fbpx

Αγγλία: Ντέρμπι βορειοδυτικού Λονδίνου για τους… απογοητευμένους

Αγγλία: Ντέρμπι βορειοδυτικού Λονδίνου για τους… απογοητευμένους

Το ντέρμπι του βορειοδυτικού Λονδίνου ανάμεσα στην πρωτοπόρο Άρσεναλ και την Τσέλσι είναι το πιο ενδιαφέρον στο πλαίσιο της 34ης αγωνιστικής, με την οποία συνεχίζεται η… δράση στην Premier League.

Οι «κανονιέρηδες», οι οποίοι έχουν προβάδισμα δύο βαθμών σε σχέση με την πρωταθλήτρια Σίτι, η οποία ωστόσο επικράτησε στο μεταξύ τους ντέρμπι κορυφής την περασμένη Τετάρτη, ενώ έχει δύο αγώνες λιγότερους, υποδέχονται την προσεχή Τρίτη (2/5, 22:00) την Τσέλσι στο «Έμιρατς Στέιντιουμ», στην αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώνεται η 34η ημέρα. Η ομάδα του Μίκελ Αρτέτα θα κυνηγήσει τους τρεις βαθμούς για να αφήσει πίσω την απογοήτευση της ήττας από τη Σίτι και να διατηρηθεί επικεφαλής στη βαθμολογία.

Προκειμένου να τα καταφέρει, όμως, η Άρσεναλ καλείται να βάλει τέλος σε ένα σερί τεσσάρων αγώνων χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα, καθώς, πριν την ήττα από τους «σίτιζενς», είχαν προηγηθεί τρία παιχνίδια, στα οποία οι Λονδρέζοι έφεραν ισάριθμες ισοπαλίες. Εξίσου… απογοητευμένη, ωστόσο, προσέρχεται στο ντέρμπι και η Τσέλσι, καθώς μετράει πέντε σερί ήττες σε όλες τις διοργανώσεις, από τη στιγμή που ανέλαβε -ως υπηρεσιακός- την τεχνική ηγεσία της ομάδας ο Φρανκ Λάμπαρντ. Έτσι, οι «μπλε» θα επιδιώξουν να πάρουν το «τρίποντο» στο «Έμιρατς», προκειμένου να βάλουν τέλος σε ένα σερί έξι αγώνων χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα (δύο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες).

Από την πλευρά της, η πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι έχει εύκολο έργο, καθώς αντιμετωπίζει την Κυριακή (30/4, 16:00) τη Φούλαμ στο «Κρέιβεν Κότατζ» και με νίκη θα «σκαρφαλώσει» -έστω και προσωρινά- στην κορυφή της βαθμολογίας.

Στο μεταξύ, Λίβερπουλ και Τότεναμ «διασταυρώνουν τα ξίφη τους» στο «Άνφιλντ», με στόχο να μη χάσουν έδαφος στην «κούρσα» για ένα ευρωπαϊκό «εισιτήριο», ενώ πολύ σημαντική αναμέτρηση, στην προσπάθεια που καταβάλλουν για την αποφυγή του υποβιβασμού, είναι αυτή ανάμεσα στη Λέστερ και την Έβερτον, καθώς αμφότερες βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη «διακεκαυμένη ζώνη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της 34ης αγωνιστικής, είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν τρία εξ αναβολής παιχνίδια, με τα οποία θα «πέσει η αυλαία» της 28ης αγωνιστικής στην Premier League. Το κυρίως… πιάτο της 28ης ημέρας πραγματοποιήθηκε το διάστημα 17-19 Μαρτίου, ωστόσο είχαν αναβληθεί οι αγώνες της Φούλαμ και των ομάδων του Μάντσεστερ, λόγω των υποχρεώσεών τους στο Κύπελλο Αγγλίας. Η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχεται τη Γουέστ Χαμ και, εφόσον η διαφορά της από την Άρσεναλ παραμένει στους δύο βαθμούς, έχει τη δυνατότητα με νίκη να «σκαρφαλώσει» στην κορυφή.

Το πρόγραμμα της 34ης αγωνιστικής και των εξ αναβολής αναμετρήσεων για την 28η αγωνιστική στην Premier League έχουν ως εξής:

34η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Μπόρνμουθ-Λιντς 30/04
Φούλαμ-Μάντσεστερ Σίτι 30/04
Μάντσεστερ Γ.-Άστον Βίλα 30/04
Νιούκαστλ-Σαουθάμπτον 30/04
Λίβερπουλ-Τότεναμ 30/04
Λέστερ-Έβερτον 01/05
Άρσεναλ-Τσέλσι 02/05

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο