fbpx

Τσέλσι – Ρεάλ 0-2: Ο Ροντρίγκο «καθάρισε» στο Λονδίνο, στους «4» του Champions League η «βασίλισσα» (vid)

Τσέλσι – Ρεάλ 0-2: Ο Ροντρίγκο «καθάρισε» στο Λονδίνο, στους «4» του Champions League η «βασίλισσα» (vid)

Η Ρεάλ με πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Ροντρίγκο ζευγάρωσε τις νίκες της επί της Τσέλσι (2-0) και προκρίθηκε εύκολα στα ημιτελικά του Champions League. Ο Βραζιλιάνος άσος πέτυχε και τα δύο γκολ στο παιχνίδι και οι πρωταθλητές Ευρώπης έκαναν περίπατο στο Στάμφορντ Μπριτζ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η «βασίλισσα» έχει πάρει την πρόκριση στις 13 από τις 16 νοκ-άουτ ευρωπαϊκές σειρές όπου κατέκτησε τη νίκη στο πρώτο ματς με δύο γκολ διαφορά. Τσέλσι και Ρεάλ συναντήθηκαν για τρίτη διαδοχική χρονιά σε νοκ-άουτ φάση Champions League, με την Τσέλσι να έχει πανηγυρίσει τη σεζόν 2020-21 και την Ρεάλ πέρυσι και φέτος.

Η αγγλική ομάδα μπήκε πιο δυνατά κυνηγώντας ένα γρήγορο γκολ, καθώς στο πρώτο παιχνίδι είχε ηττηθεί με 2-0. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στο 11’. Ο Καντέ βρέθηκε σε θέση βολής, είχε όλο το χρόνο να τελειώσει τη φάση, αλλά το σουτ του ήταν άστοχο.

Δοκάρι

Η Ρεάλ απάντησε στο 20′ στην ευκαιρία του Καντέ και μάλιστα με δοκάρι. Ο Ροντρίγκο έπιασε δυνατό σουτ από πλάγια θέση και έστειλε τη μπάλα να χτυπήσει στο δεξί δοκάρι της εστίας του Κέπα και στην συνέχεια κατέληξε άουτ. Στο 32’ σουτ του Μόντριτς έδιωξε σε κόρνερ ο Κέπα, ενώ στο 41’ ο Κροάτης έβγαλε επικίνδυνη σέντρα, όμως ο Βινίσιους δεν πρόλαβε να εκτελέσει.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου η Τσέλσι έχασε μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Οι «μπλε» κυκλοφόρησαν την μπάλα αποσυντονίζοντας την αντίπαλη άμυνα, ο Κουκουρέγια βρέθηκε ολομόναχος μέσα στην μικρή περιοχή, σούταρε, αλλά ο Κουρτουά με εντυπωσιακή επέμβαση αποσόβησε τον κίνδυνο. Μεγάλη επέμβαση από τον Βέλγο γκολκίπερ. Στο 51΄ο Καντέ δεν μπόρεσε και πάλι να σκοράρει, καθώς το σουτ του από το ύψος της μικρής περιοχής σταμάτησε στο σώμα του Μιλιτάο.

Ροντρίγκο

Η Ρεάλ άνοιξε το σκορ στο 58’ με το 12ο γκολ του Ροντρίγκο τη φετινή σεζόν. Ο Βραζιλιάνος στράικερ έκανε επέλαση από δεξιά, μπήκε στη μεγάλη περιοχή της Τσέλσι, έκανε το παράλληλο γύρισμα, με τον Μπενζεμά να μην προλαβαίνει να βάλει την προβολή. Στην εξέλιξη της φάσης ο Βινίσιους σέρβιρε στον Ροντρίγκο, ο οποίος με αριστερό πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής νίκησε τον Κέπα (0-1). Στο 80’ ο Βαλβέρδε «σέρβιρε» έτοιμο γκολ στον Ροντρίγκο κι αυτός έστειλε την μπάλα στα δίκτυα (0-2).

{“@context”:”http://schema.org”,”@type”:”VideoObject”,”name”:”Τσέλσι – Ρεάλ Μαδρίτης 0-2 |HIGHLIGHTS|”,”description”:”Τσέλσι – Ρεάλ Μαδρίτης 0-2 |HIGHLIGHTS|”,”thumbnailUrl”:”https://imthumbs.glomex.com/dC1icnltcWgyYzByMHgvMjAyMy8wNC8xOC8yMS8wOV80Ml82NDNmMDcxNjdmOWVmLmpwZw==/profile:player-960×540″,”duration”:”PT5M54S”,”uploadDate”:”2023-04-18T21:09:23.000Z”,”embedUrl”:”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599z17lbwhjpot&playlistId=v-cs06rn0tuf01″,”provider”:{“@type”:”Organization”,”name”:”glomex GmbH”,”logo”:{“@type”:”ImageObject”,”url”:”https://player.glomex.com/[email protected]”,”width”:136,”height”:146}},”regionsAllowed”:”GR”}

Γκολ: /58’, 80’ Ροντρίγκο

Διαιτητής: Ντ. Ορσάτο (Ιταλία)

Κίτρινες: Κουκουρέγια, Τζέιμς, Μούντρικ /Μιλιτάο

Τσέλσι: Κέπα, Φοφανά, Τιάγκο Σίλβα, Τσαλόμπα, Τζέιμς, Κόβασιτς, Έντσο Φερνάντες (68’ Στέρλινγκ), Καντέ, Γκάλαχερ (68’ Φέλιξ), Κουκουρέγια (68’ Μούντρικ), Χάβερτς (77’ Μάουντ).

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Καρβαχάλ (82’ Νάτσο), Μιλιτάο, Αλάμπα (46’ Ρούντιγκερ), Καμαβινγκά, Κρόος (76’ Θεμπάγιος), Μόντριτς, Βαλβέρδε, Ροντρίγκο (82’ Ασένσιο), Βινίσιους, Μπενζεμά (71’ Τσουαμενί).

**Το ματς ήταν ιστορικό για τον Τόνι Κρόος, καθώς ο Γερμανός διεθνής μέσος συμπλήρωσε 150 παιχνίδια σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο