fbpx

ΠΑΟΚ –Παναθηναϊκός 1-2: Διπλό για τίτλο οι «πράσινοι» με ήρωα Ιωαννίδη

ΠΑΟΚ –Παναθηναϊκός 1-2: Διπλό για τίτλο οι «πράσινοι» με ήρωα Ιωαννίδη

Με τη γνωστή φετινή κι επιτυχημένη συνταγή «πέναλτι και γκολ στις καθυστερήσεις» ο Παναθηναϊκός πέτυχε τεράστια νίκη τίτλου στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ με 2-1 στην 5η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League. Οι «πράσινοι» νίκησαν και στη κανονική διάρκεια του ΠΑΟΚ στη Τούμπα με πέναλτι…

Το παιχνίδι είχε γρήγορο ρυθμό και ένταση από το ξεκίνημα του με τον Δικέφαλο να χάνει την πρώτη ευκαιρία στο 3’. Ο Κωνσταντέλιας έβγαλε την σέντρα από αριστερά, ο Ζίβκοβιτς ήταν αμαρκάριστος, αλλά δεν πρόλαβε να βάλει την προβολή. Στο 6’ ο Κάργας έπιασε την κεφαλιά με καλές προϋποθέσεις, όμως ήταν άστοχος.

Στο 11’ μετά από εκτέλεση κόρνερ του ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός έφυγε στην αντεπίθεση. Ο Σάντσες πάσαρε στον Παλάσιος, αυτός άνοιξε την μπάλα στον Μπερνάρ, ο Βραζιλιάνος με τη μία την πέρασε στον Σπόραρ, ο οποίος βγήκε απέναντι από τον Κοτάρσκι, ωστόσο το σουτ του έφυγε άουτ. Στο 15’ ήταν σειρά του ΠΑΟΚ να χάσει σημαντική ευκαιρία. Μετά από κόντρα, η μπάλα βρέθηκε στα πόδια του αμαρκάριστου Ζίβκοβιτς στο ύψος της μικρής περιοχής, ο Σέρβος έπιασε γυριστό σουτ, αλλά ο Μπρινιόλι άπλωσε τα χέρια του και απομάκρυνε σε κόρνερ. 

Στο 23’ και στο 25’ ο Ινγκασον έβαλε την κόντρα και σταμάτησε τα σουτ του Σπόραρ. Στο 29’ ο Ντάντας πέρασε έξυπνη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του τριφυλλιού, όμως ο Μπρινιόλι βγήκε και «καθάρισε» τη φάση. Στο 36’ ο Τάισον «χόρεψε» τους αντιπάλους του, πάτησε περιοχή, σούταρε, χωρίς να βρει στόχο. Η μπάλα είχε κοντράρει στον Μάγκνουσον, ωστόσο ο ρέφερι έδωσε άουτ αντί για κόρνερ.

Το σκορ άνοιξε στο 38’. Ο Μάγκνουσον βρήκε τον Χουάνκαρ, αυτός έκανε την σέντρα, η μπάλα βρήκε τον Σπόραρ και στρώθηκε στον Μπερνάρ που με δυνατό σουτ «έγραψε» το 0-1. Αυτό ήταν το δεύτερο γκολ του Βραζιλιάνου στο πρωτάθλημα.

Στο 43’ οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να φτάσουν στην ισοφάριση. Ο Ντούγκλας Αουγκούστο βρέθηκε αμαρκάριστος στον άξονα, εξαπέλυσε ένα δυνατό συρτό σουτ και η μπάλα χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Μπρινιόλι και έφυγε άουτ.

Στο β’ μέρος ο ΠΑΟΚ ανέλαβε την πρωτοβουλία και προσπάθησε να πιέσει την άμυνα των φιλοξενούμενων προκειμένου να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά στην τελική προσπάθεια οι παίκτες του δεν είχαν καθαρό μυαλό. Οι «πράσινοι» περισσότερο διαχειρίζονταν το υπέρ τους σκορ αλλά στο τελευταίο 15λεπτο κουράστηκαν.

Ο ΠΑΟΚ έγινε πιο πιεστικός και κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση στο 85’. Βαθιά μπαλιά προς τον Μπράντον, η μπάλα έφτασε στον Αουγκούστο και ο Βραζιλιάνος με πλασέ την έστειλε στα δίχτυα του Μπρινιόλι για το 1-1.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το ματς θα λήξει ισόπαλο, στο 89’ ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι όταν ο Ζίφκοβιτς πάτησε στην περιοχή τον Ιωαννίδη. Το εκτέλεσε ο παθών κι έγραψε το 1-2.

Το ματς έγινε ροντέο στη συνέχεια με σκληρά μαρκαρίσματα και πολλές κίτρινες κάρτες ενώ ο ΠΑΟΚ ζήτησε πέναλτι στο 99’ σε ανατροπή του Αουγκούστο αλλά είχε προηγηθεί οφσάιντ και το ματς έληξε σε μεγάλη ένταση μετά από 16 λεπτά καθυστερήσεων με νίκη του Παναθηναϊκού!

Ο Γερμανός Ντάνιελ Zίμπερτ «κιτρίνισε» τους Σάντσες, Κουρμπέλη, Κάργα, Μπερνάρ, Βέρμπιτς, Ελ Καντουρί, Κλάινχεϊσλερ, Σένκεφελντ, Αουγκούστο, Μάγκνουσον.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Λύρατζης (46’ Βιεϊρίνια), Ίνγκασον, Κάργας, Ρ. Σοάρες (73’ Ελ Καντουρί), Αουγκούστο, Ντάντας (68’ Σβαμπ), Ζίβκοβιτς, Τάισον, Κωνσταντέλιας (83’ Μπίσεσβαρ), Ολιβέιρα (73’ Μουργκ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Σάντσες (59’ Κώτσιρας), Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Κουρμπέλη, Τσέριν (81’ Κλάινχέισλερ), Παλάσιος (59’ Μαντσίνι), Μπερνάρ (81’Βέρμπιτς), Σπόραρ (70’ Σπόραρ).

**Η ΚΕΔ, όπως ανακοίνωσε, «ενημερώθηκε ότι λόγω ενός έκτακτου πολύ σοβαρού προσωπικού προβλήματος, ο ορισθείς ως VAR του αγώνα ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκού Γερμανός Σ. Στέγκεμαν, ήταν αδύνατο να ταξιδέψει στην Ελλάδα το Σαββατοκύριακο. Ως εκ τούτου αντικαταστάθηκε από τον FIFA VAR Ευάγγελο Μανούχο (ΕΠΣ Αργολίδας)».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο