fbpx

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 4-0: Εμφατική νίκη με το βλέμμα στη… Λεωφόρο του τίτλου (vid)

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 4-0: Εμφατική νίκη με το βλέμμα στη… Λεωφόρο του τίτλου (vid)

Η ΑΕΚ σκόρπισε 4-0 τον ΠΑΟΚ που αγωνίστηκε με 10 παίκτες από το 10ο λεπτό στην 6η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League και πάει την ερχόμενη Κυριακή (30/4) στη Λεωφόρο για τον… τελικό τίτλου με τον Παναθηναϊκό που έχει υπέρ του το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία των δύο ομάδων στην κορυφή.

Η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά στο ντέρμπι καθώς γνώριζε και τη νίκη του Παναθηναϊκού στον Βόλο και στο 10’ τα πράγματα έγιναν πολύ πιο εύκολα για αυτήν καθώς αποβλήθηκε ο Κάργας με αντιαθλητικό μαρκάρισμα από πίσω στον αστράγαλο του Γιόνσον. Ένα εντελώς ανόητο τάκλινγκ σε μια ακίνδυνη διεκδίκηση στη μεσαία γραμμή…

Η αποβολή άλλαξε τις ισορροπίες και ξεκίνησαν τα λάθη στην άμυνα του ΠΑΟΚ με πρωταγωνιστή τον Κοτάρσκι. Αρχικά στο 15’ ο γκολκίπερ του «δικεφάλου» προσπάθησε να τροφοδοτήσει συμπαίκτη του αλλά έδωσε στον Γιόνσον που σούταρε απευθείας μόλις άουτ. Όμως στο 21’ ο Κοτάρσκι τιμωρήθηκε. Αυτή τη φορά επιχείρησε αντί να διώξει, να δώσει στον Σβαμπ μέσα στη περιοχή. Ο Γιόνσον ρου έκλεψε τη μπάλα έδωσε στον Τσούμπερ που με ψύχραιμο σουτ άνοιξε το σκορ.

Η Ένωση βλέποντας τον αντίπαλο της να τα έχει χαμένα στον αγωνιστικό χώρο πίεσε και για γρήγορο 2ο γκολ και το πέτυχε στο 24’ Κόρνερ ο Χατζισαφί, πρώτη κεφαλιά Βίντα και σουτ του Μουκουντί για το 2-0…

Μετά το ημίωρο η ΑΕΚ έριξε τον ρυθμό έχοντας πάντα τον έλεγχο του ματς. Ο ΠΑΟΚ είχε τη δική του καλή στιγμή μετά από ατομική προσπάθεια του Κωνσταντέλια στο 42’, το πλασέ του οποίου από πολύ πλάγια έφυγε λίγο άουτ.

Στο β’ μέρος η ΑΕΚ κινήθηκε σε πιο χαλαρούς ρυθμούς έχοντας κατά νου και το κυριακάτικο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ο ΠΑΟΚ από τη πλευρά του προσπάθησε να βγει μπροστά και κράτησε περισσότερο μπάλα, προσπαθώντας να βρει γκολ για να ξαναμπεί στο ματς έστω και με παίκτη λιγότερο, αφού οι γηπεδούχοι του έδωσαν χώρο. Όμως δεν μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες, αντίθετα κινδύνευε ανά πάσα στιγμή να δεχθεί τρίτο γκολ. Και το δέχθηκε στο 77’. Ο Φερνάντες μετά από ατομική ενέργεια πλάσαρε η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα έφτασε στον Λιβάι Γκαρσία που με σουτ στη κίνηση έγραψε το 3-0.

Στο 83’ ο Κοτάρσκι έσωσε το σουτ του Μάνταλου αλλά στο 86’ δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο και ο Φερνάντες με δυνατό σουτ εκτός περιοχής έγραψε το εμφατικό 4-0.

Ο Γερμανός Τόμπιας Στίλερ απέβαλε τον Κάργα και «κιτρίνισε» τους Σβαμπ, Πινέδα, Αμραμπατ,

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Γιόνσον, Πινέδα (59’ Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς (69’ Ελίασον), Άμραμπατ (69’ Φερνάντες), Τσούμπερ (79’ Γαλανόπουλος), Γκαρσία (79’ Φαν Φέερτ).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Ίνγκασον (67’ Σάστρε), Κάργας, Ρ. Σοάρες, Σβαμπ, Ντάντας (75’ Φ. Σοάρες), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (75’ Μπίσεσβαρ), Ελ Καντουρί (75’ Ολιβέιρα), Τόμας (21’ Νάσμπεργκ).

{“@context”:”http://schema.org”,”@type”:”VideoObject”,”name”:”ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 4-0 |HIGHLIGHTS|”,”description”:”ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 4-0 |HIGHLIGHTS|”,”thumbnailUrl”:”https://isthumbs.glomex.com/dC1icnltcWgyYzByMHgvMjAyMy8wNC8yNi8yMC8xOF8yNF82NDQ5ODcxMGFiMzQyLmpwZw==/profile:player-960×540″,”duration”:”PT7M17S”,”uploadDate”:”2023-04-26T20:17:19.000Z”,”embedUrl”:”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599z17lbwhjpot&playlistId=v-cs6yndaeloxd”,”provider”:{“@type”:”Organization”,”name”:”glomex GmbH”,”logo”:{“@type”:”ImageObject”,”url”:”https://player.glomex.com/[email protected]”,”width”:136,”height”:146}}}

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο