fbpx

Play offs: Η αρχή της κούρσας

Play offs: Η αρχή της κούρσας

Οι πέντε από τις έξι ομάδες που συμμετέχουν στα πλέι-οφ της φετινής σεζόν είναι ίδιες με εκείνες της προηγούμενης. Η έκτη είναι ο Βόλος, που πήρε τη θέση του ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος συμμετείχε πέρυσι.

Ας δούμε την εκκίνηση των ομάδων στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια της τρέχουσας περιόδου και τι έκαναν στα αντίστοιχα της προηγούμενης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Την πρώτη αγωνιστική της περασμένης σεζόν ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε την ΑΕΚ και οι δυο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 1-1. Φέτος, οι δυο ομάδες συναντήθηκαν ξανά στην αρχή, αυτή τη φορά στην έδρας της Ένωσης, με το αποτέλεσμα να είναι ξανά ισόπαλο, όμως χωρίς γκολ. Για τη δεύτερη αγωνιστική, ο ΠΑΟ φιλοξενήθηκε στο «Κλεάνθης Βικελίδης», όπου ήρθε ισόπαλος 0-0 με τον Άρη, ενώ με το ίδιο σκορ έληξε και η αναμέτρηση με τον Βόλο στη Λεωφόρο για τον δεύτερο αγώνα των πλέι-οφ της φετινής σεζόν.

Οι νίκες ήρθαν για τους «πράσινους» στην τρίτη αγωνιστική και τα δυο τελευταία χρόνια. Το 2021-22 επικράτησαν εντός έδρας του ΠΑΟΚ με 2-1, ενώ το 2022-23 πήραν εκτός έδρας νίκη επί του Άρη με 1-0. Την περασμένη Κυριακή (9/4) το «τριφύλλι» πέτυχε σημαντική νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό με 2-0 στη Λεωφόρο, ενώ πέρυσι στην 4η αγωνιστική είχε φέρει ακόμα μια «λευκή» ισοπαλία, αυτή τη φορά με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες».

SUPERLEAGUE 2022-2023 / PLAY OFF / ΠΑΟ – ΟΣΦΠ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

ΑΕΚ

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, η ΑΕΚ ξεκίνησε πέρυσι τη διαδικασία με εκτός έδρας ισοπαλία κόντρα στον Παναθηναϊκό (1-1) και φέτος στην «Opap Arena» έφερε 0-0 και πάλι με τον ΠΑΟ. Στη δεύτερη αγωνιστική η Ένωση γνώρισε την εντός έδρας ήττα με 1-0 απέναντι στον ΠΑΟΚ, ενώ τη φετινή σεζόν πήρε το αίμα της πίσω, αφού επικράτησε με το ίδιο σκορ του «Δικέφαλου του Βορρά» στην Τούμπα.

Με 1-0 νίκησαν και τον Βόλο εκτός έδρας οι «κιτρινόμαυροι» φέτος για την τρίτη αγωνιστική, ενώ το 2021-22 είχαν πάρει το βαθμό κόντρα στον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» (1-1). Στην τέταρτη αγωνιστική και των δυο σεζόν αντίπαλος ήταν ο Άρης. Πέρυσι η ΑΕΚ ηττήθηκε εντός έδρας με 2-1 από τους Θεσσαλονικείς, ενώ φέτος επικράτησε στο «σπίτι» της με 3-1.

SUPERLEAGUE 2022-2023 / PLAY OFF / ΑΕΚ – ΑΡΗΣ (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε νικηφόρα τις υποχρεώσεις του στα πλέι-οφ τα τελευταία δυο χρόνια. Την περσινή σεζόν υποδέχθηκε τον Άρη και επικράτησε με σκορ 2-1, ενώ τη φετινή κέρδισε τον Βόλο στο «Πανθεσσαλικό» με 3-0. Η δεύτερη αγωνιστική ήταν των… ισοπαλιών για τους «ερυθρόλευκους». Από την έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα έφυγαν με το 1-1 και φέτος, στην έδρα τους κόντρα στον Άρη, το ματς έληξε 2-2.

Στη συνέχεια, τη σεζόν 2021-22 οι Πειραιώτες υποδέχθηκαν την ΑΕΚ και το τελικό 1-1 δεν άφησε καμία ομάδα ικανοποιημένη. Την τρέχουσα περίοδο, στην 3η αγωνιστική αντίπαλος ήταν ο ΠΑΟΚ. Έχοντας αλλάξει προπονητή λίγες μέρες πριν και με τον Ζοσέ Ανιγκό στον πάγκο αντί του Μίτσελ, ο Ολυμπιακός παίρνει εύκολα τη νίκη με 3-1 στη γήπεδό του. Η χαρά κράτησε για λίγο, όμως, αφού λίγες μέρες αργότερα ο «θρύλος» θα γνωρίσει την ήττα με 2-0 από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, ενώ πέρυσι στην 4η αγωνιστική είχε φύγει με το 2-1 επί του ΠΑΟΚ από την Τούμπα.

SUPERLEAGUE 2022-2023 / PLAY OFF / ΟΣΦΠ – ΠΑΟΚ (ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)

ΠΑΟΚ

Με νίκες ξεκίνησε και ο ΠΑΟΚ το μίνι πρωτάθλημα των τελευταίων δυο χρόνων. Φέτος πήρε μεγάλη νίκη ψυχολογίας στην έδρα του συμπολίτη Άρη με 2-1, ενώ πέρυσι είχε επικρατήσει εντός έδρας του ΠΑΣ Γιάννινα με 1-0. Στη δεύτερη αγωνιστική με αντίπαλο την ΑΕΚ και τις δυο φορές, κέρδισε 1-0 εκτός έδρας την περασμένη χρονιά και τη φετινή ηττήθηκε εντός, με το ίδιο σκορ.

Την 3η αγωνιστική, οι Θεσσαλονικείς δε γεύτηκαν τη χαρά της νίκης. Πέρυσι στη Λεωφόρο έχασαν από τον Παναθηναϊκό με 2-1 και φέτος από τον Ολυμπιακό στον Πειραιά με 3-1. Στον Βόλο… ξέσπασαν οι «ασπρόμαυροι» μετά την ήττα από τους Πειραιώτες, αφού επικράτησαν 4-2 στην Τούμπα την περασμένη Κυριακή, ενώ την προηγούμενη χρονιά στην 4η αγωνιστική είχαν ηττηθεί και πάλι από τον Ολυμπιακό με 2-1 στην έδρα τους.

SUPERLEAGUE 2022-2023 / PLAY OFF / ΠΑΟΚ – ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ (ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI)

ΑΡΗΣ

Ο Άρης δεν έχει καταφέρει να πάρει ούτε μία νίκη στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές των πλέι-οφ καμία από τις δυο τελευταίες σεζόν. Πέρυσι ξεκίνησε με ήττα (1-2) κόντρα στον Ολυμπιακό, έφερε εντός έδρας ισοπαλία (0-0) με τον Παναθηναϊκό και με τον ΠΑΣ Γιάννινα (0-0) και συνέχισε πάλι με εκτός έδρας ήττα (1-2) από την ΑΕΚ.

Φέτος έκανε την ίδια αρχή απέναντι στον ΠΑΟΚ (1-2 στο «Κλεάνθης Βικελίδης»), ήρθε ισόπαλος εκτός έδρας με τον Ολυμπιακό με σκορ 2-2, ενώ στη συνέχεια έχασε εντός από τον Παναθηναϊκό (0-1) και εκτός από την ΑΕΚ (3-1).

SUPERLEAGUE 2022-2023 / PLAY OFF / ΑΕΚ – ΑΡΗΣ (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)

ΒΟΛΟΣ

Τρεις ήττες και μία ισοπαλία μετράει ο Βόλος μέχρι στιγμής στα πλέι-οφ. Η ομάδα της Μαγνησίας ξεκίνησε με το… αριστερό, μετά το 3-0 από τον Ολυμπιακό στο «Πανθεσσαλικό», απέσπασε «λευκή» ισοπαλία από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, ηττήθηκε και πάλι εντός έδρας από την ΑΕΚ με 1-0, ενώ από την Τούμπα αποχώρησε με το βαρύ 4-2.

SUPERLEAGUE 2022-2023 / PLAY OFF / ΠΑΟΚ – ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ (ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Στην πρώτη τους συμμετοχή στη διαδικασία των πλέι-οφ, οι Ηπειρώτες δυσκόλεψαν αρκετά τους αντιπάλους τους στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια. Ξεκίνησαν με ήττα (1-0) στην έδρα του ΠΑΟΚ, ενώ στη συνέχεια είχαν τρεις ισοπαλίες. Στη δεύτερη αγωνιστική απέναντι στον Ολυμπιακό πήραν τον εντός έδρας βαθμό (1-1), ενώ τα επόμενα δυο ματς, με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη και με τον Παναθηναϊκό στα Γιάννενα, έληξαν χωρίς τέρματα.

SUPERLEAGUE 2021-2022 / PLAY OFF / ΠΑΟ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

2021-22 2022-23

Ολυμπιακός- Άρης 2-1 Βόλος- Ολυμπιακός 0-3

Παναθηναϊκός- ΑΕΚ 1-1 Άρης- ΠΑΟΚ 1-2

ΠΑΟΚ- ΠΑΣ Γιάννινα 1-0 ΑΕΚ- Παναθηναϊκός 0-0

ΠΑΣ Γιάννινα- Ολυμπιακός 1-1 Παναθηναϊκός- Βόλος 0-0

Άρης- Παναθηναϊκός 0-0 ΠΑΟΚ- ΑΕΚ 0-1

ΑΕΚ- ΠΑΟΚ 0-1 Ολυμπιακός- Άρης 2-2

Άρης- ΠΑΣ Γιάννινα 0-0 Βόλος- ΑΕΚ 0-1

Παναθηναϊκός- ΠΑΟΚ 2-1 Άρης- Παναθηναϊκός 0-1

Ολυμπιακός- ΑΕΚ 1-1 Ολυμπιακός- ΠΑΟΚ 3-1

ΠΑΣ Γιάννινα- Παναθηναϊκός 0-0 ΑΕΚ- Άρης 3-1

ΑΕΚ- Άρης 1-2 ΠΑΟΚ- Βόλος 4-2

ΠΑΟΚ- Ολυμπιακός 1-2 Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός 2-0

ΒΑΘΜΟΙ*

Ολυμπιακός 8 ΑΕΚ 10

Παναθηναϊκός 6 Παναθηναϊκός 8

ΠΑΟΚ 3 Ολυμπιακός 7

ΠΑΣ Γιάννινα 3 ΠΑΟΚ 6

ΑΕΚ 2 Άρης 1

Άρης 2 Βόλος 1

*Οι βαθμοί που συγκέντρωσαν οι ομάδες στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο