fbpx

Κάρλο Αντσελότι: Ένας τρελός Ιταλός (pics)

Κάρλο Αντσελότι: Ένας τρελός Ιταλός (pics)

Γεννημένος στις 10 Ιουνίου το 1959, ο Κάρλο Αντσελότι στα 63 του χρόνια, έχει καταφέρει να γίνει ένα από τους καλύτερους προπονητές στον κόσμο.

Την περσινή σεζόν του είχαν ζητήσει να δώσει εξετάσεις ώστε να ανανεωθεί το δίπλωμα προπονητικής του. Εκείνος του απάντησε με την κατάκτηση του Champions League. Γιατί πολύ απλά είναι ένας παθιασμένος τρελός Ιταλός με τα όλα του.

Ο “Δον Κάρλο”, ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα ως βοηθός του Αρίγκο Σάτσι στην Εθνική Ιταλία στις 1 Ιουλίου το 1992, όπου έμεινε εκεί για τέσσερα χρόνια.

Την πρώτη Ιουλίου το 1995, ανέλαβε την πρώτη του δουλειά ως κύριος προπονητής, στην Ρετζιάνα στην Serie B με σκοπό να την ανεβάσει στα μεγάλα σαλόνια της χώρας. Πράγμα που έκανε και έτσι η Πάρμα τον απέκτησε τον Ιούλιο του 1996 και έμεινε εκεί για δύο χρόνια.

Τον Φεβρουάριο του 1999 η Βέκια Σινιόρα καλεί τον Κάρλο να βρεθεί στον πάγκο της και εκείνος αρπάζει την ευκαιρία έως το 2001, όπου η αγαπημένη του Μίλαν τον ζητάει και εκείνος δέχεται με χαρά μένοντας για οκτώ σεζόν.

Το καλοκαίρι του 2009, θα βρεθεί στην Αγγλία και την Τσέλσι για σχεδόν δύο χρόνια , ενώ αμέσως μετά θα πάει στην Γαλλία και την Παρί Σεν Ζερμέν για έναν χρόνο.

Τον Ιούλιο του 2013 η Ρεάλ Μαδρίτης χτυπάει την πόρτα του Ιταλού τεχνικού και εκείνος δεν θα μπορούσε να πει όχι σε μια μεγάλη πρόκληση όπως αυτή .

Η θητεία του στην Ισπανία κράτησε δύο χρόνια προτού πάει στην Γερμανία για λογαριασμό της Μπάγερν Μονάχου.

Το 2018, ήρθε η ώρα της επιστροφής στην Ιταλία και την Νάπολι χωρίς ωστόσο να έχει μεγάλη επιτυχία και αποτέλεσε παρελθόν σε μόλις μία σεζόν , φεύγοντας για την Έβερτον που έμεινε για δύο χρόνια και λατρεύτηκε όσο λίγοι.

Από τον Ιούλιο του 2021 είναι ξανά στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης, δηλώνει πως θέλει να μείνει για πάντα εκεί ενώ έχει καταφέρει να κάνεις τους απαιτητικούς οπαδούς της “Βασίλισσας” να τον αγαπούν.

Ο Κάρλο Αντσελότι στην έως τώρα προπονητική του καριέρα μετράει:

4 Τσάμπιονς Λιγκ ( 2 Μίλαν, 2 Ρεάλ)
1 Πρωτάθλημα Αγγλίας
1 Πρωτάθλημα Ισπανίας
1 Πρωτάθλημα Ιταλίας
1 Πρωτάθλημα Γερμανίας
1 Πρωτάθλημα Γαλλίας
1 Κύπελλο Αγγλίας
1 Σούπερ Καπ Ιταλίας
2 Σούπερ Καπ Γερμανίας
1 Ισπανικό Σούπερ Καπ
4 UEFA Super Cup
3 FIFA World Cup

Και σε προσωπικό επίπεδο:

2 καλύτερος προπονητής παγκοσμίως

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο