fbpx

Ο Στόουνς υποστηρίζει ότι η προσαρμοστικότητα είναι κλειδί στην Μάντσεστερ Σίτι

Ο Στόουνς υποστηρίζει ότι η προσαρμοστικότητα είναι κλειδί στην Μάντσεστερ Σίτι

Η ικανότητα των παικτών της Μάντσεστερ Σίτι να αλλάζουν μεταξύ σχηματισμών και ρόλων ήταν κρίσιμη για τον σύλλογο αυτή τη σεζόν, δήλωσε ο αμυντικός Τζον Στόουνς.

Ο Στόουνς έχει παίξει ως κεντρικός αμυντικός στο μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του, αλλά ο προπονητής της Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα, τον χρησιμοποίησε ως δεξί μπακ και ως αμυντικό χαφ τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο διεθνής αμυντικός επέστρεψε στην «καρδιά» της άμυνας της Σίτι για τη νίκη της με 4-1 επί της Άρσεναλ την Τετάρτη, με τον Γκουαρδιόλα να τροποποιεί το σύστημα έχοντας κατά νου την ομάδα του Λονδίνου.

«Ξέραμε πώς θα παίξουν και δουλέψαμε διαφορετικά σενάρια στην προπόνηση», είπε ο Στόουνς και συνέχισε:

«Εμείς και ο προπονητής πιστεύαμε ότι αυτός ήταν ο καλύτερος τρόπος για να τους κερδίσουμε (Να παίξει ο Στόουνς ως κεντρικός αμυντικός) και σίγουρα λειτούργησε. Δείχνει ότι μπορούμε να προσαρμοστούμε και να αλλάξουμε σε λίγες μέρες στους ρόλους και τις ευθύνες μας».

Η Σίτι είναι τώρα μόλις δύο βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Άρσεναλ, αλλά έχει παίξει δύο παιχνίδια λιγότερο.

«Έχουμε ένα ταραχώδες πρόγραμμα», είπε ο Στόουνς. «Πρέπει να μείνουμε σοβαροί και να επικεντρωθούμε στο τι μπορούμε να κάνουμε και τι μπορούμε να επηρεάσουμε, και βλέπουμε από εκεί και πέρα».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο