fbpx

Ποιος παίρνει το πρωτάθλημα σε ισοβαθμία Παναθηναϊκού – ΑΕΚ

Ποιος παίρνει το πρωτάθλημα σε ισοβαθμία Παναθηναϊκού – ΑΕΚ

Ολοκληρώθηκε και η 5η αγωνιστική των πλέι οφ και πλέον ο τίτλος θα κριθεί ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, μιας και έβγαλαν νοκ άουτ Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, αντίστοιχα.

Οι Πράσινοι δοκιμάζονται στον Βόλο, ενώ η Ένωση υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στην “OPAP Arena”. Κανένας από τους δύο δεν μπορεί να… γκελάρει, μιας και την Κυριακή θα βρεθούν αντιμέτωποι στην Λεωφόρο.

Μάλιστα, αυτό είναι το απόλυτο….. ματς, μιας και υπάρχει το ενδεχόμενο να κριθεί ο τίτλος στην ισοβαθμία.

Αυτή τη στιγμή υπερτερεί ο Παναθηναϊκός, με δεδομένο ότι στη regular season είχαν από μία νίκη στο γκολ οι δύο ομάδες, ενώ στην πρεμιέρα των πλέι οφ ήρθαν ισόπαλες στην “OPAP Arena”.

Τα κριτήρια ισοβαθμίας είναι κατά σειρά τα εξής:

  • Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά).
  • Τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά).
  • Τη θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στην Κανονική Περίοδο του Πρωταθλήματος.

Τι σημαίνει αυτό; Πως με ισοπαλία ή νίκη ο Παναθηναϊκός την Κυριακή, εφόσον ακόμα οι δυο τους είναι ισόβαθμοι πριν παίξουν, θα έχει ξεφύγει ουσιαστικά στο… +4, αφού θα υπερτερεί και στη μεταξύ τους ισοβαθμία. Από την πλευρά της η ΑΕΚ θα έχει αυτό το “+4” σε περίπτωση δικής της νίκης, ενώ αν έχουμε νέα ισοπαλία, τότε οι Πράσινοι θα είναι αυτοί που οριστικά θα έχουν υπέρ τους την πιθανή ισοβαθμία στο φινάλε του πρωταθλήματος.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο