fbpx

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 1-3: Θρίαμβος «δικεφάλου» σε φινάλε-κόλαση

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 1-3: Θρίαμβος «δικεφάλου» σε φινάλε-κόλαση

Η ΑΕΚ πέρασε δια πυρός και σιδήρου από το «Καραϊσκάκη», νίκησε 3-1 τον Ολυμπιακό στην 5η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League και κρατήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας παρέα με τον Παναθηναϊκό.

Η ΑΕΚ γνωρίζοντας ότι ο Παναθηναϊκός προηγείται στο ημίχρονο στην Τούμπα, μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και αιφνιδίασε πλήρως τους γηπεδούχους. Απείλησε στο 2’ με τον Λιβάι Γκαρσία,  στο 4’ ο Πασχαλάκης έκανε την απόκρουση του αγώνα σε πλασέ του Ελίασον και στο 7’ από μπαλιά του Τσούμπερ ο Γκατσίνοβιτς από κοντά άνοιξε το σκορ (0-1) με τους Πειραιώτες να βρίσκονται… εκτός αγώνα.

Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός προσπάθησε να ισορροπήσει το ματς αλλά το πρέσινγκ της ΑΕΚ δεν του άφηνε περιθώρια να φτάσουν με αξιώσεις στην περιοχή του Αθανασιάδη. Αντίθετα η Ενωση με πολύ καλή και γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας απείλησε πάλι στο 21’ με βολίδα του Πινέδα που έδιωξε εντυπωσιακά ο Πασχαλάκης.

Στο ίδιο διάστημα οι «ερυθρόλευκοι» ψάχνονταν στον αγωνιστικό χώρο και μαζί την πρώτη τους τελική στο παιχνίδι με τους φίλους της ομάδας να ξεσπούν σε αποδοκιμασίες, ειδικά μετά τη νέα χαμένη ευκαιρία από τον Τσούμπερ στο 26’.

Στο β’ μέρος οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν με τη σειρά τους πολύ δυνατά στο ματς και στο 53’ από φάση διαρκείας στα καρέ της Ενωσης, ο Μασούρας έκανε τη σέντρα και ο Μπακαμπού με καρφωτή κεφαλιά, έκανε το 1-1.

Οι «ερυθρόλευκοι» πίεσαν στη συνέχεια για την ανατροπή αλλά η ΑΕΚ άντεξε και μετά το 70’ ισορρόπησε εκ νέου και βγήκε μπροστά για να βρει το γκολ της νίκης που θα την κρατούσε στη κορυφή. Και το βρήκε στο 80’ με ένα πέναλτι που αν και ελέγχθηκε από το VAR  είναι αμφισβητούμενο καθώς το κέρδισε περισσότερο με βουτιά ο Βίντα από τον Ρέαμπτσιουκ και λιγότερο γιατί τον ανέτρεψε ο Μολδαβός.

Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα στο 81’ ο Γκαρσία κι έκανε το 1-2. Όμως οι διαμαρτυρίες των γηπεδούχων ήταν έντονες και στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μάνταλος με ατομική προσπάθεια έκανε το 1-3 με τους γηπεδούχους να ζητούν φάουλ στο ξεκίνημα της φάσης.

Όμως το γκολ μέτρησε και μετά δεν παίχθηκε ματς. Μόνο έντονες διαμαρτυρίες του Ολυμπιακού, με τον Β. Μαρινάκη να φτάνει στη γραμμή του πλαγίου άουτ και μπάλες να πέφτουν συνέχεια στον αγωνιστικό χώρο.

Εν μέσω αποδοκιμασιών ο Ιταλός ρέφερι σφύριξε τη λήξη για να γλιτώσει τα χειρότερα κι ενώ οπαδοί των «ερυθρολεύκων» μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και ξεκίνησαν μάχες με τα ΜΑΤ εν μέσω κροτίδων, φωτοβολίδων και δακρυγόνων…

Ο  Ιταλός Νταβίντε Μάσα “κιτρίνισε” τους Σιμάνσκι, Ρονιτνέι, Πινέδα, Φορτούνη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης,  Ροντινέι (83’ Ανδρούτσος), Μπα, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Χουάνγκ, Φορτούνης (83’ Κασάμι), Βαλμπουενά (50’ Μασούρας), Μπιέλ (50’ Βρουσάι), Μπακαμπού (77’ Ελ Αραμπί).

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (70’ Γιόνσον), Πινέδα (88’ Γαλανόπουλος), Γκατσίνοβιτς (83’ Φερνάντες), Ελίασον (70’ Αμραμπατ), Τσούμπερ (83’ Μάνταλος), Γκαρσία.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο