμπερ που ήταν και ο καλύτερος παίκτης σε αυτό το διάστημα. Ο Παναθηναϊκός είχε πρόβλημα στον κεντρικό άξονα, οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να σταματήσουν τους Τσούμπερ, Λιβάι, ενώ και ο Πινέδα έκανε καλό παιχνίδι με τον Μπερνάρ να μην μπορεί να τον ακολουθεί.

                  Πρώτη κίνηση

Η πρώτη κίνηση από την πλευρά του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν να περάσει τον Μαντσίνι αντί του Τσέριν που δεν βρέθηκε σε καλή μέρα.

Η εικόνα πάντως του αγώνα δεν άλλαξε και στο δεύτερο μέρος με την ΑΕΚ να απειλεί με τον Γαλανόπουλο στο 56’ το σουτ του οποίου σταμάτησε στο σώμα του Σένκεφελντ.

Η Ενωση έκανε συνεχόμενες επιθέσεις και έχασε κι άλλες ευκαιρίες με τους Λιβάι (62’), Μουκουντί (63’) και Τσούμπερ (65’).

                 Τρεις αλλαγές

Ο Ματίας Αλμέιδα στο τελευταίο 15λεπτο πέρασε στο παιχνίδι τους Αμραμπατ, Μάνταλο και Πάολο Φερνάντες για να βρει το πολυπόθητο γκολ. Αλλαγές είχε κάνει και ο Γιοβάνοβιτς με τους πράσινους να είναι σαφώς καλύτεροι, χωρίς όμως να δημιουργούν τη μεγάλη φάση. Μακρινά σουτ του Τσοκάι (76’) και του Κουρμπέλη (78’) δεν βρήκαν στόχο.

Στο 81’ ο Ντίας χαρίστηκε στον Μουκουντί και δεν τον απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για κράτημα στον Ιωαννίδη, ο οποίος ήταν σαφώς καλύτερος του Σπόραρ.

Γκολ:

Δοκάρι: / 3’, 35’ Τσούμπερ

Διαιτητής: Αρτούρ Σοάρες Ντίας (Πορτογαλία)

Κίτρινες: Μάγνουσον, Κουρμπέλης / Γιόνσον, Μουκουντί, Βίντα, Μάνταλος.   

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Κουρμπέλης (88’ Βέρμπιτς), Τσέριν (46’ Μαντσίνι), Παλάσιος, Μπερνάρ (59’ Κλεϊνχέισλερ), Σπόραρ (59’ Ιωαννίδης).

ΑΕΚ: Aθανασιάδης, Ρότα (21’ Πινέδα), Χατζισαφί, Βίντα, Μουκουντί, Γιόνσον, Γαλανόπουλος (75’ Μάνταλος), Ελίασον (75’ Φερνάντες Πάολο), Γκατσίνοβιτς (74’ Αμραμπατ), Τσούμπερ, Γκαρσία.

{“@context”:”http://schema.org”,”@type”:”VideoObject”,”name”:”Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 0-0 |HIGHLIGHTS|”,”description”:”Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 0-0 |HIGHLIGHTS|”,”thumbnailUrl”:”https://i3thumbs.glomex.com/dC1icnltcWgyYzByMHgvMjAyMy8wNC8zMC8xOS8yMF8wOF82NDRlYmY2ODZiYjFhLmpwZWc=/profile:player-960×540″,”duration”:”PT5M52S”,”uploadDate”:”2023-04-30T19:17:51.000Z”,”embedUrl”:”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599z17lbwhjpot&playlistId=v-csabwc1606ux”,”provider”:{“@type”:”Organization”,”name”:”glomex GmbH”,”logo”:{“@type”:”ImageObject”,”url”:”https://player.glomex.com/[email protected]”,”width”:136,”height”:146}}}
Προστέθηκε: {“@context”:”http://schema.org”,”@type”:”VideoObject”,”name”:”Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 0-0 |HIGHLIGHTS|”,”description”:”Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 0-0 |HIGHLIGHTS|”,”thumbnailUrl”:”https://i3thumbs.glomex.com/dC1icnltcWgyYzByMHgvMjAyMy8wNC8zMC8xOS8yMF8wOF82NDRlYmY2ODZiYjFhLmpwZWc=/profile:player-960×540″,”duration”:”PT5M52S”,”uploadDate”:”2023-04-30T19:17:51.000Z”,”embedUrl”:”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599z17lbwhjpot&playlistId=v-csabwc1606ux”,”provider”:{“@type”:”Organization”,”name”:”glomex GmbH”,”logo”:{“@type”:”ImageObject”,”url”:”https://player.glomex.com/[email protected]”,”width”:136,”height”:146}}}

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο