fbpx

Ιωνικός – ΠΑΣ Γιάννινα 0-1: Nίκη παραμονής για τον «Άγιαξ της Ηπείρου», με το ενάμιση πόδι στην ΣΛ2 οι Νικαιώτες (vid)

Ιωνικός – ΠΑΣ Γιάννινα 0-1: Nίκη παραμονής για τον «Άγιαξ της Ηπείρου», με το ενάμιση πόδι στην ΣΛ2 οι Νικαιώτες (vid)

Ο ΠΑΣ Γιάννινα με χρυσό σκόρερ τον Αχμάντ Μέντες Μορέιρα άλωσε την έδρα του Ιωνικού (1-0) και έκανε το μεγάλο βήμα για την παραμονή του στην κατηγορία. Στον αντίποδα οι Νικαιώτες δύσκολα θα αποφύγουν τον υποβιβασμό.

Οι φίλαθλοι της Νίκαιας δημιούργησαν μία εκπληκτική ατμόσφαιρα στο γήπεδο και στήριξαν την ομάδα τους στην προσπάθεια της να παραμείνει στην κατηγορία.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο επιθετικά στο ματς και ο ΠΑΣ αμύνονταν διαρκώς με στόχο να κρατήσει ανέπαφη την εστία του Τσιντώτα.

Στο 6’ ο Βαλεριάνος εκτέλεσε κόρνερ, ο Σεμπά βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι, πήρε την κεφαλιά, αλλά ήταν άστοχος. Στο 14’ το… σκηνικό επαναλήφθηκε με τον Σεμπά να μην βρίσκει και πάλι στόχο. Στο 15’ ο Βαλεριάνος σέντραρε, ο Μάντζης έπιασε καρφωτή κεφαλιά με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ.

Στο 25′ ο Βαλεριάνος εκτέλεσε φάουλ, ο Τσιγκρίνσκι πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και πήρε την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Στο 28’ ο Σόρια εκτέλεσε κόρνερ, ο Τζίνο πήρε την κεφαλιά, χωρίς να ανησυχήσει ο Χουτεσιώτη.

Ο ρυθμός του αγώνα ήταν αργός κι αυτό βόλευε τους φιλοξενούμενους. Στο 38’ ο Παμλίδης δοκίμασε το πόδι του με την μπάλα να φεύγει πάνω από την εστία του Χουτεσιώτη.

Στο 42’ ο Τσιγκρίνσκι γέμισε την μπάλα, ο Σεμπά την κατέβασε υπέροχα, σούταρε στην κίνηση με τον Τσιντώτα να αποσοβεί τον κίνδυνο.

Αλλαγή ο Τσιντώτας

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Τσιντώτας ένιωσε ενοχλήσεις στον δεξιό προσαγωγό και αντικαταστάθηκε από τον Αθανασίου.

Στο 53’ ο Μάντζης απελευθερώθηκε ωραία και έκανε το σουτ εκτός περιοχής, αλλά ο Αθανασίου μπλόκαρε την μπάλα.

Στο 54’ άνοιξαν τα ποτιστικά του αγωνιστικού χώρου και ο Φωτιάς αναγκάστηκε να διακόψει το παιχνίδι!

«Χτύπησε» ο ΠΑΣ

Στο 64’ άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΣ. Ο Πήλιος έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, ο Χουτεσιώτης δεν μπόρεσε να απομακρύνει την μπάλα. Ο Μορέιρα που παρακολουθούσε τη φάση πήρε το ριμπάουντ και από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (0-1).

Στο επόμενο λεπτό ο Τζίμας πήρε την μπάλα από τη μεσαία γραμμή και με ένα απίθανο σλάλομ έφτασε μέχρι το ημικύκλιο της περιοχής. Το σουτ του όμως ήταν άστοχο.

Το παιχνίδι «άναψε» μετά το 0-1 και στο 67’ ο Ιωνικός απείλησε με σουτ του Κάνιας, αλλά ο Αθανασίου αποσόβησε τον κίνδυνο.

Στο 75’ σουτ του Ελευθεριάδη πέρασε άουτ, ενώ στο 79’ ο Χουτεσιώτης απέκρουσε σουτ του Τζίνο.

Στο 84’ σκόραρε ο Τζίμας, αλλά στο ξεκίνημα της φάσης ήταν οφσάιντ ο Μορέιρα που έδωσε την ασίστ.

Δοκάρι

Το παιχνίδι είχε ρυθμό και στο 87’ ο Ρομαό είχε δοκάρι μετά από σέντρα – σουτ. Ο Ιωνικός άγγιξε την ισοφάριση, αλλά ήταν άτυχος.

Στο 94’ ο Κάνιας δεν μπόρεσε να σκοράρει και στην επόμενη φάση ο Αθανασίου απέκρουσε κεφαλιά του Μάντζη.

Στο 95’ δημιουργήθηκε ένταση στο παιχνίδι όταν ο Παμλίδης βρέθηκε στο έδαφος και ο Μύγας επιχείρησε να τον βγάλει εκτός αγωνιστικού χώρου. Στη φάση μπήκε και ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ιωνικός Τ. Τσιριγώτης, ο οποίος αποβλήθηκε.

Γκολ: / 64’ Μορέιρα

Διαιτητής: Β. Φωτιάς

Κίτρινες: Ρομαό, Βαλεριάνος, Μύγας/ Τζίνο, Λιάσος, Πήλιος, Παμλίδης, Μπάλαν, Ροσέρο, Αθανασίου.

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Μύγας, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Βαλεριάνος, Σάκιτς, Κάνιας, Σεμπά (76’ Μάνος), Γούλερι (60’ Ελευθεριάδης), Μασάς (71’ Λοβέρα), Μάντζης.

ΠΑΣ Γιάννινα: Τσιντώτας (50’ Αθανασίου), Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πήλιος, Μορέιρα (88’ Ροσέρο), Τζίμας, Τζίνο, Παμλίδης, Λιάσος, Μπάλαν (99’ Κόντε).

{“@context”:”http://schema.org”,”@type”:”VideoObject”,”name”:”Ιωνικός – ΠΑΣ Γιάννινα 0-1 |HIGHLIGHTS|”,”description”:”Ιωνικός – ΠΑΣ Γιάννινα 0-1 |HIGHLIGHTS|”,”thumbnailUrl”:”https://i1thumbs.glomex.com/dC1icnltcWgyYzByMHgvMjAyMy8wNC8yOS8xOC81NF8yOF82NDRkNjdlNDRlNDRmLmpwZw==/profile:player-960×540″,”duration”:”PT4M29S”,”uploadDate”:”2023-04-29T18:52:33.000Z”,”embedUrl”:”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599z17lbwhjpot&playlistId=v-cs9grfb0fvbl”,”provider”:{“@type”:”Organization”,”name”:”glomex GmbH”,”logo”:{“@type”:”ImageObject”,”url”:”https://player.glomex.com/[email protected]”,”width”:136,”height”:146}}}

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο