fbpx

Λεβαδειακός – Ιωνικός 2-2: Ζωντανοί για την παραμονή οι Νικαιώτες, ταφόπλακα για τους Βοιωτούς η γκέλα

Λεβαδειακός – Ιωνικός 2-2: Ζωντανοί για την παραμονή οι Νικαιώτες, ταφόπλακα για τους Βοιωτούς η γκέλα

Πολύτιμο βαθμό πήρε ο Ιωνικός στην έδρα του Λεβαδειακού (2-2), ωστόσο βρέθηκε κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού μετά τη νίκη της Λαμίας επί του Ατρόμητου.

Για τους γηπεδούχους η «μάχη» της παραμονής δυσκολεύει και θα πρέπει να κάνουν την υπέρβαση για να συνεχίσουν και του χρόνου στην Σούπερ Λίγκα1. Σήμερα ήταν καλύτεροι από τον αντίπαλο τους, όμως ομάδα που δεν εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες που δημιουργεί, χάνει βαθμούς. 

Το παιχνίδι είχε ρυθμό και στο 7’ χάθηκε η πρώτη ευκαιρία με τον Βινίσιους να πιάνει κεφαλιά με καλές προϋποθέσεις, αλλά η μπάλα πέρασε  ελάχιστα άουτ.

Στο 11’ ο Ρομαό έκοψε τον Γερεμέγεφ την στιγμή που ετοιμαζόταν να εκτελέσει τον Χουτεσιώτη.

Στο 13’ οι γηπεδούχοι έχασαν νέα ευκαιρία. Ο Γιαννιώτας έβγαλε σε πλάγια θέση εντός περιοχής τον Γερεμέγεφ, αυτός γύρισε και πλάσαρε, με την άμυνα των γηπεδούχων να διώχνει.

Στο επόμενο λεπτό ο Γιαννιώτας έπιασε φαλτσαριστό σουτ από το όριο της περιοχής, με την μπάλα να περνάει δίπλα από τη συμβολή των δοκών.

Στο 17’ ο Νίκας έπιασε την κεφαλιά με τον Χουτεσιώτη με σωτήρια επέμβαση να απομακρύνει σε κόρνερ.

Ο Ιωνικός απείλησε για πρώτη φορά στο 23’.

Ο Γκροφ απομάκρυνε με τις γροθιές γέμισμα προς τον περιοχή του, με τον Κάνιας να παίρνει το «ριμπάουντ» προσπαθώντας να τον αιφνιδιάσει από απόσταση. Ωστόσο, ο Ούγγρος γκολκίπερ κατάφερε να διώξει με υπερένταση σε κόρνερ.

                      Γκολάρα

Το σκορ άνοιξε στο 26’. Ο Φαντιγκά έκλεψε την μπάλα μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής, την κουβάλησε λίγα μέτρα, έπιασε ένα απίστευτο φαλτσαριστό σουτ προς το απέναντι παραθυράκι και έκανε το 0-1. Ηταν ένα πανέμορφο γκολ με το οποίο ο Ιωνικός «τιμώρησε» τους πράσινους της Βοιωτίας που είχαν τις ευκαιρίες, αλλά δεν μπορούσαν να βάλουν την μπάλα στα δίκτυα.

                     Διπλή ευκαιρία

Ο Λεβαδειακός στην συνέχεια έχασε άλλες δύο μοναδικές ευκαιρίες. Στο 30’ ο Γερεμέγεφ βρέθηκε τετ α τετ με τον Χουτεσιώτη, αλλά πριν σουτάρει έβαλε σωτήριο τάκλιν ο Τσιγκρίνσκι και «καθάρισε» τον κίνδυνο. Του πήρε την… μπουκιά μέσα από το στόμα.

Στο 33’ ο Ρομαό έκανε λάθος εκτίμηση, ο Γερεμέγεφ πήγε πρώτος πάνω στην μπάλα, έκανε το πλασέ, ωστόσο τον νίκησε ο Χουτεσιώτης που ήταν σε πολύ καλή μέρα.

Στο 45’ ο Σεμπά πάτησε περιοχή, πλάσαρε, αλλά ήταν άστοχος. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι.

                         Τούμπα το ματς

Ο Λεβαδειακός στο πρώτο ημίχρονο τα έκανε όλα σωστά στην επίθεση, εκτός από το να σκοράρει. Κι αυτό του στοίχισε. Στο δεύτερο μέρος κατάφερε να σκοράρει στη πρώτη φάση που δημιούργησε μετά από ενέργεια του Βρακά που μπήκε ως αλλαγή. Στο 50’ ο 22χρονος επιθετικός έκανε εξαιρετική κίνηση από αριστερά, άδειασε τον Μύγα, πάτησε περιοχή και «έσπασε» στον Γερεμέγεφ, ο οποίος εκτέλεσε τον Χουτεσιώτη (1-1).

Οι γηπεδούχοι έφεραν τούμπα το παιχνίδι στο 56’. Ο Μεχία έκανε σε πρώτο χρόνο το σουτ στα όρια της περιοχής, η μπάλα κόντραρε στον Σεμπά, κόλλησε στο έδαφος, την ξαναπήρε ο μέσος από την Ονδούρα και με ωραίο πλασέ την έστειλε στα δίχτυα για το 2-1.

Στο 66’ ο Γκροφ απέκρουσε δυνατό σουτ του Γούλερι. Στο 85’ ο Τσιγκρίνσκι σκόραρε με κεφαλιά, αλλά το γκολ αρχικά δεν μέτρησε. Μετά από τετράλεπτη εξέταση στο VAR το τέρμα μέτρησε και ο Ιωνικός ισοφάρισε.

Γκολ: 50’ Γερεμέγεφ, 56’ Μεχία /26’ Φαντιγκά, 89’ Τσιγκρίνσκι 

Διαιτητής: Β. Μανούχος (Αργολίδας)

Κίτρινες: Παζ, Νίκα, Γιαννιώτας / Φαντιγκά,Σάκιτς 

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Γκροφ, Χάμοντ (93’ Νταμπό), Βινίσιους, Τσάπρας, Λιάγκας, Παζ, Σαχπεκίδης (46’ Βρακάς), Νίκας, Μεχία (83’ Μπελμόντ), Γιαννιώτας (78’ Λούαλουα), Γερεμέγεφ.

ΙΩΝΙΚΟΣ: Χουτεσιώτης, Βαλεριάνος, Τσιγκρίνσκι, Ρομαό, Μύγας, Σάκιτς, Μασάς (70’ Μάνος), Κάνιας (84’ Σόουζα), Φαντιγκά (61’ Γούλερι), Σεμπά, Μάντζης.  

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο