fbpx

Ισπανία-30η αγωνιστική: Ντέρμπι γοήτρου για Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο

Ισπανία-30η αγωνιστική: Ντέρμπι γοήτρου για Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο

Ντέρμπι γοήτρου διεξάγεται το απόγευμα της Κυριακής (23/4) στο «Καμπ Νου», όπου η Μπαρτσελόνα υποδέχεται την Ατλέτικο, στο σημαντικότερο ματς της 30ης αγωνιστικής της La Liga. Αν και προέρχονται από δύο σερί «λευκές» ισοπαλίες (με Τζιρόνα και Χετάφε) και συνολικά τρία συνεχόμενα παιχνίδια που δεν έχουν καταφέρει να σκοράρουν (συνυπολογιζομένου του δεύτερου ημιτελικού κυπέλλου με τη Ρεάλ), οι «μπλαουγκράνα» διατηρούν απόσταση ασφαλείας στην κορυφή της κατάταξης και μοιάζει απίθανο να χάσουν τον τίτλο, ακόμη κι αν το κακό σερί συνεχιστεί. Από την άλλη πλευρά, οι «ροχιμπλάνκος» μετρούν έξι διαδοχικές νίκες, χάρη στις οποίες «κλείδωσαν» τη συμμετοχή τους και στο επόμενο Champions League και πλέον κυνηγούν τη Ρεάλ για τη δεύτερη θέση, η οποία όμως δεν έχει κάποιο ουσιαστικό αντίκρυσμα.

Το πρόσφατο ντεφορμάρισμα της Μπαρτσελόνα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις σημαντικές απουσίες που είχε ο Τσάβι, ο οποίος ελπίζει να δει τους Πέδρι και Ντε Γιονγκ να επιστρέφουν την Κυριακή, με τον Ολλανδό να συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες. Εκτός μάχης τέθηκε ο Σέρτζι Ρομπέρτο, ενώ τραυματίας παραμένει ο Ντεμπελέ. Από την άλλη πλευρά, πέραν του χειρουργημένου Ρεϊνίλντο, ο Ντιέγκο Σιμεόνε δεν υπολογίζει τον τιμωρημένο Γιορέντε και θα περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή τον τραυματία Μέμφις Ντεπάι.

Μετά την πανηγυρική επισφράγιση της πρόκρισης στα ημιτελικά του Champions League, η Ρεάλ υποδέχεται το βράδυ του Σαββάτου (22/4) τη Θέλτα. Με νίκη οι «μερένγκες» θα μειώσουν στους οκτώ βαθμούς τη διαφορά από την κορυφή -πριν το ντέρμπι της Κυριακής-, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι το μυαλό όλων στη Μαδρίτη βρίσκεται στις επικείμενες μάχες με τη Μάντσεστερ Σίτι και το πιθανότερο είναι ο Κάρλο Αντσελότι να κάνει αλλαγές. Στη μάχη για το τέταρτο εισιτήριο που οδηγεί στο Champions League, η Σοσιεδάδ υποδέχεται την αξιόμαχη Ράγιο Βαγεκάνο και θέλει τη νίκη για να διατηρήσει το προβάδισμα έναντι των Μπέτις και Βιγιαρεάλ, που έχουν σαφώς δυσκολότερες αποστολές. Οι «βερδιμπλάνκος» δοκιμάζονται στην Παμπλόνα κόντρα στην Οσασούνα και το «κίτρινο υποβρύχιο» επισκέπτεται το «Σάντσεθ Πιθχουάν» για να αντιμετωπίσει την ανεβασμένη Σεβίλλη.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 30ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος:

Εσπανιόλ-Κάντιθ 21/4
Οσασούνα-Μπέτις 22/4
Αλμερία-Αθλέτικ Μπιλμπάο 22/4
Σοσιεδάδ-Ράγιο Βαγεκάνο 22/4
Βαγιαδολίδ-Τζιρόνα 22/4
Ρεάλ Μαδρίτης-Θέλτα 22/4
Ελτσε-Βαλένθια 23/4
Μπαρτσελόνα-Ατλέτικο Μαδρίτης 23/4
Μαγιόρκα-Χετάφε 23/4
Σεβίλλη-Βιγιαρεάλ 23/4

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 29 αγώνες)

Μπαρτσελόνα 73
Ρεάλ Μαδρίτης 62
Ατλέτικο Μαδρίτης 60
Σοσιεδάδ 51
Μπέτις 48
Βιγιαρεάλ 47
Αθλέτικ Μπιλμπάο 43
Ράγιο Βαγεκάνο 40
Τζιρόνα 38
Οσασούνα 38
Μαγιόρκα 37
Θέλτα 36
Σεβίλη 35
Βαγιαδολίδ 32
Χετάφε 31
Κάντιθ 31
Αλμερία 30
Βαλένθια 27
Εσπανιόλ 27
Έλτσε 13

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο