fbpx

Τελικός κυπέλλου για… Δελφινάριο 

Τελικός κυπέλλου για… Δελφινάριο 

Ο μέσος της ΑΕΚ Γενς Γιόνσον μιλώντας στην εφημερίδα «Tipsbladet» δήλωσε ότι «έχουμε να παίξουμε τελικό Κυπέλλου σε λίγο καιρό, αλλά έναν μήνα πριν το παιχνίδι, δεν ξέρουμε που και πότε θα παίξουμε. Τέτοια πράγματα δεν συμβαίνουν αλλού». Και δεν έχει άδικο…

Την περασμένη Κυριακή ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και νυν προπονητής Νίκος Κααγεωργίου έκανε συγκεκριμένη πρόταση για να τελειώνει αυτή η φαρσοκωμωδία: «Εάν ήμουν στην ΕΠΟ, θα έκανα εισήγηση να μην διεξαχθεί ο τελικός. Να παίξουν κορώνα – γράμματα οι φιναλίστ και ο νικητής να στεφθεί κυπελλούχος»! Με αυτό το τρόπο θα είχε σταματήσει και ο επικοινωνιακός διασυρμός των παραγόντων της ΕΠΟ. Ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αστέριος Αντωνίου δήλωσε πως οι τελικός πρέπει να διεξαχθεί τουλάχιστον με 10.000 θεατές. Ο Δήμαρχος Βόλου σήκωσε το γάντι και απάντησε «να τους πάρει σπίτι του, τους 10.000 θεατές ο κ. Αντωνίου». Δελφινάριο κανονικό έχει γίνει η υποτιθέμενη γιορτή του ποδοσφαίρου με ευθύνη 100% της ΕΠΟ.  

Η έδρα του φετινού τελικού κυπέλλου Ελλάδας έχει… ταξιδέψει στις ΗΠΑ, την Αυστραλία, την Γερμανία, την Αγγλία, την Κύπρο, το Πανθεσσαλικό Στάδιο, το Καυτατζόγλειο και το ΟΑΚΑ! Το θετικό της ιστορίας είναι ότι φαίνεται πως κλείδωσε η έδρα που θα είναι το στάδιο του Βόλου κι αυτό γιατί δεν υπάρχει άλλο διαθέσιμο. 

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Τάκης Μπαλτάκος το περασμένο καλοκαίρι δήλωσε πως στόχος του είναι ο τελικός να διεξαχθεί στις ΗΠΑ και μάλιστα προσδοκούσε να έχει η Ομοσπονδία έσοδα 2 εκατ. ευρώ. Ο τελικός της Νέας Υόρκης αποδείχθηκε ανεκπλήρωτο όνειρο.

Στην συνέχεια ο Μπαλτάκος απέστειλε σχετική επιστολή στις Ποδοσφαιρικές Ομοσπονδίες της Γερμανίας, της Αγγλίας και της Αυστραλίας για να δώσουν την άδεια τους προκειμένου να διεξαχθεί ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδας σε γήπεδο τους. Οι Γερμανοί αγνόησαν την ΕΠΟ, ενώ θετικοί ήταν οι Αγγλοι και οι Αυστραλοί. Αντέδρασαν όμως οι φιναλίστ, οπότε σταμάτησαν οι συζητήσεις. 

Την Παρασκευή 7 Απριλίου η ΕΠΟ ανακοίνωσε ότι με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής «ο τελικός του Κυπέλλου θα διεξαχθεί το Σάββατο 20 Μάϊου 2023 στο γήπεδο «ΓΣΠ» στη Λευκωσία». Τις επόμενες ημέρες «έφαγε» άκυρο από την κυπριακή αστυνομία και ο Μπαλτάκος υποχρεώθηκε να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο του ΟΑΚΑ. Η λύση του Ολυμπιακού Σταδίου «κάηκε» και από τον ΠΑΟΚ και τελικά η ΕΠΟ κατέληξε στο Πανθεσσαλικό. Πλέον, απομένει να κλειδώσει η ημερομηνία τέλεσης του τελικού μεταξύ της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ. Η Ομοσπονδία και οι φιναλίστ θέλουν 19 Μαϊου, αλλά η αστυνομία ακόμα δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά της…

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο